Skocz do zawartości
IGNORED

giganty SANSUI

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, to nie jest firma Sony.

?????!!!!! :)

dokładnie - pisałem ,że "najwyzszy model cd Sansui wyglada jak sredniej klasy odtwarzacz Sonego :)"

o to mi chodziło - dokładnie :)

?????!!!!! :)

dokładnie - pisałem ,że "najwyzszy model cd Sansui wyglada jak sredniej klasy odtwarzacz Sonego :)"

o to mi chodziło - dokładnie :)

Tak, masz rację.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

te ostatnie zdjęcie - sajsui cd-717dr - w środku zupełnie jak sony cd -5XXES (505, 555):P! - kopiują od siebie te firmy czy co ? :)

Fajnie jest czasami jednak poszukać, a później napisać... Sansui CD-A717DR (1991-1994) został zaprojektowany i wyprodukowany w kooperacji z firmą Technics - można to rozpoznać po słówku MASH, tak Technics określał swój przetwornik D/A. Matsushita dostarczała bezpośrednio napęd, wyświetlacz z elektroniką oraz przetworniki MASH, reszta to już Sansui. Pozdrawiam.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Fajnie jest czasami jednak poszukać, a później napisać... Sansui CD-A717DR (1991-1994) został zaprojektowany i wyprodukowany w kooperacji z firmą Technics - można to rozpoznać po słówku MASH, tak Technics określał swój przetwornik D/A. Matsushita dostarczała bezpośrednio napęd, wyświetlacz z elektroniką oraz przetworniki MASH, reszta to już Sansui. Pozdrawiam.

Ciekawe bo Yamaha robiła MASHa bez kooperacji z Technicsem.

Dobrze. Kto może twierdzić?

Oto moja Yamaha.

Ukryta Zawartość

post-62951-0-89436500-1461843397_thumb.jpg

post-62951-0-87256300-1461843493_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe bo Yamaha robiła MASHa bez kooperacji z Technicsem.

MASH został wypuszczony na rynek przez Matsushita`e - oni są autorami tego przetwornika, Yamaha miała swój Pro-Bit... - Disco, rozwiń myśl, bo chyba się nie rozumiemy? :)

Dobrze. Kto może twierdzić?

Oto moja Yamaha.

Możesz także rozwinąć myśl, bo też nie bardzo wiem o co Ci chodzi...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

MASH został wypuszczony na rynek przez Matsushita`e - oni są autorami tego przetwornika, Yamaha miała swój Pro-Bit... - Disco, rozwiń myśl, bo chyba się nie rozumiemy? :)

Możesz także rozwinąć myśl, bo też nie bardzo wiem o co Ci chodzi...

Chcę powiedzieć, że w produkcji SANSUI 717, używane technologie Technics.

Ale nie słyszałem (nie wiem), że technologia Technika stosowana w produkcji Yamaha.

Ale nie słyszałem (nie wiem), że technologia Technika stosowana w produkcji Yamaha.

No właśnie ja też nie, ale może Disco coś będzie wiedział więcej. Możesz zrobić lepsze fotki tych swoich Yamaha`ek? Ja dźwiękowo w porównaniu do Sansui? :)

[Цитата = имя 'neomammut' метка времени = '1461911192' пост = '3813720']

Да мне тоже, но , возможно , Дискотека не будет знать что - то больше. Вы можете сделать более качественные фотографии вашего Yamaha`ek? Я звук по сравнению с Sansui? :)

[/ Quote]

=============================================================================================================================

Na rysunku przedstawiono trzy Yamaha. 1. YAMAHA CDX-2000 2. YAMAHA CDX-2020 3. Yamaha CDX-10000. Sansui brzmi - Twój .. W każdym razie, dla mnie to jest lepsze niż Sony 555. Cała moja Yamaha brzmi świetnie. Szczególnie YAMAHA CDX-10000.

CDX 1000 ponowne fotografowanie.

Inni oddali synów. Tak, że nie ma innego zdjęcia.

Uratowała zdjęć na komputerze.

Spojrzałem w górę swoje uzbrojenie. Imponujące.

Nie mogę znaleźć skąd pobrać, Ci nasz sprzęt.

Ukryta Zawartość

post-62951-0-32158400-1461912566_thumb.jpg

post-62951-0-78892400-1461912797_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Yamaha CDX1030 ma przetwornik MN6471M produkcji Matsushity. Jest to kość 18-bitowa w systemie MASH. Ale aplikacja tej kości odbyła się już bez udziału firmy Technics. Dokładnie na pokładzie 1030 są 4 takie przetworniki.

http://www.ebay.co.uk/itm/Matsushita-Panasonic-MN6471M-18-bit-4X-Oversampling-MASH-DAC-JVC-NAD-CD-Player-/171707028283

Yamaha CDX1030 ma przetwornik MN6471M produkcji Matsushity. Jest to kość 18-bitowa w systemie MASH. Ale aplikacja tej kości odbyła się już bez udziału firmy Technics. Dokładnie na pokładzie 1030 są 4 takie przetworniki.

Ukryta Zawartość

==========================================================================================================

Nie wiem.

Jestem bardziej kolekcjonerem audio. Nie jestem ekspertem na płycie CD.

Miałem dużą kolekcję magnetofonów kasetowych, magnetofon kołowrotek. gramofony. wzmacniacze.

==========================================================================================================

Jeśli mi pozwolisz, mogę zrzucić zdjęcie pozostały.

Ukryta Zawartość

Po nicku można chyba dojść :)

Disco, tzn, Yamaha zamawiała u Matsushita`y same kości, a resztę robiła sama - czyli normalne zachowanie. Sporo jest takich odtwarzaczy? A Pro-Bit zrobili jednocześnie, czy później już tylko robili na swoim?

To prawie wszystko, co pozostało z kolekcji.

Ukryta Zawartość

post-62951-0-82109600-1461937277_thumb.jpg

post-62951-0-03540600-1461937396_thumb.jpg

post-62951-0-86047300-1461937577_thumb.jpg

post-62951-0-77234400-1461937591_thumb.jpg

post-62951-0-99703900-1461937878_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Po nicku można chyba dojść :)

Disco, tzn, Yamaha zamawiała u Matsushita`y same kości, a resztę robiła sama - czyli normalne zachowanie. Sporo jest takich odtwarzaczy? A Pro-Bit zrobili jednocześnie, czy później już tylko robili na swoim?

Mówimy o latach 1989-1991. 1989 1030 debiut w Japonii. ProBit był później. Mówimy o odtwarzaczach wyższej klasy niż te z ProBitem.

Mówimy o latach 1989-1991. 1989 1030 debiut w Japonii. ProBit był później. Mówimy o odtwarzaczach wyższej klasy niż te z ProBitem.

============================================================================================================

Ale gracze Photo CD z wyższej klasy niż w 1030.

Ok, czyli Pro-Bit to taki CDP bez ES nawet, a z przetwornikiem MASH to takie ES? Dobrze kombinuję? Tylko się nie śmiejcie, nie wszystko jeszcze wiem :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ok, czyli Pro-Bit to taki CDP bez ES nawet, a z przetwornikiem MASH to takie ES? Dobrze kombinuję? Tylko się nie śmiejcie, nie wszystko jeszcze wiem :)

Najlepiej grała CDX-1060 i to już jest bardzo dobry poziom. Moim zdaniem wyżej niż ES.

czy te klamoty z pierwszego zdjęcia z lewej są na sprzedaż wszystkie ?

Jakie są Państwo zainteresowani.

Najlepiej grała CDX-1060 i to już jest bardzo dobry poziom. Moim zdaniem wyżej niż ES.

Tak, Yamaha brzmią lepiej niż Sony.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.