Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Pioneera VSX-AX3

tomek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moze tutaj uzyskam jakas informacje.

Jaki zestaw kolumn 5.0 polecilibyscie do amplitunera Pioneer VSX-AX3. Maja byc to kolumny do sluchania zarowno muzyki stereo jak i do ogladania filmow. Pomieszczenie to okolo 22-25m. Muzyka glownie jazz, Bajor, Jopek, Dead Can Dance i wszelaka muzyka w podobnym nastroju. Na poczatek pominmy budzet - chociaz niechaj to bedzie budzet w zakresie od:

0 do 1500zl

1500 do 3000zl

3000 do 5000zl.

Czekam na wszelkie propozycje kolegow.

https://www.audiostereo.pl/topic/33327-jakie-kolumny-do-pioneera-vsx-ax3/

Witam,

Przez czas jakiś byłem posiadaczem AX3, obecnie mam nowszą wersję AX5.

Tak poprzedni, jak i obecny amplituner, napędza kolumny Dali Suite 2.8, które w pełnym zestawie 5.1 kosztują niestety ok. 10kzł (same frony to wydatek ok. 4kzł). Kiedy sprzedawałem AX3 kumplowi, testowaliśmy na nim Dali IKON 6, które zagrały bardzo fajnie. Myślę, że budżetowe Dali Concept (6 lub 8) też zagrałyby przyzwoicie.

Skąd ten upór przy Dali? Po prostu, są to kolumny "ciepłe/miękkie/muzykalne", na których Pioneer wypada dobrze. Myślę, że pomysłem wartym rozważenia mogą być też KEF'y Q7. Generalnie, szukałbym kolumn nie za "szczegółowych".

PS. Nie przejmuj się impedancją Dali (4ohm) - nie ma z tym żadnego problemu.

Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.