Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkim melomanom gorąco polecam August Rush, w amoku po obejrzeniu dałem 10/10 :D

Trochę przewidywalny, ale rewelacja, fantastyczny film.

TED

Komedia zabawna choć bywają momenty gdzie się nic nie dzieje :)

Jest Norah !!! <3

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Wklej tytuł w google tytuł, źródeł do wyboru do koloru, jeśli nie zalezy Ci na czasie to można próbować

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy gdzieś indziej ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Baza ludzi umarłych", 1958 rok.

Może nie wybitny, ale w miarę dobry film. Niespecjalnie wciągający dramat psychologiczny, przez niektórych zaliczany do arcydzieł. Ja tak nie uważam. Warty zobaczenia dla nieżyjących już aktorów w nim występujących.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obława Marcina Krzyształowicza bardzo dobry film ukazujący wojnę w której nikt nie wygrywa a wszystkiemu przyglądają się beznamiętne góry.

Temat wojny ujęty przez spojrzenie nowego pokolenia bez patosu ale bardzo wnikliwie.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość stary bej

(Konto usunięte)

9 kompania http://www.rottentomatoes.com/m/the-9th-company/trailers/11097556/

Bardzo sprawnie i z rozmachem ukazana część wojny w Afganistanie.

Tym razem z podkulonym ogonem uciekają ruscy.

No w końcu. Zaliczyłem film o końcu świata- "2012".

Film dla fanów efektów specjalnych. Te w takich produkcjach, zwłaszcza made in USA, zawsze na wysokim poziomie.

W filmach od kiedy pamiętam drażnił mnie motyw z rozbrajaniem bomby. Zawsze w ostatniej sekundzie następuje przecięcie odpowiedniego kabla. Albo w ostatniej setnej. To zależy od precyzji zegara wyświetlającego czas do detonacji.

A skoro o tym wspomniałem, zawsze oglądając filmy akcji zastanawiałem się dlaczego komandosi podczas tajnej akcji zakładają tajne bomby czasowe, które migają oczoepnie czerwonym światłem widocznym z kosmosu, a jakby trafił się akurat ślepy, to jeszcze robią przy tym głośne pip, pip, pip... Ale to tak na marginesie.

W filmie tym bomb z zegarem może i nie ma. ale jest kilka "bliźniaczych" scen. Na bohatera się coś wali, coś go zaraz przygniecie lecąć w jego kierunku z dużą szybkością lub zapada się ziemia, a... on stoi i się patrzy. Ucieka dopiero w ostatniej sekundzie. Jak mnie wkurza takie odrealnione zachowanie.

W kilku recenzjach jakie czytałem o tym filmie swego czasu dało zauważyć się dla mnie dziwne zjawisko. Otóż osoby piszące o tym filmie z wielką radością wyrażały się o scenie zawalenia się bazyliki watykańskiej, była to dla nich jakaś niespotykana atrakcja, po której nareszcie się dobrze (autentyczne !) poczuli.

W scenie tej jest też ukazane jak ginie pod zwałami gruzu wielotysięczny tłum wiernych. Katolików. To im taką wyjątkową radość sprawiło ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Leśne Doły (2011r.) - thriller produkcji polskiej.

Świetna fabuła, kapitalna gra świateł, czyni ten film dobrą pozycja na naszym rynku.

Dopełnieniem jest bardzo dobra gra aktorska, mało przeze mnie znanych aktorów.

http://www.youtube.com/watch?v=r4djEcOhcJw

Na filmweb film ten nie ma wysokich notowań, ale chyba dlatego, ze jest mało znany.

Ja bardzo polecam obejrzenie go.

W końcu Prometeusz - stracony czas.

Seans poprzedziłem wszystkimi Alienami i ... wszystkie wyrzuciłem.

Prometeusz to faktycznie lipa straszna,ale pierwsze dwa Alieny to dla mnie majstersztyk typu Thriller S-F tamtych lat .
Gość stary bej

(Konto usunięte)

O Prometeuszu jest Panowie osobny temat.

The Amazing Spider-Man 2012r.

http://www.filmweb.pl/film/Niesamowity+Spider-Man-2012-401436

Ogląda się ten film z wielkim zainteresowaniem i przyjemnością.

Zdecydowanie lepszy, niż wcześniejsze części gatunku Marvella.

"Anonimus"

Anonymous_2011_film_poster.jpg

To mnie Roland Emmerich nieco zaskoczył. Na plus.

"Hotel Marigold"

Ekipa brytyjskich weteranów kina nie zawodzi. Do pośmiacia i (niekoniecznie najgłębszej) refleksji.

hotelmarigold2.jpg

Edytowane przez wiatrak

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

mi się podobał Prometeusz, może było kilka banałów ale początek historii w jaki sposób powstał alien jest ciekawa.

Alieny trzymają w napięciu cały czas, a Prometeusz ani straszne ani śmieszne po prostu bleee, jak dla mnie.A jeśli chodzi o powstanie Aliena ,to też niezbyt dobrze wyjaśnione. Przeciętny.

"Obława" - Marcina Krzyształowicza ... nic dodać, nić ująć ... wstrząsająca, prawdziwa, smutna i skąd inąd dramatyczna historia, genialnie pokazana. Obsada aktorska a właściwie ich gra na poziomie światowym. Cudnie subtelna Bohosiewicz, wspaniały Sztur, jeszcze lepszy Dorociński i Rosati też pasuje i nie psuje. Jedyne co kuleje to światło (jak w 99% polskich filmów). Film jakich mało w naszym kinie ... tylko trzeba być dorosłym mentalnie żeby zrozumieć ...

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

• Moderatorzy

KARATE PO POLSKU - wczoraj na TVP Kultura,

lato , Mazury i konflikt między przyjezdnymi konserwatorami zabytków a miejscową chuliganką.

Dorota Kamińska w pełnej krasie, Jerzy Trela, Zbigniew Buczkowski, Michał Anioł, Edward Żentara

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

"Sherlock Holmes", ten pierwszy, z 2009 roku.

Jeden z nielicznych filmów powstałych w ostatnich latach, których ogląda się "jednorazowo" gardząc w tym czasie skutkiem wcześniejszego wypicia pokaźnej ilości płynów.

Film, w którym nie zmarnowano nawet sekundy na "wypełniacze" pomiędzy kolejnymi, ciekawymi scenami. Tu ciekawie jest przez cały czas.

W bardzo fajny sposób ukazano postać głównego bohatera. To urok wczesnego Bonda z nutą (dość głośną) ekscentryzmu postaci granych przez Johnny'ego Deepa.

Muszę przyznać, że rozrywka na naprawdę wysokim poziomie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Tak się coś porobiło z tą kinematografią światową, że trudno obejrzeć coś dobrego, a nowego, i na wysokim poziomie.

Sięgam dlatego coraz częściej po starsze tytuły, filmów jeszcze nie oglądanych.

I jak się okazuje, można trafić na perełki.

http://www.filmweb.pl/film/Fabryka+z%C5%82a-2004-148378

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Na dzisiejszy wieczór.

cyt.

"Cała rodzina Abe'a zostaje zamordowana a on sam cudem uratowany od śmierci przez lekarzy. Wkrótce bohater uświadamia sobie, że jest w stanie dostrzec, którzy z ludzi wkrótce umrą. Postanawia ocalić ich przed złym losem, ale niebawem przekona się, jak wysoką cenę trzeba zapłacić za igranie ze śmiercią."

http://www.filmweb.pl/2.Glosy/descs

Harrison's Flowers - Andie MacDowell, Ellas Koteas, Brendan Gleeson, Adrian Brody, David Strathairn

Reżyseria: Elie Chouraqui

Wstrząsający obraz o wojnie w Jugosławii. Dramat, rozpacz i bezradność wobec okrucieństwa narastającego konfliktu pod koniec XX wieku w nowoczesnej Europie! Film poświęcony 48 foto-reporterom wojennym, którzy zginęli w Jugosławii pomiędzy 1991-1995. Mocny i niestety bardzo smutny film...

Parker's Mood

Ukryta Zawartość

raczej pozytywnie zaskoczony choć ,

troszkę nie ma obranego kierunku czyli nie jest to lekka komedia ani mocny horror

choć specyfika Burtonowska mocno wyczuwalna i raczej podnosi walory

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Mnie zaskoczył Rock of Ages. I to bardzo pozytywnie. Typowy musical. Bardzo fajne zdjęcia, kolory, światło, kostiumy i dekoracje, a do tego muzyka! A jej nie brakuje. Jest jej naprawdę dużo! I to same dobre klasyki rocka. Oczywiscie w aranżacjach aktorów, wkomponowane w banalną, ale miłą fabułę filmu. Ten film to taki "chołd" i przypomnienie rocka młodemu pokoleniu. Fajnie jest pokazany kontrast tego gatunku modnym dziś pop-em :)

Wg mnie wielkie brawa dla Toma Cruise'a, świetnie zagrał! Idealnie dobrany do swojej roli. Alec Baldwin tez niczego sobie. Film obowiązkowy dla fanów klasycznego rocka i lubiących musicale.

Polecam obejrzeć ale warto posłuchać na dobrym systemie audio :)

Edytowane przez George_Stark

fighter z christianem bale i markiem wahlbergiem:

The-Fighter-UK-Poster.jpg

bardzo ciekawa historia na faktach

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

Ukryta Zawartość

dobre hiszpańskie kino,

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi