Skocz do zawartości
IGNORED

creek 4330 mkII to syf

jarekeraj

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, posłuchajcie tego creeka przy jakiejkolwiek lampie np.

Przecież on cholernie uśrednia dynamikę, nawet na łatwych do wysterowania zestawach.

Nie chodzi o łomot, tylko o to że nie widzi jaka jest różnica w szarpnięciu/pierdalniećiu miedzy flecikiem a perkusją.

10lat temu kiedy kupowałem swoj pierwszy audiofilsky:) wzmak porownywałem 4330 i Amplifona WL36.

Amplifon miał prawdziwsze chyba wszystko, no moze z wyjatkiem basu, który w Amplifonie był zaledwie wiekszy :)

Może jeszcze do góry bym się przyczepil, ze cały czas byla "uładniona" i "dodźwieczniona",ale też sklejona wzgledem creeka. Za to skala i wiarygodnosć/obecnosć średnicy ? No nie mowcie,z ę slyszycie cos takiego na creeku ?

Na jakich kolumnach ? Bo nie wyrobię i pojdę posłuchać :)

creek4330 grał szarym i nudnym(bez rozpietości dynamiki) dźwiekiem.

Moze za swoja kase jest niezly, bo wzmaki do 2K tak grają ? Nie mam pojecia.

Miałem też kedys CA A500 na ktorego też sie zamlaskiwali w HFM...pierwsze moje DIY - drakula po prstu cambridża zatłukło...pod kazdym zgledem...nawet nie chce mi sie opisywac, powiem tylko, ze jak odpalilem dIY, to cambrigde znalazł sie na allegro w przeciągu godziny. Przez kilka kolejnych dni aukcji podmieniałem oba wzmaki, zawsze majac ubaw.

4330 - moim zdaniem szary, plaski dźwięk. hehe, "kulturalny" jak to mowi moj kumpel, kiedy coś gra anemicznie :)

Pozdrawiam

Dobra, dość już wypisywania takich rzeczy. Ktoś nie ma porownania i żyje szczescliwy, a naczyta sie glupot i stres :)

4330 porównując w swojej grupie cenowej może nawet do 3Kzl jest pewnie niezły.

A, ze są lepsze wzmaki - ale tez i drozsze.

Spoko ;)

Pozdrawiam

"Przecież on cholernie uśrednia dynamikę, nawet na łatwych do wysterowania zestawach" - nio nie chciałem tego pisać, bo znowu ktoś zarzuci że wolę mocne dupnięcie od muzyki ;)

Dobra, Creek jaki jest każdy słyszy ;)

Dodam jeszcze jeden wpis

Ten wątek założyła osoba i biorą w niej udział prawdopodobnie osoby które ( może będziecie pamietać , jakies 15 - 20 lat temu ) zakładały podobne wątki , pisali demówki , mieli swoje kluby , a nazywały się one " ATARI SYF " lub "COMMODORE SYF " . Myslałem że już z tego wyrośli ????!!!! buuuaahhhaaaaaaaaaa

bbuuuuaaahhhhaaaaa . :-))))

Pozdro .

=> zed

Nie mędrkuj, tylko lepiej powiedz po kiego zakładałeś taki wątek i czemu wyzbyłeś się Creeka ? ;-))))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co to Zyzio pracujesz w CBŚ ?? ;-)

jeżeli miała by nastąpić jakaś poprawa za niewielkie pieniądze to czemu nie . ale znalazłem paru gości co tuningowali i stwierdziłem że nie warto . a teraz odpowiedz na drugie pytanie : miałem go ze 4 lata i stwierdziłem że czas coś zmienić , więc żebyś nie pytał za jakiś czas czemu zmieniłem kolumny .

pozdro .

lancaster

"creek4330 grał szarym i nudnym(bez rozpietości dynamiki) dźwiekiem.

Moze za swoja kase jest niezly, bo wzmaki do 2K tak grają ? Nie mam pojecia.

Miałem też kedys CA A500 na ktorego też sie zamlaskiwali w HFM...pierwsze moje DIY - drakula po prstu cambridża zatłukło...pod kazdym zgledem...nawet nie chce mi sie opisywac, powiem "

tak jakbym ja to pisał ))

zed, 2 Cze 2007, 12:37

>Dodam jeszcze jeden wpis

>Ten wątek założyła osoba i biorą w niej udział prawdopodobnie osoby które ( może będziecie pamietać

>, jakies 15 - 20 lat temu ) zakładały podobne wątki , pisali demówki , mieli swoje kluby , a

>nazywały się one " ATARI SYF " lub "COMMODORE SYF " . Myslałem że już z tego wyrośli ????!!!!

>buuuaahhhaaaaaaaaaa

>bbuuuuaaahhhhaaaaa . :-))))

>

>Pozdro .

Oj, ZED ale przesadziłeś, 20 lat temu nie było forum internetowych,

a w ogóle internet pojawił się dzięki TEPSIE, nie pamiętam dokładnie, no powiedzmy w połowie lat 90-tych

... a jednak mimo tego sprytni ludkowie o ktorych mowa doskonale dawali sobie rade - kontaktowali sie listownie, a swoje dzieła dystybuowali poczta polska - na dyskietkach w kopercie oblepionej znaczkami po "recyclingu" i... o dziwo swietnie to wszystko funkcjonowalo.

no ale dziecko neostady i tak tego nie zrozumie.

• 6 miesięcy później...

Nikt tu dawno nie zaglądał ale muszę napisać 3 słowa!!!

Creek 4330mkII to REWELACJA! Problem jak już napisano to nie dobrane kolumny i ewentualne pomieszczenie...

Gra niesamowitą średnicą i piękną górą. Gra dźwiękiem nieco zawieszonym w powietrzu, bez dociążeń - ale LUDZIE to nie jego wada - on tak gra, taki ma charakter...Jak chcecie monumentalnego brzmienia to kupcie Sony ES-a...

A dodam jeszcze jedno - bzdura że gra tylko z monitorami...U mnie gra na 20m2 na podłogowcach - ESAch VivaceI a one maja jeno 86dB!!!

Creek leciwy bo jeden z pierwszych modeli 43 z Dali 600 ( skuteczność coś około 91 ale piszę z pamięci), też leciwymi ale co to Panie za kolumny, zagrał jak marzenie. Do tej pory jest to dla mnie jeden z ciekawszych dzwięków. Ps Nigdy tego wzmaka nie miałem, ale po tej konfiguracji wiem, że to może zauroczyć na kilkanaście lat

Ja szukałem zestawu CD+AMP za cenę 3000-5000 zł. Słuchałem NAD352+NAD514, CA640A+CA640C i zestawu CD + wzmacniacz Creeka z najtańszej linii EVO.

NAD i CA Creeka po prostu zatłukło. W Creeku nie ma nic za co można ten klocek pochwalić, kompletnie nic. Kontrabasu, perkusji, gitary basowej, sekcji dętej w symfonice nie ma, w porównaniu z pozostałymi wzmacniaczami po prostu znika ! Średnica blada. Dzwięk na poziomie taniego amplitunera do KD. Chyba, że ktoś lubi słuchać na podrasowanych audiofilskich płytach z kompresją dynamiki i pełną ilością sztucznie wyostrzonych sybilantów, itp to ok. Ale do prawdziwego koncertu czy to elektrycznego czy akustycznego daleko, oj daleko.

A umówmy się NAD i CA to znowu żadne mistrzostwo świata.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.