Skocz do zawartości
IGNORED

magnetofony NAGRA

Kilup

Rekomendowane odpowiedzi

Aresa-C nie produkują wygryzła go konkurencja Tascama, Fostexa;po prostu prawa rynku był za drogi mimo super możliwości

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Był nawet nie tyle za drogi ile zbyt skomplikowany w obsłudze dla tak zwanych bezmózgich do takiego gówna jakie leci z anteny wzbogacone jeszcze o boźdźce podprogowe do MP3 nawet ARES P/RCX 220 to zbyt wiele. Na cholerę głuszczowi cztery częstotliwości próbkowania, 16/24/32/48 MHz. i zapisywane pasmo od 30 - 20000 Hz

Obsługi Tascama i Fostexa można się nauczyć z instrukcji producenta i to wystarczy, obsługi Aresa C miesiąc czytania i sprawdzania jego możliwości to zbyt mało do wykorzystywania ich w pełni w sposób automatyczny rok.

Miałem okazję go mieć u siebie przez trzy tygodnie osobiście wolę jego starszą siostrę Nagrę IV na taśmę najwspanialszy sprzęt reporterski jaki kiedykolwiek wymyślono i wyprodukowano

Pozdrawiam

Zbyszek

NAGRA ARES-M

ARES M Stereo Portable Audio

[eBay 330167319]

Cena 3.723 złp

Nie komentuję

na tym samym eBay jest między innymi

FOSTEX FR - Compact Flasch Recorder

Cena 2.094 złp

Nie komentuję

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest to NAGRA DII

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Usycha ten temat jak prącie beduina wystawione na pustynny wiatr i palące słońce.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS Od momentu kiedy założyciel wątku zacząl się zajmować kuchenkami gazowymi z możliwością zapisu dżwięku na talerzach zawierających 1000mb taśmy 1/4" cosik się tutaj qurwa porobiło.

Witam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opisana jako Telefunken Kudelski Nagra została sprzedana za 711,00 [taśmy do niej z prawdziwego zdarzenia są do nich coraz doższe a za jakość nagrania [mono] przy 38cm/sek trzeba niestety bardzo słono płacić taśma na 13-15 -stce ponad stówę]

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witajcie!

Nie zawsze jest tak, jakby się chciało. Wbrew pozorom bardzo mało czasu im poświęciłem. Miałem bardzo dużo problemów w pracy i niestety hobby chwilowo miało wolne. Znalazłem chwilkę, żeby napisac do RMGI w sprawie taśm - odpisali mi, przy dobrej wenie zadzwonię do przedstawiciela (zależy jak mi będzie szło z angielskim). Poza tym po raz kolejny szykuję się do przyjazdu do Polski - jak wszystko dobrze pójdzie, będę w czwartek w Polsce.

Pozdrawiam wszystkich

Sylwek

Mam pytanie czy tak zwane szabaśniki przygotowałeś już do drogi. NAGRY III zaczynają być sprzedawane w Ojczyźnie po zupełnie przyzwoitej cenie, ale i tak nie kupię 4200 Monitor musi mi całkowicie wystarczyć zwłaszcza, że na tej taśmie chromowej bardzodrobnoziarnista i na wyjątkowo mocnym podłożu przy 19.05cm/sek

wychodzą cuda. Obecnie zabrałem się za przeróbkę Reporta 4000 IC automatic na A /B mono 2 x 1/4" i zacząłęm od poszukiwań głowic od jednoślada węgierskiego Mechlabor Riporter 5 P.

Mam wyjątkowo wiele radości z DAT-a nauczyłem się już w miarę nieźle na nim nagrywać, obsługuję go jak małpa wannę w kapieli ani ilość kurków ani temperatura ukropu nie robią na mnie żadnego wrażenia - zapis spełnia wszystkie wyjątkowo ostre normy ten DAT nie posiada limitera obcinającego wszystko co w pale się nie mieści i przekracza 20 kHz

Pozdrawiam

Zbyszek

Ogólnie zdobycie w Polsce jakiegokolwiek osprzętu do Nagry, nawet zasilacza , graniczy z cudem, nie mówiąc już o adapterach do szpul 26,5 cm dla Nagry 4.2 lub IV S(J), które na eBay osiągają zawrotne dla nas ceny (1000 euro i więcej).

Poszukuję obecnie torby do Nagry III.

Nie jest to orginalna ale o ile dobrze pamiętam wejdzie do niej spokojnie skórzana mocna dostawiane łapy zawsze były cholernie drogie mgłbym mieć do UHER-a REPORT takowe ale to jest obciążanie silnika [ w Reporcie jest tylko jeden, ściąganie pokrywy i magnetofon wygląda velmi szpatnie zasilacz możma zrobić bie gorszy niż ten Kudelskiego . Do Pańskiej jest potrzebny mikrofon dołapny pausa na obudowie np UHER-M517, tyczka i mikrofon o charakterystyce kołowej trochę kabli redukcji konwerterów itp itd.

Pozdrawiam

Zbyszek

==> kilup

pozwoliłem sobie "mocno otworzyć" Twoją aukcję

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Kiedyś kiedy powstał ten wątek cieszyłem się bardzo, obecnie moja radość poważnie osłabła i nie będę brał udziału w łowach na jelenia z nagonką. Przestałem wypisywać hymny pochwalne z okazji i na cześć UHER-ów CR- i Report i ceny stały się prawie, że normalne. Wylanie wiadra zimnej wody na łeb w przypadku NAGRY też przynosi rezultaty, ostatnio NAGRA III została sprzedana za 711 złp + transport jest to wspaniałe mono przerabiające taśmę [ w zawrotnym tempie 38cm/sek] jak babcia chleb na gówno] a do zapisu z przesuwem 19.05cm/sek już UHER-4200 Monitor jest lepszy bo jest to stereo na całej szerokości taśmy lub 2 x mono

Pozdrawiam

Zbyszek

Ja jeszcze dodam od siebie do słusznej wypowiedzi Korwina, że ogólnie ceny na Allegro zależą od ogromnej ilości czynników. Ich analizowane byłoby znakomitym zajęciem dla socjologa, psychologa, grafika i znawcy danego sprzętu.

Dobrze sprzedawać potrafią nieliczni.

Pozdrawiam!

Podaję swoją aukcję, jako przykład skutecznej sprzedaży Koncerta M 3401 SD:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Witajcie!

>Korwin

Przesadzasz Zbyszku. Nikt nikogo tu nie nagania na nic. Byłoby nagonką (i duuuużym niesmakiem) gdybym ja umieścił tutaj link do swojej aukcji i napisał: Koledzy podbijajcie moją aukcję. A ja nic takiego nie zrobiłem. Co więcej (bez urazy) ja cały czas z mniejszą lub większą zaciętością przekopuje strony internetowe poszukując nowych sprzętów i w miarę możliwości je kupując. Częśc muszę niestety wystawic na sprzedaż, bo moje możliwości finansowe są ograniczone, a ja też samymi magnetofonami nie żyję.

>JanPeter

GRATULACJE !!!

Ja ze znajomym przymierzam się do zrobienia pilota na podczerwień do Koncerta oraz elektronicznego licznika. Ile to zajmie, nie mam pojęcia, bo on jest tutaj a ja w Danii. (Teraz jestem w karju)

Pozdrawiam

Sylwek

V-savage>przesada z tymi tdkami.fakt,że o taśmy coraz trudniej, ale jeszcze rok temu kupowałem po sto zł nowe ampexy 456 i 478. Są lepsze od tych TDk. Ale są tacy co je kupią.O cenach trudno dyskutować.Było dziesiątki ciekawych przypadków. Dobrze,że wogóle można coś takiego kupić. A generalnie, to psy nie chcą wychodzić na dwór - tak mokro, zimno.Pozdrowienia dla całej grupy- jacek

Chyba snie.Zobaczcie co się wyrabia na allegro.Najprostszy magnetofon akai 4000D opisuja jako jeden z najlepszych w historii,a drugi wystawił taśmy dwa razy drożej niż Kasjel kupił magnetofon sony 765.Jakaś paranoja ,czy co?

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Paranoja paranoja.Pisać do cholery!! a nie nic się nie dzieje.Mój AKAI raz ustawiony gra idealnie.PR'ki wyczyszczone wszystko nasmarowane itd.A części w nim jest masakrycznie duzo!!jakbym miał aparat top zrobiłbym zdjecia.

Pozdrawiam

V-Savage, daj adres tej cholery, to do niej napiszę. A ładna chociaż?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wytrzymałem wbrew sobie samemu taśma jest taka sobie polskiej Stilon tej brązowej od strony nośnika a błyszcząco czarnej od strony przeciwnej nie dorównuje, cena nawet nie z pod kapelusza ale z pod mocherowego beretu.

Pozdrawiam

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.