Skocz do zawartości
IGNORED

Poradnik ściemniacza (senicza)

Brencik

Rekomendowane odpowiedzi

seniczu, słuchacie dzisiaj ?:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trudno mi powiedziec co gralo. mozna bylo wpasc i juz. Byly zwykle cd i byl lektor. A takze kenwood z i/v na trafie. Byly jakies philipsy i grundig. Wszystko podrasowane. Wlasciwie to tylko lektor mogl byc brany pod uwage jako konkurencja ale....... no coz................. nie no glupio sie tak chwalic. Ja skromny czlek. Szczeze powiedziawszy to troche balem sie konkurencji. Jak zobaczylem lektora no juz mi gazie zesztywnialy. Ale okazalo sie z faceci od lektora chyba jacys niedouczeni bo zagralo to przecietnie. A reszta................... milczenie. No nie bylo tak zle. Bez maranciunia bylo super dopiero jak on pierdnal w system to sie okazalo jak powinno grac. Wzm to alefik i kolumny na fostex. Ale z bledami na srednicy wiec pod koniec gralismy na aktywnych Restekach za 500zl.

No to proponuję wykreślić to środkowe nieaktualne już wyrażenie i uczmy sie od mistrza z poradnika .Bardzo dziękuję za całą resztę fora i GRATULUJĘ!!!!Z wyrazami szacunku! tadeusz

KAIM to klub jentelmenow i wszelkie uwagi typu cos jest do d. jest niemile widziane. Najlepeij posluchac samemu. Byc moze wynajme w tym instytucie jakies pomieszcenia na szkole dzwieku. Nie jest to moze najlepsze miejsce ale ??? no coz zobaczymy. Kawal drogi mam do domu. No i szkola dzwieku jest troche halasliwa wiec? Ta wizyta nauczyla mnie kilku elelmntow wiedzy samoucznej. Wiec napewno i/v na trafach jest do d. I ........ zapomnialem czego jeszcze?

Oczywiscie ze gral najlepeij. Duzo lepeij od lektora. Gdyby jeszce graly moje klocki to roznica by byla duzo wieksza. Obiecalem w KAIM ze zwioze swoj sprzet ale czy oni to docenia ten dzwiek?

seniczu, brawu !

To mi sie podoba, nie wiem jak to tam z czym grało, ale miło czytać, ze byleś na miejscu...

czyli wyszło na to, ze marancunio jednak referencja...

Pozdrawiam i gratuluję.

Hej pilot!

Z wszystkich cd jakie slyszalem CD40 gra najlepeij. Moze panas troche lepszy pod wzgledem czystosci dzwieku. Niby wokale wyrazniejsze i to znacznie. bas podobnie silny ale Marantz ma ten dryg do grania. jakis wigor i klang. tego nie da sie opisac. To trzeba posluchac. ja wsumie nie mialem do czynienia z innym sprzetem wiec klimat Maranzt byl mi spowszednialy. Ale nie martwie sie w szkole dzwieku to dopiero pokaze jak powinien grac system. maranzt jest blisi naturalnosci gdyz oncert muzyki to ogroman sila w decybelach i sila wyrazu i przekazu. Szef esa ma niezly cd ale marantz bije go na glowe. Taki cd40 jest na allegro. Bardzo dobry material na przerobki. Oczywiscie trzeba umiec je zrobic. Ale jest wygodny gdyz ma super duzo miejsca z boku na caly nowy system i zasilanie. Ale nastepny moj projekt bedzie calkowicie inny. Opre go o 24/192 bo jednak te nowe dace sa duzo lepsze. A Maranciunia dostanie siostrzeniec.

ArtPaw powiedz , jak wypadł sprzęt z lampizatorem do zestawu grundiga i philipsa. Piszę na pw bo widzę, że wszyscy boją się wyrazić stanowczą opinię.

Pozdrawiam

Rambo

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

chodziło mi o konfrontację z Marantzem również

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

kenwood z lampizatorem to pomylka. Ciekawe po co go przyniesli? zreszta inne cd tez pokazaly sie nie wiadomo po co? Zreszta mniejsza o te tanie cd ale lector to niewypal. Za ta kase to niewypal.

>Rambo, 19 Maj 2007, 22:13

>widzę, że wszyscy boją się wyrazić stanowczą opinię

No właśnie! Takie epokowe wydarzenie a to dziwna cisza.

Ja sobie kanapki i drinki na nocne czytanie naszykowałem a tu nic.

nuda... Nic się nie dzieje proszę pana. Nic.

Jestem Europejczykiem.

No proszę. Posiadam odpowiednik CD40 i chyba CD46 ze stajni Philipsa i również twierdziłem zawsze, że po wstawieniu zegara i zrobieniu przetwornika i zasilania gra to nieźle. Do tak jednoznacznej opinii jak kolegi senicza nigdy bym się jednak nie posunął.

Jak to co? cale wyjscie nowe na lampach e88cc. Takie nowe ze musiale ostrzegac kolege podlaczajacego aby uwazal na wysokie napiecie na cincha bo moze sie tam pojawiac ze 100V. No oczywiscie na chwile tuz po wlaczeniu. Ba nawet wiecej ze 150V. A ze wyjscie to odrazu filtr zlozony z pojemnosci kabla i rezystancji anaodowej to nie straszne mu zadne pojemnosci kabli. I gra to dobrze nawet na pazdziochach. Co zreszta bylo slychac. Zadnych innych przerobek nie robilem. Ot tak sie zabawilem w lampowe cd.

Senicz, bardzo ładna koszula i szelki!

Zadziwia mnie problem z kolumnami.

Do tej pory grały O.K. a jak przyszedł senicz to straciły głos?

Jakaś zbiorowa autosugestia? Tylko kiedy? Dzisiaj, czy do tej pory?

Jestem Europejczykiem.

Rambo,

tak szczerze mówiąc to nie dam ci poważnej i wiążącej odpowiedzi bo na spotkaniu był letki chaos i każdy patefon grał dosłownie chwilę. Do tego makabrycznie świstały te fostexy DIY. Każdy cd oprócz standardowego F304 i F304 MK2 z lampą oraz G7550 grega dawały po uszach niemożebnie.

Nie wiem czy w ogóle w takiej dużej grupie można sensownie porównywać sprzęt. Na pewno nie w tak krótkim czasie. Moim zdaniem cały dzień to mało.

Marantz w porównaniu z Kenwoodem wypadł tak jakbyś włączył loudnes we wzmaku. I wcale nie żartuję senicz najwyrazniej coś takiego tam zrobił. Reszta grała mniej więcej zrównoważonym dzwiękiem-a tu nagle bomba atomowa.

Więcej czasu panowie na odsłuchy, o 16 tej zamkneły się drzwi.

seniczu, ja tam nawet na odległość czuje, ze zagrało bardzo dobrze. Czasami mam takiego audiofilskiego czuja.

Co do Ciebie to mam dosć konkretnego - wypas.

Nawet nie musisz byc skromny...szczerze mowiąc jesteś jednym z nielicznych gości u ktorych skromność wygladałaby nienaturalnie...bez sensu by to zreszta było.

Zwłaszcza z Lektorem IV mogłbys porównać nieco dokładniej CD40 ?

Przepaść, czy moze Ancient nawiazał rozmowę ?

muls, i bardzo dobrze byś zrobił :)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.