Skocz do zawartości
IGNORED

Gardiner i Monteverdi Choir Wrocław

piotr_lass

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam osobny wątek, bo to jeden z moich ulubionych conductorów i chórów:) Przyjadą na Wratislavia Cantas 2007. Zarezerwowałem już sobie bilety (jeden koncert we Wrocławiu 11 września i drugi w Świdnicy 12 września, szczegóły na stronie Wratislavia Cantas). Dla mnie to najważniejsze wydarzenie muzyczne roku, Gardiner oraz Harry Chrstophers (The Sixteen) to dla mnie abolsutna światowa czołówka. Szkoda, że nie będzie mszy h-mol, czy pełnego programu motetów (choć jeśli chodzi o to ostatnie wolałbym The Sixteen), ale i tak festiwal zapowiada się bardzo atrkacyjnie. Dużo atrakcyjniej niż niedawna edycja kiedy kupiłem sobie kubek firmowy festiwalu i to było najważniejsze wydarzenie tego dnia z perspektywy czasu (koncert Laurie Anderson). Pozdr. i zachęcam do opinii na temat Johna Eliota Gardinera lub całego programu festiwalu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Program zaiste bardzo bardzo, nawet suity JSB. Trzeba jechać.

Po świetnym festiwalu wielkanocnym w Krakowie teraz świetne WC.

A tutaj w warszawce nadęta Pani Penderecka i jakieś pierdoły w stylu Beethoven na jazzowo brrr...... i do tego bilety w chorych cenach...

Dodam tylko informację praktyczną - ruszyła rezerwacja na koncerty na adresy mailowe podane na stronie festiwalu (faktycznie to działa), natomiast same bilety będą do odbioru od 15 sierpnia, kiedy rozpoczyna się faktyczna sprzedaż biletów (można odebrać w dniu koncertu). Płatność przy odbiorze biletów lub na konto również podane na cytowanym wyżej portalu, pozdr. Piotr

• 2 lata później...

Hej, minęły dwa lata i Gardiner znowu w Polsce, Wratislavia Cant. 7 września. Tym razem Israel in Egypt. Doczekać już się nie mogę. Izareal w Egipcie to moim skromnym zdaniem jedno z bardziej wybitnych dzieł Handela, w sumie to moje ulubione, no bo Mesjasz to bardziej dla turystów ;) No i tyle partii chóralnych, w czym Monteverdi Choir czuje się przecież najlepiej. Szykuje się naprawda duże wydarzenie muzyczne. Ja jestem wniebowzięty! Bielty 300 zł, 100 zł, 80 zł, z tym, że nie polecam najtańszych ze względu na specyfikę kościoła i ilość znudzonych VIPów w całej pierwszej części kościoła...

Oj, jak zazdroszczę. Ja niestety żadną miarą się nie wyrwę się z roboty, choć serce się wyrywa. "Izrael..." to także moje ulubione oratorium, zaraz obok "Judy Machabeusza". Pocieszę się trochę na festiwalu "Chopin i jego Europa", bilety już kupione :-)

Osobiście obstawiłbym jeszcze:

Niedziela, 13.09.2009

godz. 17.00

Katedra Polskokatolicka św. Marii Magdaleny

ul. Szewska 10

Anna Stephany mezzosopran

Renata Pokupic mezzosopran

Iestyn Davis kontratenor

John Mark Ainsley tenor

Simon Kirkbride bas

Gabrieli Consort & Players

Paul McCreesh dyrygent

Georg Friedrich Händel– Theodora

Bilety: VIP 200 zł, I miejsca 80 zł, II miejsca 60 zł, Ulgowe 40 zł

oraz

Niedziela, 20.09.2009

godz. 19.00

Katedra Polskokatolicka św. Marii Magdaleny

ul. Szewska 10

Barnarda Fink mezzosopran

Il Giardino Armonico

Giovanni Antoninidyrygent

Il piantodi Maria

Antonio Caldara – Symfonia h-moll na smyczki i continuo

Biagio Marini – Passacalia na smyczki i continuo

Claudio Monteverdi– Pianto della Madonna sopra il Lamentod'Arianna

Antonio Vivaldi– „Madrigalesco” – koncert d-moll na smyczkii continuo RV 129; Sonata Es-dur„Al Santo Sepolcro” na smyczki i continuo RV 130

Francesco Conti– „Sento gia mancar la vita” aria z „IlMartirio di S. Lorenzo” na mezzosopran, chalumeau i smyczki

Johann Georg Pisendel– Sonata c-moll na smyczki i continuo

Sigmund Leopold Weiss – Preludium Es-dur na lutnię

Antonio Vivaldi – Symfonia h-moll „Al Santo Sepolcro” na smyczkiRV 169

Giovanni Battista Ferrandini– Il Pianto di Maria; Cantata da cantarsi di nanzi al Santo Sepolcro

Bilety: VIP 200 zł, I miejsca 80 zł, II miejsca 60 zł, Ulgowe 40 zł

w Bolesławcu za free !!!!!!!!

plus oczywiście Kronosów na deser ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.