Skocz do zawartości
IGNORED

Krel KAV400xi pierwsze wrażenia...

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

adamgdansk -> postaw go na Vibrapodach. Powinien to byc strzał w 10-kę. Z mojego doświadczenia wynika że urządzenia na Vibrapodach graja dźwiekiem bardziej mięsistym i gęstym.

Koszt to 140zł/kpl, więc (w twoim systemie) tyle co nic.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

i znowu sie zaczyna glupia gadka o wplywach podstawek na dzwiek..a IC niech zawiesi na zylkach zeby lewiatowaly w powietrzu bo to ociepla dzwiek, a kabel zasilajacy koniecznie na podstawkach za jedyne 180 $ w promocji....

Blady99, 25 Kwi 2007, 12:33

>i znowu sie zaczyna glupia gadka o wplywach podstawek na dzwiek..a IC niech zawiesi na zylkach zeby

>lewiatowaly w powietrzu bo to ociepla dzwiek, a kabel zasilajacy koniecznie na podstawkach za jedyne

>180 $ w promocji....

Rozumiem, że twój nick jest bezpośrednim nawiazaniem do twojego pojęcia o sprzęcie ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

tak zgadles..jak ty na to wpadles...a twoj bunkier muzyczny mam nadzieje ze budowales z cegly a nie itongu bo zle rozprasza dzwiek...chodzi mi o to ze moze przy sprzecie jaki ty masz za kupe kasy czuc ta roznice ale napewno nie na sprzecie ktory my posiadamy,..cudow nie ma..

Elberoth, 25 Kwi 2007, 12:23

>adamgdansk -> postaw go na Vibrapodach. Powinien to byc strzał w 10-kę. Z mojego doświadczenia

>wynika że urządzenia na Vibrapodach graja dźwiekiem bardziej mięsistym i gęstym.

>

>Koszt to 140zł/kpl, więc (w twoim systemie) tyle co nic.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nawet tremblery są droższe, a działają podobnie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tak zyzio, świata nie naprawisz, nie jest tego wart ;)

Moje pytanie o krew z uszu nie było bynajmniej złośliwe.

Miałem kiedyś okazję słuchać zestawu 1 z tej recenzji (odkupił go mój kolega, ale sprytnie i tanio, bez kabli sieciowych).

Ukryta Zawartość

Autor recenzji pisze "Jednak każdy z prezentowanych systemów dzięki posiadanym tak charakterystycznym cechom prezentacji po jakimiś czasie powoduje uczucie przesytu i słuchacz nie koncentruje się na odbiorze muzyki tylko wyszukiwaniu negatywnych stron odbioru."

Charakterystyczne cechy prezentacji w tej firmowej tophifi konfiguracji były takie, że powiedzenie o krwi z uszu nie jest przesadą. Koleżka, który odkupił to jako całość, dopiero w domu zrozumiał, że jego system jednak różni się od tego, który słuchał u sprzedającego :(

Wysokie tony wrzynały się do mózgu, myslę, że przy tym, obiegowe opinie o krelu są co najmniej krzywdzące.

Ukryta Zawartość

Moja uwaga dotyczy faktu wypowiadania sie na temat urządzeń, z którymi nie miało sie kontaktu.

System adama jest dostatecznie transparentny, aby usłyszeć różnice jaka wnoszą Vibrapody. Twój zresztą również.

discomaniac71

25 Kwi 2007, 11:51

abudzik dobre:D

xanax znaczy nie rozumiesz sedna.

discomaniac71,

to prawda nie rozumiem i nawet się nie będę starał, bo sedna bełkotu zrozumieć nie sposób. EOT.

x.

x.

Dawno temu na AS słyszalem Krella(chyba 500-ka) podłączonego do ProAc R3.8 i jak dla mnie było bardzo dobrze.

Grało naturalnie...

Jako źrodla graly na zmiane dwa CD...właśnie Krell i chyba DPA. Dxwiek bardzo mi sie podobał.

Pozdrawiam

...tak, ze z Krellem rożnie bywa, ale akurat 400-ki słuchałem z B&W804 i powiem szczerze, że Bowersy bardziej podobały mi sie z MF A5.

@ disco

Myślę, że jest przestrzeń do porozumienia. Wspólny mianownik między naszymi poglądami pojawi się wówczas, gdy:

- wskażesz mi miejsce, gdzie mógłbym posłuchać dobrze skonfigurowanego bardzo drogiego sprzętu (pow. 300 zł), tak by zrobio to na mnie piorunujące wrażenie. Jak dotąd nie słyszałem sprzętu za bajońskie kwoty, który byłby znacznie bliżej natury w porównaniu do poprawnie zestawionej klasy średniej z jednym wyj. - konstrukcje Pana Waszczyszyna.

- podasz przykład jednego klocka, który kosztuje krocie a gra tragicznie. Jeśli nie potrafisz tego zrobić, oznacza to, że Twoja postawa jest skrajnie dogmatycznym rzeczywistnieniem się fałszywej heurystyki DOBRE=DROGIE.

Póki nie usłyszę, nie mogę zmienić stanowiska mówiącego, iż jest wiele firm, których ceny nie mają żadnego przełożenia na jakość reprodukcji (jakie marki mam na myśli - pisałem wyżej).

Antycypując podejrzewam, że zaraz zarzucisz mi nie "hi-edowy" słuch, jeśli słuchanie relikwii Krella nie zwróciło mojej szczególnej uwagi (czyt. niekontrolowanego rozkurczu zwieraczy).

Przykładem klocka który kosztuje krocie, a gra - może nie tragicznie ale napewno tak sobie - jest Lamm M1.2. Cena w EU to 23k EUR, a bije go Cary CAD 500MB za 23k ale złotych :-)

Stosunek jakości do ceny w przypadku Lamma jest dość słaby, żeby nie powiedziec beznadziejny.

AudioFast twoim przyjacielem :-)

soso,

aaaa... w takim razie to zupełnie insza inszość , nie zrozumieliśmy się po prostu ;-)

to - tak dla podzeirżenija razgawora - zapytam chociaż o pogodę - czy nad morzem północnym już wiosna? ;-D

xanax

Fast, allegro - jeden pies. Troksa nie słuchałem, aczkolwiek patrząc na samą budowę mam pewne watpliwości.

Vibrapody testowało kilka osób na tym forum. Jak nie będa u ciebie działać, to zawsze możesz sprzedać z minimalną stratą.

U mnie po wstawieniu pod granitową płytę na której stoi CD, charakter brzmienia zmienia się o 180'. Z analityczno-ostrego w ciepło-nasycony.

Elberoth, 25 Kwi 2007, 15:29

>Fast, allegro - jeden pies. Troksa nie słuchałem, aczkolwiek patrząc na samą budowę mam pewne

>watpliwości.

>

>Vibrapody testowało kilka osób na tym forum. Jak nie będa u ciebie działać, to zawsze możesz

>sprzedać z minimalną stratą.

>

>U mnie po wstawieniu pod granitową płytę na której stoi CD, charakter brzmienia zmienia się o 180'.

>Z analityczno-ostrego w ciepło-nasycony.

O Jezu!!!! Toż to cudo jest.... A ja głupi zmieniam kabelki i wydaję niepotrzebnie kasę :) :D ;P

Lubię słuchać muzyki! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - no i po MF, za 100 zł poszedł ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nawet na 4 podkładki nie styknie ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - no i po MF, za 100 zł poszedł ;)

do tej aukcji zaloze sie ze umowili sie ze sprzeda za 100 - wystawil go i odrazu po zalicytowaniu zamknal aukcje by nie zaplacic duzej prowizji na allegro

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.