Skocz do zawartości
IGNORED

Prawie 1/2 Polaków premierem Kwaśniewski

pawiowy

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy PIS rozliczy Afery z udziałem Kwaśniewskiego i SLD, wymienię chociażby niektóre:

Afera FOZZ, afera Rywina, afera alkoholowa, afera lekowa, afera Laboratorium frakcjonowania osocza, afera bydgoska, afera łódzka Pęczaka, afera tzw. pożyczki moskiewskiej, afera Stella Maris z SLD w tle, afera starachowicka, afera PZU, zabójstwo gen. Papały, zabójstwo min. sportu Jacka Dębskiego, afera PKN Orlenu, afera opolska Jakubowskiej, afera Warszawska, afera Stokłosy i Min. Finansów, afera autostradowa, afera paliwowa, afera kasyn gry Jaskierni (tzw. leworękich bandytów), afera prywatyzacyjna polskich hut, całkowity upadek służby zdrowia po tzw. reformach SLD, szpiegostwo, handel bronią i paliwami w WSI, afera Subotica w TVN, afera ze szpiegowaniem mediów przez WSI, afera łapówkarska Ostrowskiej, afera przetargowa Zemke na Kołowy Transporter Opancerzony ROSOMAK, afera szwajcarskich kont Kwaśniewskiego i ułaskawiania zdrajców i morderców, itp. itd., czy mam wymieniać dalej?

Czy to jest właśnie prawdziwe oblicze Sojuszu Lewicy Demokratycznej ? Naród pamięta !

spoko, debili nie brakuje.

Kwasniewski zatrudnil sobie wizażyste z francyi i już panienki grzecznie podmywają dupy na kolejną impreze.

Całkiem serio.

Jedno k**estwo, nawet nie ma z kim o tym pogadać nie mówiac o tym żeby coś zrobić.

No, ale tak to jest...Vlad niestety ma racje - marionetki.

Pozdrawiam

jedno jest pocieszajace, że to ten sam wizażysta, co malował chiraca :)))

A prezio śmierdzi plastikiem na kilometr - jak zwykle.

...moze to tylko alkohol ?;)

Pozdrawiam

lancaster rozumiem że masz dobra alternatywę dla Kwaśniewskiego? bardzo chętnie posłucham. Zanim przyjdzie Ci do głowy jakiś atak to wspomnę, że partia na którą głosowałem w ostatnich wyborach nie weszła do Parlamentu. Jedno jest pewne, naród jest głupi i cymbałów nie brakuje co doskonale obrazuje obecna koalicja. Ludzie polskiej lewicy są przynajmniej inteligentni i wykształceni nie tak jak ta postsolidarnościowa hołota. Jeśli na polskiej scenie politycznej nie zajdą jakieś rewolucyjne zmiany to prawdopodobnie będę głosował właśnie na SLD z Kwaśniewskim na czele ponieważ za nich przynajmniej nie muszę się wstydzić na zachodzie. Nawet jeśli kradli to co z tego, jaki % polaków nie ma na sumieniu żadnego szwindla? Kaczyńscy są za głupi na afery do tego trzeba mieć trochę oleju w głowie oni potrafią się tylko bać teczek żeby nie wyszło na jaw którzy działacze podziemia bawili się z małymi chłopcami i teraz robią wszystko w celu otwarcia archiwów tak żeby niczego nie otworzyć.

mistabron, 16 Maj 2007, 11:24

>Ludzie polskiej lewicy są przynajmniej inteligentni i wykształceni nie tak

>jak ta postsolidarnościowa hołota.

O tak, suwnicowy Miller ksztalcony na WUML-u czy 'magister' Kwasniewski, do tego masz 'doktora' Janika, 'profesora' Jaskiernie i operujacego 16 jezykami temperamentnego 'profesora' Iwinskiego, ktory wklada tlumaczkom lapy pod spodnice – na cholere mu tlumczki skoro wlada wszystkimi jezykami jak donosi ‘Twoj Styl’. ;-)

> ..prawdopodobnie będę głosował właśnie na SLD z Kwaśniewskim na czele ponieważ za nich

>przynajmniej nie muszę się wstydzić na zachodzie.

Rzeczywiscie? Gratuluje samopoczucia. Ja wlasnie za nich wstydze sie na Zachodzie.

>Nawet jeśli kradli to co z tego

No pewnie, co za problem. Chce widziec Twoja mine jak Ci ktos obrobi chate.

>...są za głupi na afery do tego trzeba mieć trochę oleju

>w głowie...

Piekny tekst, nic tylko w ramke i na sciane.

Swietne swiadectwo sobie wystawiasz takim bajdurzeniem.

Polityka jest odbiciem spoleczenstwa, reprezentacja mentalnosci, oczekiwan i postaw spolecznych. Czesc ludzi nie widzi dla siebie szansy w uczciwym spoleczenstwie, chce wciaz miec szanse na ‘zakombinowanie’ na boku, na ominiecie fiskusa, na zrobienie ‘obrotu’ jezeli znajdzie sie luka itd. Chce zyc kosztam innych, ‘mniej sprytniejszych, bez oleju w glowie’. Im odpowiada, ze u wladzy sa ludzie takiego samego pokroju bo z nimi czuja sie bezpieczniej. Ale to bajka przeszlosci. SLD i cala postkomuna z czasem zaniknie bo nie takie sa reguly zycia w normalnym panstwie i wiekszosc w koncu pokaze czego chce. A nie wierze, ze ludzie w swej wiekszosci chca kraju z aferami, zlodziejami, klamczuchami, szytym pod wlasne potrzeby prawem itd.

Mistabron, jestes z tamtej epoki, przynajmniej mentalnie

Pzdrw

soso

PS

Oczywiscie, w Polsce jest miejsce na lewice jako czesc prosocjalna w opozycji do prawicy prorynkowej. Tak jest wszedzie. Ale taka lewica nie ma nic wspolnego z SLD. Nic.

soso jesteś w błędzie reprezentuję poglądy skrajnie liberalne niestety takie ugrupowanie nie ma w Polsce szansy na przebicie z resztą sam nie jestem pewny czy na obecnym etapie naszego kraju ten kierunek jest prawidłowy obiektywnie patrząc na politykę ekonomię i społeczeństwo chciałbym aby po następnych wyborach powstała koalicja PO - SLD z przewagą PO

• Redaktorzy

pawiowy, ja bym powtórzył to pytanie: no właśnie, kiedy? I czy za dwa lata, kiedy przyjdzie do nowych wyborów, po czterech latach rządów PiSu dysponującego całym aparatem policyjnym i śledczym jaki jest w tym kraju, będą znowu opowieści, w jakie to afery jest wplątany Kwaśniewski i dajcie nam jeszcze cztery lata, to go rozliczymy. Osobiście nie lubię nieudolności. Może inni Polacy też nie lubią, i w tym sekret poparcia dla kogoś, kogo obecny rząd ogłasza naczelnym diabłem, tylko nic nie robi w kwestii egzorcyzmów? Zaznaczam, że mówienia do robienia nie zaliczam, chyba że chodzi o wykład.

Zresztą to tak jak z pewnym dowcipem w "przekroju" chyba:

Pomóż premierowi Leperowi:

Jeżeli do końca tygodnia .......(należy wstawić powód).... to wychodzę z koalicji;-)

• Redaktorzy

A propos tzw. afery przetargowej na transporter Rosomak. Transporter produkowany jest w Polsce. Polski producent wspólnie z fińskim płaczą od dawna, że polski rząd i część prasy popiera lobbystów innych firm w niszczeniu obrazu ich produktu u potencjalnych nabywców w innych krajach. Słynne testy przed Afganistanem zdaniem niezależnej prasy specjalistycznej wykonywane były tak nierzetelnie, jak to tylko możliwe, pomimo to ich wynik okazał się dla sprzętu korzystny (były tylko dwie przestrzeliny, oba strzałami niezgodnymi z założeniami testu i specyfikacji - strzał w boczną powierzchnię wieży kalibrem, który miał być strzelany na wprost i strzał z karabinu snajperskiego w uszczelkę tylnych wrót). Mimo to prasa popularna pisała, jakoby wóz został "rozstrzelany". Nawiasem mówiąc, przedstawiciel ministerstwa obrony zamiast pustego pancerza zażądał transportera z pełnym wyposażeniem, w związku z czym wspomniany strzał w wieżę wygenerował koszty rzędu miliona złotych (m.in. zniszczona nowa radiostacja). A konkurencja sie cieszy.

Co to za niegramotny tytuł?

Prawie połowa Polaków chce żeby tow. agent moskiewski Alieksandr Kwasniewskij był poremierem? To jakiś sondaż, życzenie, prognoza? Niedoczekanie! Chyba w Mozambiku albo na Kubie! On już dosyć zrobił - dla budowania socjalizmu - teraz i wcześniej. Tenu panu już dziękujemy! Paszoł won!

Nie tak łatwo rozliczyć afery! - Uczciwie! Nie wiem co stoi na przeszkodzie - brak ludzi, brak dowdów, brak woli, względy polityczne czy inne sprawy np. układy z Samoobroną.

>pawiowy, 16 Maj 2007, 09:24

Widzę, że tobie, jak temu żołnierzowi z kawału, co to mu się wszystko z d.. kojarzyło,

kojarzy się z Kwaśniewskim. Nawet Stella Maris. SLDowcy się w czarne sukienki poprzebierali?

Afera Warszawska? To Piskorski jest z SLD? Pewnie sam o tym nie wie.

Afera PZU? To Buzek z Krzaklewskim byli na tajnych rozmowach w Portugalii z ramienia SLD?

Jak oni taką władzę mieli, to po co ją oddawali?

Jestem Europejczykiem.

mistrabon, nie bądź śmieszny.

Alternatywa dla prezia ?

Praktycznie każdy. Lekko Cię podtjuningują, pójdziesz na solarium, nie bedziesz kradł, wspierał układów i jak dla mnie już możesz być premierem...byle byś sie w gospodare nie wpieprzał i nie rozdawał kraju kulczykowi, albo innemu czerwonemu biznesmenowi.

Pozdrawiam

a tak naprawdę to jest jakaś różnica kto jest prezydentem?

Odkąd pamiętam i tak każdy ma same wady w oczach narodu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

mistrabon, przepraszam, a co Cie tak irytuje w obecnym rządzie ?

ludzie lewicy: prezio, peczak, miller, łapinski, jakubowska, rywin, sobotka and more.

To są inteligentni ludzie dla Ciebie ?

A może jozek ?

Daj spokój, przecież to debile.

Pozdrawiam

cir, i tu Cię zaskoczę....od wielu lat nie biorę udzialu w wyborach...na kogo mialbym głosować ? Na bolka, prezia, czy moze jakiegos ich kolege po fachu jak donald prawdomówny ?

A tu musze Ci powiedzieć Mr Kaczyński brzydki, mały, ale jeżeli beda trzymac poziom taki jak obecnie i w gospodarce bedzie szło wszystko w tą strobnę co obecnie to zwyczjnie pójdę na niego głosować.

dlaczego by nie ?

Miałbym iść zaglosować na tuska, zeby znów ktos sie dogadał a eseldowskimi złodziejami ?

Na razie nie ma lepszej alternatywy dla kraju niż ten "straszny" PiS.

Pierwszy raz zdarza mi sie cos takiego, żeby rząd w moich oczach zyskiwał z czasem.

I tak wolę tych matołów lepera i romka niz postokraglostolowych złodziei.

Ja sie dziwię, że postPZPRowcy pchają sie nadal do koryta, przecież "sprywatyzowali" juz chyba wszystko.

Pozrdawiam

cir, nie dlatego, ze dali się posadzic, tylko dlatego, ze wogóle nie czują gdzie są i jaka jest ich historyczna powinność.

Zwykła hołota. Alexis w dupe jeża:)

Pozdrawiam

jasio, za 3 lata prezydentem bedzie znów Kaczyński...może sie też zdarzyć, ze PiS wygra wybory. I jezeli sie to stanie to z większą różnicą niz ostatnio.

Zależy jak sie bedą prowadzic :)

Pozdrawiam

Tych zmian na lepsze ja przynajmniej nie widzę w moim otoczeniu

Instytucje rządowe /nazw nie wymienie/ z którymi muszę współpracowac są jeszcze bardziej aroganckie i pewne siebie, coraz ważniejsza staje się procedura postępowania z kooperantem /przypominająca tor przeszkód/ niz to co kupują na końcu.Coś jak Cesarstwo Rzymskie

cir, zobaczymy jak to bedzie wyglądało dalej. Po tym burdelu, który byl tu od 89r. to i tak mała cena.

...chociaż w normalnych warunkach cieżka do strawienia.

Tylko czy my w Polsce mieliśmy normalne warunki ?

Pozdrawiam

praktycznie każdy znaczy dla mnie tyle samo co nikt mnie by mogli tuningować ale i tak się nie nadaję bo trochę się na ekonomii znam i bym się w gospodarkę wpieprzał poza tym mam rachunek w banku kulczyka więc tylko jeśli czerwoni zdobędą władze mogę liczyć na jakieś koryto tak uważam prezia millera i józka oraz paru innych post komuchów za inteligentnych ponad średnią krajową pamiętając że inteligencja to nie tylko umiejętność rozwiązywania zadań logicznych na kartce papieru ale w zależności od klasyfikacji wyróżniamy 6 - 7 typów inteligencji w obecnie rządzących najbardziej denerwuje mnie absolutny brak obiektywizmu ignorancja oraz głupie mordy i tanie państwo prawda jest taka że żadna partia polityczna nie odpowiada w 100% moim poglądom jednak nie wyobrażam sobie sytuacji żeby nie iść na wybory nie opuściłem jeszcze żadnych nawet z noga w gipsie poza tym głosując trzeba patrzeć szeroko obejmując wzrokiem ogólne dobro a nie tylko własną dupe bałagan po 89 był wpisany w przemiany ustrojowe nie można za to obwiniać pojedynczych ludzi

mistrabon, aż tyle trzeba napisać zeby dać wyraz temu, ze wiesz o tym ze kradli z premedytacją ?:)

Bo akurat na tyle im tej inteligencji wystarczyło, no i jeszcze na to, zeby uchwalić przepisy, które tych złodziei w tej chwili chronią.

Inteligencja... nie ma co. SS-mani też byli inteligentni mistrabon. Zobacz jaki przemiał zydów mieli. Nie imponuje Ci to?

A co powiesz o inteligentnym ministrze zdrowia łapińskim ?

Pozdrawiam

A w to, ze nie nadawłąbys sie na premiera nawet zaczynam wierzyc...w końcu 5% populacji ponoc do pełnienia takich funkcji sie nie nadaje.

Pozostali po odpowiednim przygotowaniu - bez problemu.

Kiedys ogladałem jakis dokument, gdzie przypadkowi ludzie z pomocą specjalisty od wizerunku wkręcali sie w politykę.

Oglądałeś ? Fajna scena tam była jak chłopak zadał rezolutne pytanie millerowi, a ten sie poskłądał jak zwykły tepak i zacząłmu odpowiadać nie na temat :)))

I tacy oni inteligentni...jak wiedzą jakie pytania padną i maja przygotowane odpowiedzi. Reszte kreują specjalisci.

A, że poznasz drzewo po owocach, to z czystym sumieniem można napisać - złodzieje.

Pozdrawiam

Wiecie kiedy uwierze ze Polska normalnieje ?

Wtedy kiedy zobacze w firmie panstwowej ze ktos awansował za dobrą prace .

Czekam na to juz wiele lat

spróbuj się wysilić i zauważyć że wymieniłeś już raz wyżej nazwisko łapińskiego a ja nie bez powodu go ominąłem wymaniając kilku czerwonych cały szkopuł w tym żeby umieć patrzeć na ludzi indywidualnie odróżniając ich od siebie bez stosowania odpowiedzialności zbiorowej skoro już sięgasz po takie tanie argumenty to uważam że hitlerowi należy się pewnego rodzaju podziw za to że praktycznie jednoosobowo stworzył tak niesamowitą organizację co absolutnie nie oznacza że jest mi bliski był złym człowiekiem ale przynajmniej miał cel i potrafił go zrealizować jeśli mimo tego wszystkiego co można teraz zaobserwować na polskiej scenie politycznej zakładasz że będziesz w następnych wyborach głosował na PiS to ja nie widzę sensu dalszej rozmowy sam na początku napisałeś że debili nie brakuje więc Ci wybaczam cmok

cir, trzymam kciuki.

Uwazam, ze w tej chwili jest najbliżej do takiej sytuacji od 89r.

ale poczekamy...nikogo nie zamierzam obdarzać swoim głosem za darmo. Na razie Pis na niego pracuje...

Pierwsza ekipa, która pracuje na to zebym poszedł na wybory :)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.