Skocz do zawartości
IGNORED

A może tak sterylizować...

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

"Życiu noworodka z Zabrza, który po urodzeniu miał we krwi 1,2 promila alkoholu, nie zagraża już niebezpieczeństwo. Konsekwencje postępowania matki, która piła alkohol, będąc w ciąży, dziecko będzie odczuwało jednak przez całe życie.

Wszystko wskazuje na to, że ma płodowy zespół alkoholowy (FAS)."

Matka ma już kilkoro dzieci - wyrokiem sadu utraciła dawno prawa rodzicielskie. Czy w takich, przypadkach odebranie praw rodzicielskich nie powinno iść w parze ze sterylizacją?

https://www.audiostereo.pl/topic/34755-a-mo%C5%BCe-tak-sterylizowa%C4%87/

>Skazać taką osobę za działanie przeciwko zdrowiu (życiu) innego człowieka przecież to biedne

>dziecko niczym sobie nie zasłużyło na taki start.

To oczywiście już po fakcie. Ale należy chyba połączyć to ze sterylizacją - dla prewencji.

Pomysł niezły. O ile się nie mylę to 1-2 dzieci na 1000 urodzonych rodzi się pod wpływem alkoholu. Kaleka do końca zycia jeszcze zanim się urodzi. A czy sterylizację takich osób nie można nazwać ochroną życia dziecka nienarodzonego ?

Ja 5 miesięcy temu uczestniczyłem w porodzie mojej Córy, i obok na sali rodziła dziewczyna w wieku na oko 25 lat była w ósmym miesiącu ciąży i lekarz był w ciężkim szoku bo była to jej pierwsza wizyta u lekarza w związku z tą ciążą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.