Skocz do zawartości
IGNORED

Zapomnij o emeryturze

arturp

Rekomendowane odpowiedzi

Przed Bismarkiem świat obywał się bez powszechnych ubezpieczeń. Cywilizacja rozwijala się, ludzie rozmnażali się i czynili ziemię sobie poddaną. Obowiązek ubezpieczeń to poroniony pomysł ostatnich czasów, i jak wiele takich pomysłów - niemiecki.

Ci Niemcy są źródłem całej masy zła naszych czasów - Marx, Engels, Hitler, nawet Lenina Rosjanom podrzucili.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Less, ale Bismarck przynajmnie robil to w jakims celu...policzył sobie, ze przecietne chlopisko nie dożyje do 65 lat, a kasa zawsze w garsci. Nasi sie tym tak przejeli, że teraz wszyscy myslą, ze tak ma być i nie ma innych sposobów na życie. Każdy tylko sapie...ech jeszcze tylko 27 lat i sobie odpoczne...kupie sobie działkę i bede grillował. Wypas :)

Pozdrawiam

ale Bismarck przynajmnie robil to w jakims celu...policzył sobie, ze przecietne chlopisko nie

>dożyje do 65 lat, a kasa zawsze w garsci.

Nie widzę różnicy, "a kasa zawsze w garsci." to dokŁadnie motywacja również dzisiejszych ubezpieczycieli składających nam oferty nie do odrzucenia.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Less, no ale Bismarck to Bismarck:) A taki ZUS jak przy nim wyglada?...tylko pomysl zerzneli, a z architekturą i tak odstają...chociaz wyraźnie gonią.

Olac zresztą...520 plując krwią i amen.

a placic przez 35 lat po 200. Nie zapomnijcie. acha osoby zarabiajace wiecej i płacace np. 500, lub 1000 policzcie sobie sami jaką kase bedziecie miec wkladajac te pieniade do banku w frankach(bez ryzyka na 4%)...potem zadzwońcie do ZUSu i niech wam wyliczą emeryturę.

Pamietajcie: lokaty długoterminowe to zaden interes:)

Pozdrawiam

lancaster>>>problem z tobą jest taki ,że pier**lą ci sie balcerowicze.Chyba że ich było więcej, a jakis umknął mej uwagi.Mój normalnie odszedł ,bo skończyła mu się ........No co mu sie skonczyło? .Ale mozna to podciągnąć pod itd itd.

muls, mowimy o tym samym. Trzeba bylo poczekać, zeby znów nie wziął jakiejś chorej odprawy.

Odszedł:))) Dobre. Bokoleszcz sam nie odejdzie, jak go sciągaliśmy z ambasady w Madrycie to tak sie wbil szponami w stolek, ze trzeba go było łomem odbijac :)

Pozdrawiam

muls, przepraszam jezeli depczę twoją milośc. Balcerowicz może nie jest taki zły !

ten uśmieszek, może i zgrabna dupcia...ogólnie pewnie da się lubić...a tu jakis lancaster pisze: pier**lić...

nie dziwie sie oburzeniu i raz jeszcze przepraszam.

lancaster>>>prywatnie on o tobie ma takie samo.I wcale tego nie ukrywa.Ten wysyp debili pojawił sie z wysypem debili rządzących.Mój znajomy menel mówi w takim przypadku ,jeśli ja nie rozumiem- to KTO?I ja go rozumiem.Podobnie jest z tobą.Jak to mówią -plaskatość wrodzona.

• Redaktorzy

"Za czasów E.Gierka w PRL składka na emeryturę wynosiła 15%!"

Istotnie. Po pewnym czasie emerytów, którzy nabyli prawa w tym i wcześniejszym okresie, zaczęto nazywać niezbyt ładnie Starym Portfelem. Zapewne dlatego, że nie było ich stać na kupno nowej portmonetki do przechowywania swych krociowych zysków.

mulsie, bo wy z Balcerowiczem to takie dwa genetyczne debile :)

Nawet twój znajomy menel was przeskoczyl. Trzymaj sie go to nie zginiesz :)

Pozdrawiam

PS. mulsie, naprawde masz taki plaski łeb? Bo Balcerowicz to tylko trochę kanciaty :)))

Acha, może faktycznie rozmawiamy nie o tym Balcerowiczu....

Ja mówię o:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jaka ambitna była z niego gnida za młodu :)

A później to jak każda gnida przygruchała sobie mulsa :)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tak lancaster.. Swój do swego ciagnie??Tylko że takie coś jak ty straci się na wsze czasy ,a parę gnid zostanie na panteonie.Tak już jest ,że gnidy muszą mieć po czym wleżć na ten panteon.Muszą być takie lankastry, menele itp.

• Redaktorzy

Ot, dżentelmeny jezdni... A rozmawiać ze sobą normalnym językiem przyjętym wśród ludzi z grubsza ogładzonych, to już, kameraden, głowa za bardzo boli?

lancaster>>>myślę, że myślisz ........to napisz, co jeszcze myslisz.Albo stronkę jakąś? .Nie zmieni to faktu ,że pomnik Balcerka zostanie ,ale trochę ci twarz wykrzywi wśiekłoscią.Tak to jest.Nienawidzę -ale oglądąć muszem.Horscik ci cos znajdzie o tym przypadku.

muls, lipa.

Mimo twoich powaznych ograniczen intelektualnych nawet Cię lubię.

Nie mogę mieć Ci za zle, ze ktoś tak mialki, odpowiedzialny za katastrofe spoleczna w Polsce jest dla ciebie idolem.

Moze sobie mieć pomnik(serio ktos chce wydać kase na taka błazenade? To już lepiej postawic pomnik Moniki Bellucci - przynajmniej fajna laska). Mozesz byc pewien, ze bedzie na niego srało więcej golębi niż przecietnie na tego typu konstrukcje :)

Wszystko dla Ciebie muls, zebyś mogl z chusteczką biegać i pucować.

Pozdrawiam

lancaster>>przepraszam nie sadziłem że jesteś inwalidą.Obsługujesz klawiaturę dla niewidomych?.To jeszce raz przepraszam,że tak się odniosłem do niepełnosprawnego.Mam nadzieje,że to tylko wzrok?.Widzisz tu jakąś katastrofę budowlaną.?Przepraszam-słyszałeś jakiś łoskot?

muls, jego ekcelencja Qubric swego czasu informował, ze to co się obecnie dzieje w Polsce(bezrobocie spadające dzieki emigracji zarobkowej) jest na zachodzie określane mianem katastrofy spolecznej.

Ojcem tego bezrobocia bez dwóch zdań jest Twój idol nad którym oby wiecznie fruwały golebie.

A katastrofa budowlana to jest to co masz w głowie :)))

Pozdrawiam

tak,tak a to tera masz za idola Qubrica.No patrz jak to się zmienia.To nawet kwacha polubisz jak będzie miał podobne zdanie.A nie mógłbyś jakąś stronkę?

To mówisz że to bezrobocie,te wyjazdy itd to balcerek?.No kochany-mój znajomy menel mówi w takiej sytuacji -pustostan.

muls i tam sie udajesz ze swoim konkubinem ?:)

Prawie jak Balcerowicz. Podobny chociaż ?

Jak kilka raz spadł na łeb i mu sie zrobila czaszka w kształcie kostki rubika to juz wiem dlaczego ci sie podoba.

Mówią milość jest ślepa, a ja mówie - okulary :)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.