Skocz do zawartości
IGNORED

giganty SANSUI

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

zostan przy tym 710. wbrew pozorom masz DOBRĄ SZTUKE - Z ORYGINALNĄ ELEKTRONIKĄ a to najwazniejsze. po co znowu ryzykowac. jak juz ci zrobią ten przekaźnik, przelutują pierdoły i zakonserwują jak trzeba, to pomysl nad małymi kondkami, i jezeli odwazysz sie zaryzykowac, to przypuszczam ze dłuugo potem nie bedziesz szukał lepszego wzmacniacza. moje prywatne odczucie jest takie: gdybym ja teraz trafił jakiegos 717 czy 719 (lub lepszy), to na pewno bym go sobie zostawił, oczywiscie wymieniając małe kondensatory. ale to twoja kasa, twój sprzet i twoja decyzja.

denon.dcd.2560, 10 Gru 2009, 15:14

>zostan przy tym 710. wbrew pozorom masz DOBRĄ SZTUKE - Z ORYGINALNĄ ELEKTRONIKĄ a to najwazniejsze.

>po co znowu ryzykowac. jak juz ci zrobią ten przekaźnik, przelutują pierdoły i zakonserwują jak

>trzeba, to pomysl nad małymi kondkami, i jezeli odwazysz sie zaryzykowac, to przypuszczam ze dłuugo

>potem nie bedziesz szukał lepszego wzmacniacza. moje prywatne odczucie jest takie: gdybym ja teraz

>trafił jakiegos 717 czy 719 (lub lepszy), to na pewno bym go sobie zostawił, oczywiscie wymieniając

>małe kondensatory. ale to twoja kasa, twój sprzet i twoja decyzja.

Denon, dzięki za poradę. Ja sobie tak myślę na głos, ale to bardziej takie pierdutanie niż faktycznie rozważania. Wiem, że jeśli jest to dobra sztuka to nie ma co ryzykować. Zresztą ani finansowo bym już tego nie dygnął (dopiero co przytargałem harlechy s1), a moja małżonka by po prostu dostała wylewu... ;-)

O małych kondkach to pomyślę, ale raczej jak zajadę do PL na tydzień czy 2 to postaram się zawczasu z kimś umówić, kto byłby mi to w stanie zrobić. Także na razie chyba zakonczyłem audio zakupy, choć jak przeglądam ebay, to jest tyle smakowitych kąsków ... ;)))))

Powrót po dłuższej przerwie...

czubsi, 10 Gru 2009, 17:58

>romek

>

>a jak będziesz koło Gorzowa to sam wiesz co ... i tylko obiecaj mi, ze wrócisz do tego wątku i jako

>kolejny słuchacz obu serii wydasz swoją autoryzowaną opinię

Czubsi, dzięki, ochotę mam więlką choć i stracha... no bo jak posłucham nowszej serii i przestanę lubić starą to co ja pocznę...? ;-) Znowu zacznę szukać, i tak bez końca... ;-)

A do wątku będę i tak wracał, bo pewnie nowe wrażenia odsłuchowe mi się pojawią po zestawieniu au-710 (jak wróci z konserwacji, przyszły tydzień) z harlechami.

może przyda się komuś link do aukcji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rewelka

Ukryta Zawartość

post-9489-100008033 1260652369_thumb.jpg

post-9489-100008034 1260652369_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze

Ukryta Zawartość

post-9489-100008031 1260652445_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo fajne proste w wystroju a przez to eleganckie pomieszczenie no i ustroje akustyczne nie rażą a to już sukces. mógłbyś dać linka do strony

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ukryta Zawartość

Tak na marginesie. Bardzo fajna stronka

Ukryta Zawartość

Taka kolekcja to marzenie...

Tylko, że obecnie to już kupę kasy kosztuje. Chociażby te kolumny wklejone przez ArtPaw'a - cudne, ale 450 euro to dość dużo jednak. Ale może kiedyś się uda :)

Wzmak wrócił z serwisu. Dziś wieczorem sparuję go z Harlechami. Bardzom ciekaw jak wyjdzie porównanie bezpośrednie z hk675. Postaram się opisać swoje wrażenia.

Znalazłem takie ogłoszenie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładne:

Ukryta Zawartość

post-17176-100007811 1260905839_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Kamień spadł mi z serca. Wzmak au-710 po czyszczeniu i konserwacji gra jak złoto - nie nie przerywa w żadnym kanale. Także trafiła mi się raczej dobra sztuka, bo w serwisie powiedzieli, że poza tym jest zdrowy.

Jedna rzecz przeszkadza - ten cholerny zapach jakby lekarstw ze środka. Czym to usunąć? Perfum do środka raczej napsikać nie można, co? ;-)

Czy ktoś dysponuje instrukcją obłsugi (nie schematami, te mam) do au-710/717? Chciałbym poczytać o funkcjach tego wzmaka.

Teraz bawię się nim porównując z hk675. Na wnioski chyba za wcześnie jeszcze. Ale jak do jakichś dojdę to się podzielę spostrzeżeniami.

Rzadkość do kupienia: BA 2000 + CA 2000

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marzenie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Romciu ktoś chyba czyscił potencjometry i styki takim smierdzacym płynem..niekoniecznie do tego przeznaczonym i ztąd ten zapach..tez kupiłem luxmana w któryms jakis debil idiota i bencwał bo inaczej tego nazwac nie można wyczyscił klocka tym jexanym smrodem WD40..oczywiscie nie musze dodawać,że potencjometr alpsa po 2 tygodniach przez to szlag trafił..luxa w całości wstawiłem do wanny wyszorowałem miekkim gestym pedzlem w wodzie z duuuużą zawartością ludwika..smród zginął ale potek juz nie do odzyskania.

Luxa mi juz nie było zal i tak trafił na strych jako kolejny skarb ad'acta..z Sansujem raczej nie rób tego co ja..klocka można załatwić.

Piotrek, dzięki za podpowiedź - to może być to, choć u mnie wanniajet lekarstwami a nie WD40. Ale cholera wie, czy ktoś coś do środka nalał czy coś..? Grzebany chyba nie był ten sprzęt, bo miał zakurzone styki, więc może to nie to. No w każdym bądź razie posłucham Cię i nie będę się z nim kąpał. ;-) Na razie jeszcze posłucham, może w końcu wywietrzeje.

A jak nie to napsikam perfum do środka - poważnie, bo cholera wali u mnie apteką od tego.

Pozdrawiam.

Gratulacje z powodu udanego zakupu, teraz już można tak napisać :-).

Napisz jak gra? Zapach minie od chemii , która użyta została do konserwacji styków/potencjometrów. Wd-40 do tego raczej troglodyci używają, owszem działa - ale na krótką metę. Jak zapach będzie taki ... "koci" :-) bardziej i bedzie się intensyfikował z czasem,to trzeba się przyjrzeć kondensatorom elektrolitycznym...

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Macrob, dziękuję, chyba rzeczywiście się udało z zakupem, choć sprzedający okazał się być nieuczciwy: kupił tego wzmaka jako uszkodzony, nie zrobił nic ze znikającym kontaktem w prawym kanale, a potem wypierał się, że to nie ten sam wzmak. Po porównaniu zdjęć i numeru seryjnego wyszło co innego. Czekam teraz na odpowiedź od niego.

Sam wzmak gra chyba na wysokim poziomie - jest po prostu przejrzysty i wydaje się nie podkolorowywać żadnego zakresu. A to już chyba znaczna zaleta. Zdecydowanie instrumenty nabierają na nim powietrza, a scena rozciągłości. Niemniej trudno mi robić bezpośrednie porównania, bo nie mam oczywiście dwóch identycznych kolumn. Ale b. dobrze imho zgrał się z ocieplonymi lekko Castle Avon, które znacznie ożywił, dodał rozdzielczości, bez niszczenia ich intymnej, ciepłej barwy. Chyba dobre połączenie. Z Harlechami gra on bardzo przejrzyście również - dla mnie jest nieźle, bo łączy w sobie ten zestaw ładną średnicę i wokale (choć nie tak ładne jak na Avon'ach) z szybkością, dynamiką, dobrym basem i dobrymi wysokimi. Słychać jakościowy przeskok między systemem hk675+Avon'y a Sansui + Harlech. Jescze nie macałem pre gramofonowego w Sansui - dziś się tym zajmę.

pozdrawiam,

Romek

To samo miałem jak czyściłem styki w organach Eminenta kontaktem, cuchnie strasznie i nic z tym nie zrobisz, z czasem się trochę wywietrzy.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

hmm jest taki sposób troche wariacki nie powinienem tu na forum pisać bo mi wrecz nie wypada..ludzie mi powierzają swoje klocki do naprawy i ufają w fachowość..ale wracam do rzeczy..Ewentualnie podkreślam ewentualnie można suszarką do włosów ustawioną na maksa z odległosci około 30-40cm podmuchac do środka klocka w miejsca najbardziej "smierdzace" najczesciej te płyny chętnie wsiąkają w laminat fenolo-epoksydowy z którego japoncy wykonują 99% klocków..i ciepłe powietrze przyspieszy nie co odparowanie smrodu.

Panowie dziękuję za wsparcie!

Dziury w całym nie szukam, bo też nie ma powodu. Zapach czuć, niemniej to nie jest tak jakby zamurować jajko, które po miesiącu wali tak, że się wytrzymać nie da.

W serwisie nic nie psikali do środka, bo zapach był od momentu gdy doszedł do mnie wzmak. Ja też myślę, że wywietrzeje z czasem, bo być może sprzęt nie był długo używanyi teraz rozgrzewając się jakieś zapachy ulatniają się pod wpływem temp. Spróbuję b. delikatnie z tą suszarką - może się uda. W przeciwnym razie wystawie wzmaka na balkon - wzmocnienie na maksa i niech tam pochodzi ze 4 dni, to może wywietrzeje ;-)

A na serio, to faktycznie małe piwo - najważniejsze, że technicznie jest zdrowy.

Pozdrawiam

>romekjagoda, 19 Gru 2009, 08:31

>W przeciwnym razie wystawie wzmaka na balkon - wzmocnienie na maksa i niech tam pochodzi ze 4 dni,

>to może wywietrzeje ;-)

Poczekaj bo podobno mrozy mają być jeszcze większe - ten sposób jest dobry, kiedy wzmak gra zbyt "ciepło" ;)

Ukryta Zawartość

Dobra cena

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.