Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego tak ciężko nam się porozumieć?

wasylak

Rekomendowane odpowiedzi

jar1

To spiskowa teoria polityki. Ludzie raczej sami jednoczą się w stada, żeby się pewniej poczuć lub załatwić to, czego nie mogą załatwić w pojedynkę. A że stada przewodników potrzebują, to znajdą się tacy, co to wykorzystują.

Moherowców w większości przed radyjko i na wiece nikt nie zapędza, idą tam z własnej nieprzymuszonej woli.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

>To spiskowa teoria polityki.

A gdzie tu spisek? Stara maksyma 'dziel i rządź. Żaden spisek.

A, ze w stadzie raźniej. To i skiny wiedzą ;-)

Dziękuję za pochylenie się nad moim postem.

Pisałem o parach i triadach forumowych, czyli swoistym mariażu panów i chamów. Już daje się zauważyć pewna zmiana postaw, bo sygnał do zmian dał przecież red. Stasiński z GW, który z wyraźnym niezadowoleniem i niesmakiem mówił w TVP o słabości i bylejakości PO. I oto dwa miesiące później nasz kolega pisze podobnie na siostrzanym forum.

Nowy2, 16 Cze 2007, 14:07

Problem w tym, że to co piszesz rozumiesz jedynie Ty. Pary, triady, ktoś, gdzieś, pewna zmiana, kolega, siostrzane forum...

Ale czy Ty sam aby na pewno rozumiesz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

polecam, w pierwzym wpisie trochę wyjaśnienia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Nowy, żebym to ja chociaż wiedział kto to jest ten redaktor Stasiński... Ale to pewnie stąd mój opóźniony zapłon - wykazałem się instynktem stadnym z opóźnionym zapłonem, to nowe zjawisko socjologiczne. Kiedyś, kiedy dyskutowali tu jeszcze konkretni ludzie a nie zestawy poglądów przygotowanych przez specjalistów od PR, napisałem tu, że nie głosowałem na PO. Nie głosowałem, Nowy. Tak więc mój stosunek do PO jest pierwotnie obojętny i jeśli idzie o mnie jako o wyborcę, to jest to ich biznes, czy mi sie spodobają, czy nie. Mi nie zależy.

"Ogólnie uważam, że nie rozumiesz istoty systemu totalitarnego - czyli rzeczywiście tego czym on w istocie jest. Sklepy z różowymi firankami, legitymacje, to wszystko jedynie przejawy a nie istota. Istotą komunizmu był totalitaryzm a nie Beria, Gierek czy Jaruzelski. To totalitaryzm umieścił takich ludzi na stanowiskach i dał im bezkarność. Twoje ostatnie zdanie świadczy, że z tego nie zdajesz sobie sprawy. Nie wiesz jak jest różnica między komunizmem a demokracją."

A to z kolei jest ciekawe, nawet bardzo. Wracamy w ten sposób do starego spostrzeżenia, że "gdyby komunizm zafundował im samochody, szynkę, wyjazdy na wakacje za granicę i dobrej jakości gabardynę w MHD, to spokojnie by się z nim pogodzili". Z tego co napisał jar można pociągnąć sprawę dalej - niektórzy nie tylko by się z nim pogodzili, ale automatycznie uznali by go za system demokratyczny.

>A to z kolei jest ciekawe, nawet bardzo. Wracamy w ten sposób do starego spostrzeżenia, że "gdyby

>komunizm zafundował im samochody, szynkę, wyjazdy na wakacje za granicę i dobrej jakości gabardynę w

>MHD, to spokojnie by się z nim pogodzili". Z tego co napisał jar można pociągnąć sprawę dalej -

>niektórzy nie tylko by się z nim pogodzili, ale automatycznie uznali by go za system demokratyczny.

To niestety prawda. Zauważ, że komuna legła dopiero wtedy, gdy i w sklepach z różowymi firankami była bryndza. Lenin miał racje, byt kształtuje świadomość. Pełny żołądek i igrzyska to podstawa dla tłuszczy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.