Skocz do zawartości
IGNORED

DIY Shunyata Hydra

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Auricapy to dość dobre kondensatory, ale nie jakieś specjalnie wybitne. Próbowałem je kiedyś w CD, preampie i zwrotnicy w głośnikach. Do takiego zastosowania jak w shunyata wolałbym dać olejaki jensena....

A są Jenseny na 1500V ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pozwolę sobie walnąć cytatem:

_______________________________________________________________________________________

I'm comfortable with our reputation speaking for itself, our products re-sale value, our support within the pro, review and manufacturing industries etc. is our best defence against the :why is the box empty?" comments.

The Hydra outlets are designed in house and manufactured to our spec by Hubbel--and it's not cheap to do that--whyn't you check it out? The Carling Electro breaker is a $25 part--our cost. The filter network is _far_ from "off the shelf" and is designed and manufactured exclusively for us. If you think it's just generic power-line caps, have at it--others have and failed.

The copper comes from ingots of solid CDA 101 copper that we import and have drawn into _all_ the various wire configurations --for Hydra internal as well as signal and power cord wire. We have a 15,000 sq ft facility, 18 highly trained staff members that are the best at what they do, and a full cryogenic facility, test/listening room etc. BTW, no one in our company drives a Benz or is living life at the Ritz.

We are an honest company. I'm not happy with the price increases as it definitely limits our market for Hydras, but I'm told they are necessary and I know it to be true from checking parts and labor cost increases over the past three years.

Hey, do your best, make your products, compare them, try to build a dealer netwok, develop a market, try to build a business in _any_ category. Hire staff, try to source metal work and parts that are exclusive to your products, assuming you know how, and better than others that have tried and failed.

It's fun to attack and defame a company with imunity on any "chat" forum and pretend you're looking out for others interests. It's risk free after all, than it is to call the company and ask hard questions--which we will gladly answer, and then report your findings. If this were really a serious investigation of "fraud" I'd assume someone would have contacted me?

Gosh, if it is a fraud, it is a conspiracy of War and Peace proportions. Robert Harley, Paul Bolin, Michael Fremer, Wes Phillips SkyWalker Sound, Sony, Philips, Astoria, Rick Rubin, Peter McGrath, Marc Mickelson, Roy Gregory, Wilson, Audio Research, BAT, Jeff Rowland, Edge, Verity, Musical Fidelity et al are all complicit in our scam to bilk unsuspecting consumers? And I suppose our 75% of list resale value on current model used products on the net, and our industry standard dealer margins are also a scam? Wow, you really got us cold.....

And what is to be gained from _any_ reply from the manufacturer to your suppositions? More questions, more attacks and an endlessley circular thread.

Hopefully, people will understand that we'll bow out at this juncture and let people draw whatever conclusions they may.

Anyone with pointy questions is always welcome to contact us. I promise to reply with more respect and evenhanded responses than has been afforded us here.

On with your weiny roast.

Regards,

Grant Samuelson

Shunyata Research

________________________________________________________________________________________

Znam tego posta. Grant jak zwykle myli oczy kosztami prowadzenia działalności, reklamy etc., a przy tym "niezauważa" że jakoś inne firmy oferują znacznie bardziej zaawansowane produkty za 1/5 ceny ...

A więc jednak można.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jensen 0,47uF 1000V kosztuje $41.30, jest droższy bo jest to copper foil... Robi się sporo drożej od Auricapa 0,46uF 1500V, który kosztuje $17.50. Myślę, że dali 1500V tylko dlatego, że jest $5 droższy od 600V, a brzmieniowo napewno jest stabilniejszy-czystszy (grubszy dilelektryk, dalej okładki, mniejsze mikrorezonanse). Ale pewnie w tym miejscu wystarczy 600V olejak....

ruskich teflonów nie testowałem, ale mam sporo różnych olejowych.... W zastosowaniach "filtrowania zasilania" są przeważnie bardzo dobre, ale jest ich wiele typów, różne serie z różnych lat, różne napięcia itd. trudno skompletować większą ilość identycznych. Zaleta jest taka, że są tanie, a te na bardzo wysokie napięcia są świetne, ale niestety duże wymiary. Dobra rzecz to pobawić się w bypassy, można np. zastosować tanie ruskie k. mikowe, takie 2000V jak na allegro są po 2zł :)

o coś takiego ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

o to jedno z moich "pudełek skarbów", które dziś znalazłem szukając pompki do roweru i o dziwo znalazłem ją już w trzecim otwieranym pudle przeprowadzkowym :)) Co fart to fart!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakby ktoś chciał od razy całą chatę odfiltrować to mam

2 sztuki Auricap 4uF/1500V...

Nie weszły mi do wzmacniacza lampowego - za wielkie się okazały....

Nasz kolega forumowy Łukasz Fikus pięknie kiedyś opisał swój SILK kondycjoner. Zajrzyjcie na jego stronę:

www.lampizator.eu. Jest inżynierem elektrykiem ;-) (ja też...)

• 5 miesięcy później...

Jakby ktoś chciał zbudować "urządzenie hydropodobne" to tu jest dobra baza, odpada 75% roboty:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McGyver, 14 Paź 2007, 00:43

>Jakby ktoś chciał zbudować "urządzenie hydropodobne" to tu jest dobra baza, odpada 75% roboty:

>

Ukryta Zawartość

To już lepiej robić urządzenie "Audiencopodobne" :-)

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

...nie wiem gdzie wpisac moje praktyki, wiec bedzie tutaj,

robie dzisiaj eksperymenty z kondensatorem na zasilaniu sieciowym 230V, polaczylem rownolegle dwa olejaki Boscha MP 0,22uF/1400V x2, zalozylem wtyczke i przelaczam :-) uwagi:

1. podlaczone na "gniazdo zintegrowane", mam 3 scienne kolo siebie, gdzie siedzi cdp i pre wprowadza dokladnie to o czym kiedys w innym watku napisal piter, przesuwa charakterystyke do gory, odciąża dzwiek, skraca wybrzmienia i jakos tak nie naturalnie gra, dla mnie gorzej.

Mam linie od tablicy rozdzielczej do mojego pokoju, po drodze sa jeszcze gniazda, do ktorych nic nie jest podlaczone, tzn. wczesniej jest jeszcze wpieta koncowka, a jeszcze wczesniej przed nia podlaczam kondensator, czyli gdzies w odleglosci 8metrow przed elektronika i dopiero wtedy jest dobrze.

2. slychac jak przekrecam wtyczke o 180st, w jednej z pozycji dzwiek staje sie twardy, krotki, jakis rozbiegany, wpada w szklisty ton, poprobujcie zreszta sami, bardzo ciekawe :-))

...kondensatory z tego rodzaju tylko inna wartosc 2x 0,22uF/1400V

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.