Skocz do zawartości
IGNORED

obowiązkowy abonament-bez moralizowania!

BeerfaN

Rekomendowane odpowiedzi

dudivan, skond masz mojom fotografiem ?

Pozdrawiam

PS. Czy hasła wyborcze jakiejkolwiek partii są madrzejsze ? Przykłady poprosze...

Potem takie gamonie realizują 10-20%(oby) głupot, które naobiecywali....

a my zrealizujemu 100% i to nie są głupoty - najlepsze:)

No oczywiście PiS to to nie jest;)

jozwa maryn, 9 Maj 2007, 16:12

>Nasze państwo jest bliskie zrealizowania postulatu Brechta: a może rząd rozwiąże naród i wybierze

>sobie nowy?

Kolega podejrzanie oczytany. Lustratorzy już byli? Czy dopiero przyjdą?

Tak czy tak będą.

Swoją drogą "Kariera Artura Ui" czeka na ponowną interpretację.

Raczej w duchu Walczewskiego chyba, ale jednak...

Jestem Europejczykiem.

cervantes, oczywiście tych gamoni o których mówisz momentalnie odciać od koryta, nie patrzac na to co w papierach nabazgrali.

Jak tylko nastanie świt na tym zadupiu zwanym planet earth.

NA TO TEZ IDZIE ABONAMENT PORZEPRASZAM ?

Pozdrawiam

Lancaster problem jest tylko taki, że to właśnie są hasła wyborcze : )

Będzie lepiej!

Walka z Bezrobociem!

I inne ch*je-muje-wodorosty : )

Gdybym ja był politykiem to złamałbym wszystkie hasła wyborcze.

Podczas kampanii opowiadałbym że dam większy socjal, ubezpieczenia itd.

A mając już władzę : ) Ho Ho : )

Odrazy ciąłbym podatki prywatyzował przedsiębiorstwa, zrewolucjonizował urzędy.

Ale żeby się dostać do władzy trzeba być (bądź udawać) socjalistą. Niestety myślących ludzi wiedzących, co sami chcieliby zrobić ze swymi pieniędzmi mniej niż 10%

Czy chcielibyśmy płynąć statkiem na którym każdy pasażer ma tyle samo do powiedzenia co kapitan ??

JA NIE!!!!!

>dudivan, 9 Maj 2007, 18:45

Twoja ...prostota... jest wręcz porażająca.

Walnij proste wino, obejrzyj sobie Wodza i idź spać.

Nie wie, czy wiesz, ale nawet w Bundesrepublice w okresie zimnej wojny

Marks był na monetach? Głupi ci kapitaliści nieprawdaż?

Jestem Europejczykiem.

Cervantesie...

To nie są żadne hasła wyborcze, tylko tak będzie wyglądać świat.

Jest tam jeden taki punkt dla defetystów...nie doczytałeś widocznie:)

Nie obiecujemy żadnego pudrowania syfa - od tego są politycy, tam sobie mozesz posluchać o "zwalczaniu bezrobocia", "budowie mieszkań" itp.

Nie wkomponowywuj sie w ten scenariusz, a poczujesz bluesa. Gwarantuję.

... a kapitan...no cóż. Zdradzę Ci, tylko nie rozpowiadaj.

Instynkt stadny zaniknie wraz z rozwojem duchowym.

Czlowiek jakim go znamy od początku stworzenia to tylko "brakujące ogniwo" między małpami a nami.

Tak, że nie martw sie - sam wiesz lepiej od swojego "kapitana" czego potrzebujesz.

Bo Jeden jest Kapitan - Ty :)

Pozdrawiam

Jak to gdzie? W bani, w Czelabińsku!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wiecie przypadkiem, CZEGO wlasciwie chroni UOP ?

Rozumiem ze wylapuje jakies przekręty w mechanizmach gospodarczych,

ale poza tym, co to za "Panstwo" on wlasciwie chroni ?

Jakąs specyficzną IDEE Panstwa, przed wszalaką subwersją ?

Wizję panstwa ptakow plaskodziobych ?

Czy czegos jeszcze innego ?

08:35 Kopciuszek Zakochany skrzypek

Japonia 1995

09:00

Domowe przedszkole Okiem owada

Polska 2007

09:35 Na górze i na dole Dawid i Goliat

USA 2004

10:05 Szkoła złamanych serc

reż.Michael Jenkins, wyk.Abi Tucker (Jodie Cooper), Sarah Lambert (Christina Milano), Tony Martin (pan William "Bill" Southgate), Katherine Halliday (Rossette "Rose" Malouf), Hugh Baldwin (pan Graham Brown), Salvatore Coco (Costa "Con" Bordino)

Australia 1998

10:55 Kwadrans na kawę Mamo, nie tucz mnie

Polska 2007

11:15 Potęga Księżyca

Wielka Brytania 2003

11:45 Agrobiznes

Polska 2007

12:00 Wiadomości

Polska 2007

12:10 Moda na sukces

wyk.Darlene Conley, Katherine Kelly Lang, Bobbie Eakes, Ronn Moss, Susan Flannery, John McCook, Winsor Harmon

USA 2001

12:30 Moda na sukces

wyk.Darlene Conley, Katherine Kelly Lang, Bobbie Eakes, Ronn Moss, Susan Flannery, John McCook, Winsor Harmon

USA 2001

12:55 Klan

reż.Paweł Karpiński, Jarosław Marszewski, Jakub Ruciński, Andrzej Chichłowski, Ryszard Dreger, wyk.Julia Królikowska, Jacek Borkowski, Paweł Prokopczuk, Tomasz Stockinger, Agnieszka Kotulanka, Paulina Holtz, Daniel Zawadzki

Polska 2007

13:20 Plebania

wyk.Włodzimierz Matuszak (ks. Antoni Wójtowicz), Marcin Janos Krawczyk, Małgorzata Teodorska, Wojciech Błach, Dorota Nowakowska, Bernadeta Machała-Krzemińska, Dariusz Kowalski

Polska 2007

13:50 Jaka to melodia?

Polska 2007

14:15 Przyjaciele

Polska 2007

14:30 My, wy, oni

Polska 2007

15:00 Wiadomości

Polska 2007

15:10 Laboratorium XXI wieku

Polska 2007

15:40 Podróżnik Wakacje w Dalmacji

Polska 2007

16:05 Moda na sukces

USA 2001

16:30 Moda na sukces

USA 2001

17:00 Teleexpress

Polska 2007

17:20 The Jet Set Przed Eurowizją

Polska 2007

17:30 Klan

reż.Paweł Karpiński, Jarosław Marszewski, Jakub Ruciński, Andrzej Chichłowski, Ryszard Dreger, wyk.Julia Królikowska, Jacek Borkowski, Paweł Prokopczuk, Tomasz Stockinger, Agnieszka Kotulanka, Paulina Holtz, Daniel Zawadzki

Polska 2007

18:00 Jaka to melodia?

Polska 2007

18:30 Plebania

wyk.Włodzimierz Matuszak (ks. Antoni Wójtowicz), Marcin Janos Krawczyk, Małgorzata Teodorska, Wojciech Błach, Dorota Nowakowska, Bernadeta Machała-Krzemińska, Dariusz Kowalski

Polska 2007

19:00 Wieczorynka Babcia Róża i Gryzelka

wyk.Wykonawcy:Ewa Złotowska, Wiktor Zborowski, Izabella Olejnik, Elżbieta Pejko, Ewa Złotowska, Krzysztof Tyniec

20:15 Przeboje Kabaretu pod Egidą

Polska 2007

21:00 Konkurs Piosenki Eurowizji Helsinki 2007 Półfinał

Finlandia 2007

23:50 Łossskot!

Polska 2007

00:20

Za zgodą rodzicówSpragnieni miłości

reż.Kar-Wai Wong, wyk.Maggie Cheung (pani Chan), Tony Leung Chiu Wai (Chow Mo-wan), Ping Lam Siu (Ah Ping), Tung Cho "Joe" Cheung, Rebecca Pan (pani Suen), Lai Chen (pan Ho), Man-Lei Chan

Francja/ Hongkong 2000

01:55 Zwycięzcy

Dzis

12:10 - 13:20, 16:05-18 i od 18:30-19:00 leci Plebania

W programie TV tylko przez 3 godziny lecą telenowele, godzinę reklamy, a wieczorem pełna podnieta - Helsinki i The Jet Set

Ukryta Zawartość

Nie wierzę, nawet audiofilski gramofon dali:)))

Telewizja Publiczna.

Nie zapomnijscie placić abonamentu.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

"Każdy odbiorniki zdolny do natychmiastowego odbioru"

udowodnij, że jest popśuty w stopniu uniemożliwiającym oglądanie czegokolwiek.

a tak swoją drogą, to po co Ci zepśuty TV?

Beerfan, to proste...mogl się przepalic bezpiecznik, ale ja jako wlaściciel nie muszę wiedziec co sie stało.

Idąc dalej, nie mam przeciez obowiazku

A udowodnić ?

Zapraszam pana listonosza - szpiega Stasi...to znaczy wolnych mediow publicznych chiałem powiedzieć:)

On potwierdza, ze odbiornik jest zepsuty...jak naprawię to dam znać...przecież nie bede demontował anteny(chyba, ze na koszt Poczty, TVP lub jakiejś j**niętej rady). Potem oczywiscie po usunieciu usterki poproszę o montaż tejże na ich koszt:)

Tak więc mamy zepsuty(niezdolny do odbioru) odbiornik, na razie nie zamierzam go naprawiać, bo i po co ?

Płacę abonament ?

Jest jedna prosta zasada w kosmosie - każdy głupi przepis da się obejść :)

Pozdrawiam

lancaster, 9 Maj 2007, 12:30

>soso, zabawny jesteś kolego. Rozmawiamy o rzeczy zbędnej do życia.

>

>Pozdrawiam

A gdzie i jak wyznaczasz ta granice? Mozna lezec po palma i czkac na to co spadnie - reszta jest zbedna do zycia.

Po prostu nie mozesz obronic swej tezy bo bez zgody na jakis solidaryzm spoleczny nie wyjdzie sie poza poziom zwierzecia. Cala kultura, cywilizacja oparta jest na wyrzeczeniach w imie wlasnie funkcjonowania spoleczenstw i czerpanie korzysci z tego, ze istnieja. Na krotka mete mozesz sam sie wychylic. Ale jezeli wszyscy sie wychyla... Zgwalca ci zone, ukradna dziecko, itd. - potrzebne ci do zycia?

pzdrw

soso

soso, widzę, ze faktycznie masz problem natury prozaicznej jak nie przymierzajac trep na komisji wojskowej.

Kiedy pyta pacyfiste: "a co zrobisz jak pójdziesz z dziewczyną i was napadną i będą ją gwałcić, a potem jeszcze ciac nożem i jeszcze raz gwałcić, a na sam koniec ją zgwałcą". No co zrobisz soso ?

Bo ja wezwę bystrzaka soso, zeby mnie poratował.

Pozdrawiam

Umówmy się, ze telewizja publiczna nie jest żadna mekką kultury, dóbr duchowych, sztuki itp.

Może o tym nie wiedziałeś, wiec informuję.

Jeżeli Tobie Plebania i Klan są potrzebne do życia to sobie za nie płać, ale nie zmuszaj mnie żebym w tym partycypował.

Orientujesz się moze jak to jest z tym abonamentem w przypadku niesprawnego odbiornika ?:)

Pozdrawiam

A, i jeszcze jedno drogi soso.

Największe dzieła kultury i sztuki na tej planecie powstaly nie z abonamentu, czy dotacji. Nawet cholera filmy nie chcą ostatnio wychodzić z tej składki na KRRiT.

Rubik, choćby go dosponsorować na maxa to nigdy nie będzie Mozart.

I tak w każdej dziedzinie...jak ide na koncert to place ok 50zł za bilet...jakos nikt nie zrzędzi, ze mam placic abonament.

A za tym, zeby w budżecie byla przeznaczona kasa na wyższe dobra kultury jestem całym sercem.

Niech mi nawet podniosą podatek o 20zł i rozdadzą zebrane w ten sposob 150mln zł na muzea, opery, teatry, wystawy, dosponsorowanie imprez kulturalnych...ale nie na "Klan na plebanii" :)

Tylko niech nie mam świadomosci, ze moje cieżko zarabiane pieniadze idą na telewizje publiczną w tej formie w jakiej ona jest(totalne otępianie widza, widz głupi=mało wymagający. Może o to chodzi ?)

Pozdrawiam

lancaster, 10 Maj 2007, 12:21

>soso, widzę, ze faktycznie masz problem natury prozaicznej jak nie przymierzajac trep na komisji

>wojskowej.

No ale ty nie odpowiadasz merytorycznie. Na zadne z moich pytan.

Nie stac cie na 20 zl miesiecznie na cos, co jest czescia zycia 95 procent Twych rodakow? Taki to bol? Na dodatek jak raz zagladniesz na TV-pub to nie bedziesz mial wyrzutow sumienia.

Rozumiem Twoj punkt widzienia i w pewnym sensie sie z nim zgadzam ale to jest naprawde drobna sprawa i czy warto szamotac sie z tak blachego powodu. Wydaje sie, ze rzadza Toba emocje warte pare zlotych. Miedzy olewaniem a szalem jest jeszcze wiele stopni posrednich i warto je zawsze brac pod uwage. Takie skoki od spokoju do amoku swiadcza o braku mozliwosci prawidlowego rozpoznania znaczenia sprawy. To nie jest punkt startowy do dyskusji.

Wydaje mi sie, ze w tej dyskusji przeciw placeniu sa ci, ktorzy abonamentu nie placa (podobno znaczny procent ludzi w Polsce) i ci, ktorym przeszkadza, ze placa bo w TV-pub jest nie to, czego oczekuja.

Mnie zas nie mierzi placenie ale co innego- w TVP jest zatrudnionych z tego co pamietam 10 tys. osob, w wiekszosci sa to rozne pociotki dawnej wladzy, ludzie majacy znajomosci i blizej nie zdefiniowane zaplecze techniczne. W tym natloku ekspertow od kultury cala masa 'konsultantow', ktorych nik nigdy nie widzi poza kasowaniem klejnotow kazdego pierwszego dnia miesiaca. Jezeli cos nalezy zrobic z TVP to ja zreformowac, odchudzic zatrudnienie, wprowadzic jakies sensowne procesy na kazdym etapie dzialania. Zrobic z tego jakis sensowny twor. Tego nie ma i o to warto sie bic. To lepsze spozytkowanie energii niz natezanie sie na paroma zlotymi co tak naprawde nikogo w TVP od lat nie interesuje.

pzdrw

soso

Polska Telewizja to nie jeden "Klan", to tylko i wylącznie same - KLANY !

Uklady, powiązania, klany rodzinne, polityczne, rodzice z bylej SB etc.etc.

Placic na taki Ku Klux Klan, to jak - popieranie Mafii !

Chętnie kupię telewizor i zaplacę abonament jak ta telewizja i te uklady

SIE ROZPADNA i powstanie ZUPELNIE Swieza Telewizja Edukacyjna,

szeroko otwarta dla : Artystow, Pisarzy, Naukowcow, Przyrodnikow,

Wizjonerow Cywilizacji, Psychologow, Filozofow, Myslicieli etc.

W takim ksztalcie jak obecnie i z taką "misją" - NIECH SPIERDALAJA NA DRZEWO !

soso, masz bardzo rozsądne podejście do tematu.

Nie rozumiem skąd Ci sie wziął ten odruch obronny TVP ?:)

10 000osób ?!

heheheheheheheheheh

heheheheheheheh

hehehehehehehehehe

heheheheheheheh

Ja myślałem, ze 500 to max. Co oni wszyscy tam robią ?

Przecież to nie Hollywood, tylko 2 średnio udane programy !:)

Dowiedzcie sie lepiej jak to jest z tym pląceniem abonamentu w przypadku uszkodzenia odbiornika, lub kiedy odbiornik nie odbiera programów telewizji publicznej.

Słowo daje, ze montuję filtr na ten shit.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.