Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio Azur 640 C jak gra?

oski_TM88

Rekomendowane odpowiedzi

do systemu budżetowego nie będzie najgorszy,pierwsza wersja grała odrobinę cieplej,v2 ma bardziej zdyscyplinowany bas ale któremu brakuje jednak kolorytu,szczegółowość jak za te pieniądze ujdzie ale zachwytów nie będzie.Gdybym miał wybierać jeszcze raz to przyznam,że rozejrzałbym się chyba za czymś trochę droższym ale jednak poprawniejszym brzmieniowo lub w tej cenie coś z drugiej ręki.Konkluzja:Nie należy oczekiwać po CA zbyt wiele.

l'enfant sauvage

dziękuję

poluję na rotela jakiegoś miałemjuż kupionego podobno się rozpadł :-))

a co polecasz?myślę o nadzie 542 jakimśdenonie bo na razie mam raczej niski poziom, ale super kabelki.

• 2 miesiące później...

Witam.

Ja też mam CA 640v2 i jestem z niego bardzo zadowolony a gadki mojego poprzednika typu ten jest cieplejszy a ten zimniejszy i teraz by kupił coś innego to jakieś brednie. 99% ludzi nie słyszy tych różnic ( bas tak kontrolowany czy tak ). Skoro poprzednik ma tak wyrafinowany słuch to sie pytam po co kupił wzmacniacz za 1500 PLN.

U mnie gra z dali concept 6 i jest to naprawde bardzo dobre połączenie. Pochodź popytaj sprzedawców, zobaczysz że większość ci tak powie.

Średnica zachwyca a soprany ( subiektywne zdanie ) to czysta poezja. Może jest troszkę mało basu ale wystarczy mała korekta i jest wszystki ok.

Zaznaczam jednak że opisuje swoje subiektywne zdanie CA połączonego z dali

A najlepiej to nie czytaj opini tylko sobie posłuchaj. Niby kolumny WD 9.5 to dobre kolumny. Dla mnie to była klęska. Kolumny poległy na całej lini.

SŁUCHAĆ, SŁUCHAĆ I SŁUCHAĆ....to moja dobra rada.

Szanowny Panie Kabelki

Mowa w tym wątku sprzed kilku miesięcy była o odtwarzaczu CD Cambridge Audio Azur 640C v2,którego jestem posiadaczem.Potwierdzam wszystko to co wtedy o tym ODTWARZACZU napisałem.Mój dobry znajomy ma wersję "pierwszą" i wielokrotnie je porównywaliśmy więc wnioski moje nie są wyssane z palca.

Mogę dodać jedynie,że jeśli ktoś szuka nowego CD w tej cenie to w pewnych systemach może to być dobry wybór.

Oczywiście,że trzeba słuchać,jeśli jednak pytanie dotyczy bezpośredniego porównania dwóch klocków-co akurat miałem okazję uczynić-jakieś podstawowe różnice w charakterze brzmienia pytającemu można przekazać.

A na koniec:skoro ktoś wytyka drugiej osobie,że ma tani wzmacniacz to chyba nie najlepiej o nim świadczy,a tak na marginesie to mój wzmacniacz nie kosztował 1,5kzł.-o ile ma to jakiekolwiek znaczenie.

Oct.

l'enfant sauvage

U mnie na przykład ten "kembridz" ( jesli mowa faktycznie o CD ) się nie sprawdził. Było za jasno, nie było basu, brakowało muzykalności. Harman w porównaniu z 640 po prostu gra "składniej" i przyjemniej. Stąd podmianki nie było i na pewno na 640 V2 nie będzie;)

Pozdrawiam

Dodam swoje trzy grosze.

Posiadałem v2 około rok. Z czasem zaczęła mi trochę przeszkadzać nieco rozjaśniona przezentacja i szczupły bas. Zmieniłem na "półkę obok" - Marantz SA7001 (do kupienia w sklepie za 2000zł). Jak dla mnie jest lepiej zrównoważony i po prostu lepszy - subiektywnie. SACD przy okazji, ale jest też taka zaleta że płyty z CopyControlled które na CA "pstykają" na Marantzu są odtwarzane bezproblemowo (przez napęd DVD).

Warto się nad nim zastanowić.

Pozdrawiam, Bobby

>>>kaleleki,

No sprzedawców to bym posłuchał w ostatniej kolejności. Kazdy sprzedawca pochwali to co akurat ma w sklepie lub to co może błyskawicznie skądś sciągnąć. Oprócz tego pochwali to, na czym ma najlepszą marżę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.