Skocz do zawartości
IGNORED

giganty SANSUI

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znajdę bo nie ma takiej możliwości i żaden sralantulla czy bokserek tego nie zmieni .Takie ceny są w Europie w Stanach.A modele z Japonii po wszystkich opłatach tyle kosztują .Koszty są takie same czy ściągniesz sansui czy sony czy accuphase. Niech se mądrale policzą to przestaną pie..ć bzdury

Gniot wart może 1000zł:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Następny może 500:

Ukryta Zawartość

I kolejny:

Ukryta Zawartość

Skończcie w końcu pierd.. jak potłuczeni. Nie wspomne o pogniecionych wrakach beż pokręteł, które schodziły po tysiaku, albo i więcej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

bokserek kup za 500 mi sprzedaj za 1000 i wszyscy będą zadowoleni już jeden taki był zwany sralantulla do dziś czekam jak mi znajdzie alphe 907 dr za 4000zł a mija chyba 2 lata taki k...wa z niego cwaniaczek z pękniętą dupą jak Ty

Wyluzuj z takimi tekstami. Naprawdę niedobrze się robi od tej waszej sekty.

A powiedz mi Rafałku czy choćbyś raz słuchałeś jednego z wymienionych?I skąd Ci się wzięła suma 1000zł

Mogłbym, czemu nie. Jestem otwarty jak zawsze, ale nie za 5 tysięcy rupiecia wartego 1/10 tego. Od nie dawna.

?👈

wyluzować to chyba Ty powinieneś bo jak czyta się te twoje wynurzenia to człowiek może tylko jeden wniosek wysunąć .Się "kolego" zagalopowałeś w swym mniemaniu o sobie

Rafał opowiedz swą opowieśc o cenach w Japonii gdziekolwiek w Europie lub Stanach Oni również są sterowani przez nasze forum.Litości

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wyluzować to chyba Ty powinieneś bo jak czyta się te twoje wynurzenia to człowiek może tylko jeden wniosek wysunąć .Się "kolego" zagalopowałeś w swym mniemaniu o sobie

Rafał opowiedz swą opowieśc o cenach w Japonii gdziekolwiek w Europie lub Stanach Oni również są sterowani przez nasze forum.Litości

Nigdzie się nie zagalopowałem. Pamiętam te telefoniczne opowieści czubsiego jak to legenda Sansui bije na łeb sprzęt za 30 tyś PLN (którego nigdy nie słyszał). Potem okazało się że zwykły prototyp rozwala "legendę" na dwóch parach przyzwoitych kolumn. Tak się kończy bujanie w obłokach. A wy wszyscy w te brednie wierzycie. I zapewne gdybym tobie postawił takie samo pytanie jak pewnemu jelonkowi Sansui w salonie audio w Częstochowie to znów okazałoby się że niewiele poza Sansui słyszałeś. To taka prawidłowość która dotyczy wszystkich miłośników przebrzmiałej legendy. Kiedy za 8-9 tyś można kupić używanego Gryphona a za połowę tej ceny Krella to zabawa w Sansui traci sens. I nie można zapominać o tych wszystkich żałosnych trafkach zmieniających napięcie - one mają duży wpływ na brzmienie wzmacniacza.

Akurat w odróżnieniu od Ciebie miałem okazję porównać topową integrę Sansui z topową integrą Accuphase.Tzn 907NRA z E-600.Wzmacniacze grały na porównywalnym poziomie .Ale cóż Ty możesz o tym wiedzieć skoro nie miałeś doczynienia z wysokimi modelami Sansui. Wypowiadaj się proszę na temat "wysokich" krelli (kav 300) czy Sony es a nie o urządzeniach których nie słyszałeś

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Akurat w odróżnieniu od Ciebie miałem okazję porównać topową integrę Sansui z topową integrą Accuphase.Tzn 907NRA z E-600.Wzmacniacze grały na porównywalnym poziomie .Ale cóż Ty możesz o tym wiedzieć skoro nie miałeś doczynienia z wysokimi modelami Sansui. Wypowiadaj się proszę na temat "wysokich" krelli (kav 300) czy Sony es a nie o urządzeniach których nie słyszałeś

Obrazki w sieci to na pewno podobnie jak wasz guru. I te śmieszne "tjuningi" pod gust miszcza zwane szumnie równaniem do urządzeń wyższych. Na nieoryginalnych częściach. Takie urządzenie po "tjuningu" zaczyna mieć status klona z Elektrody czyli robią się z tego wariacje na temat oryginału.

Disco ja napisałem konkrety a ty tylko jakieś pierdoły .Bądz poważny podobno taki jesteś

Ja miałem oryginał chyba że ty wiesz więcej Kolega też miał Accu na gwarancji żaden klon

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Disco ja napisałem konkrety a ty tylko jakieś pierdoły .Bądz poważny podobno taki jesteś

Dwa albo trzy lata rozmów z miszczem to nie są konkrety? Telefonicznych, sieciowych itp. Wpływ transformatora zmieniającego napięcie Twoim zdaniem nie istnieje? A tuning na nieoryginalnych kondach ile ma wspólnego z oryginałem? Pomyśl chwilę.

Ja miałem oryginał chyba że ty wiesz więcej Kolega też miał Accu na gwarancji żaden klon

Tak wiem, wszystko miałeś i Sansui od tego wszystkiego jest lepsze.

;-)

Ty masz problemy czytaniem? Pytam się Ciebie czy ja i właściciel Accu mieliśmy omamy słuchowe .Więc nie wyjeżdzaj mi tu z twoją korespondencją z Czubsim.

A i mój Sans był zasilany według Ciebie tak słabym trafem.

Aż strach pomyśleć co by było jak by był na 230v

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie odpowiadasz na pytania bo odpowiedź jest oczywista. Dla mnie koniec dyskusji.

PS Poleć kolegom AU Alpha 907. Jest na Alledrogo za jedyne 6200 PLN. Kosztującego wówczas tyle samo Luxmana LV-109 można kupić za mniej niż połowę ceny, w sklepie internetowym i z gwarancją.

Widzę że mam do czynienia z 'mistrzem "ale nie audio tylko zwierania dupska .Jak ma się odnieść do konkretów to Mistrzu przekręca fakty.Nie Ty pytałeś tylko Ja i nie dostałem jasnej odpowiedzi . Bo jak? Skoro nie masz o tych urządzeniach bladego pojęcia-poprostu nie miałeś z nimi doczynienia

tak na marginesie ten z alleg to był mój wzmacniacz ,Żadna tajemnica.Bardzo dobry wzmak

taki k...wa z niego cwaniaczek z pękniętą dupą jak Ty srulfbroter

Niech se mądrale policzą to przestaną pie..ć bzdury

tylko ,że sony czy inne marki SĄ już w europie i nie trza płacić dodatkowych kilku tysięcy ! TAK KILKU TYSIĘCY :P! złotych za cło i inne opłaty!:P , więc przestań pie..ć bzdury i spadaj na sąsiednie forum lizać tyłki sekcie !:P

Nigdzie się nie zagalopowałem. Pamiętam te telefoniczne opowieści czubsiego jak to legenda Sansui bije na łeb sprzęt za 30 tyś PLN (którego nigdy nie słyszał). Potem okazało się że zwykły prototyp rozwala "legendę" na dwóch parach przyzwoitych kolumn. Tak się kończy bujanie w obłokach. A wy wszyscy w te brednie wierzycie. I zapewne gdybym tobie postawił takie samo pytanie jak pewnemu jelonkowi Sansui w salonie audio w Częstochowie to znów okazałoby się że niewiele poza Sansui słyszałeś. To taka prawidłowość która dotyczy wszystkich miłośników przebrzmiałej legendy. Kiedy za 8-9 tyś można kupić używanego Gryphona a za połowę tej ceny Krella to zabawa w Sansui traci sens. I nie można zapominać o tych wszystkich żałosnych trafkach zmieniających napięcie - one mają duży wpływ na brzmienie wzmacniacza.

DOKŁADNIE - POPIERAM ! - za o wiele niższe kwoty jest sprzęt lepszy - ale nie bende sie tu powtarzać - nie ma sensu!:P

Ukryta Zawartość

gdzieś to już widziałem.... :):P

Ukryta Zawartość

ktoś chętny na runchla.....?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wpływ transformatora zmieniającego napięcie Twoim zdaniem nie istnieje w przypadku wzmacniacza mocy? Bo wg mnie ma kluczowe znaczenie. A tuning na nieoryginalnych kondach ile ma wspólnego z oryginałem? Bo moim zdaniem to już jest zupełnie inne urządzenie.

To są pytania na które nie otrzymałem odpowiedzi.

Miałem do czynienia z kilkoma wysokimi modelami, między innymi AU-X901 który moim zdaniem jest bardzo przeciętnym wzmacniaczem mającym problemy z rozdzielczością. Jego ceny na Allegro są kilkukrotnie zawyżone. W testach niemieckiego Audio wypadł bardzo blado. Mam takiego znajomego na Dolnym Śląsku w okolicach Legnicy który na co dzień pracuje w Niemczech. Kupiłem od niego kiedyś japońskiego Pioneera PD-T07 HS Limited a znajomy kupił PD-T09. Szybko rozstaliśmy się z tymi odtwarzaczami. Niestety sprzęt na rynek japoński brzmi zupełnie inaczej. W salonie miał Sansui AU Alpha 907 XR. Miałem możliwość porównania z kilkoma innymi wzmacniaczami. Ogólnie mam na jego temat dobre zdanie z jednym małym ale. Za ułamek tej kwoty można mieć lepsze granie. Te "inne' wzmacniacze to Gryphon Callisto (zupełnie poza konkurencją), Krell KAV500i (także), Plinius 9200 (bardzo jasny, typowy dla firmy charakter brzmienia) ale także trochę historii: JVC AX-9 (warto posłuchać), Technics SU-V10x (taki mały wyjątek ze stajni Technicsa) i końcówka SE-A3 (szkoda że nie SE-A1).

bokserek

"spadaj" to możesz napisać swojemu koledze z piaskownicy

Disco

to jak się ma te moje " degradujące dzwięk" trafo skoro w porównaniu z Accu 600 Sansui grało na tym samym poziomie.Według Ciebie powinno z góry być na przegranej pozycji a jednak dało radę Jeżeli trafo jest nim.2.5 raza większej mocy i jest przyzwoitej jakości to będzie grało dobrze.Czy teraz odpowiedziałem na twoje pytanie ? Dodam jeszcze że mój egzemplarz nie był tuningowany.

Oczekuję teraz od Ciebie że odpowiesz na moje pytanie

Jestem też ciekaw czy tak chętnie podważalibyście cenę Accuphase e-600 (43000zł) skoro gra według mnie i byłego właściciela 600-tki na tym samym poziomie

bokserek

:P - a TY nawet nim nie jesteś :P haha!

@"w porównaniu z Accu 600 Sansui grało na tym samym poziomie"

POZWÓL " SRULFBROTERKU" ŻE JA CI ODPOWIEM !!!

- zapomniałeś dodać MOIM ZDANIEM :P w porównaniu z Accu 600 Sansui grało na tym samym poziomie - TAAAAAAK !!!! DOKŁADNIE!

srultbroter - wypierz sobie myśli o sansui:P!

sansui-st65bs-rga-1100x1100-imaedzud7vggxvyh.jpeg

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

bokserek

Disco

to jak się ma te moje " degradujące dzwięk" trafo skoro w porównaniu z Accu 600 Sansui grało na tym samym poziomie.Według Ciebie powinno z góry być na przegranej pozycji a jednak dało radę Jeżeli trafo jest nim.2.5 raza większej mocy i jest przyzwoitej jakości to będzie grało dobrze.Czy teraz odpowiedziałem na twoje pytanie ? Dodam jeszcze że mój egzemplarz nie był tuningowany.

Oczekuję teraz od Ciebie że odpowiesz na moje pytanie

Jestem też ciekaw czy tak chętnie podważalibyście cenę Accuphase e-600 (43000zł) skoro gra według mnie i byłego właściciela 600-tki na tym samym poziomie

Zadaj pytanie to odpowiem. To Twoim zdaniem byłoby tutaj kluczowe. I tyle. Można napisać wszystko. Tylko po co?

bokserek

naucz się w końcu czytać już raz się w taki sam sposób skompromitowałeś w Klubie Xindaka.

Disco

moje pytanie brzmi jak to możliwe aby Sansui na według Ciebie degradującym trafie graf na takim samym poziomie jak Accu?

Dodam że zdania takiego oprócz mnie był były właściciel accu oraz 2 inne osoby będące przy odsłuchu

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Disco

moje pytanie brzmi jak to możliwe aby Sansui na według Ciebie degradującym trafie graf na takim samym poziomie jak Accu?

Dodam że zdania takiego oprócz mnie był były właściciel accu oraz 2 inne osoby będące przy odsłuchu

Podobno tak było a ile w tym prawdy nie wie nikt.

Trafo zmieniające napięcie zawsze wprowadza pewne ograniczenia. Zwykle w dynamice w skali makro ale i mikro ale także w wydajności prądowej.

Jak widać wystarczyło na Accu. To było z dwa lata temu. A na dzień dzisiejszy kolega zmienił system na dzielony i ja również zmieniłem na dzielonkę w klasie A. Sentyment do firmy jednak pozostał.Nadal uważam nie które wzmaki Sansui za wybitne w odróżnieniu od niektórych.Tylko że ja mam tą przewagę nad nimi że miałem możliwość posłuchać ich najwyższych modeli.Oceniać i wypowiadać powinno się o sprzęcie którego się słuchało a nie oglądało na prospektach lub co gorsza czytało recenzje w gazetkach.Tak przynajmniej ja uważam

te sansui wyglądają jak unitra z lat 80 i to ma startować to Acuu? To brzmi jak bajki z mchu i paproci ;-)

Napisać to można wszytko ale jak są chętni na brzmienie sansui to niech sobie płacą i słuchają muzyki z dźwiękiem ala altus ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.