Skocz do zawartości
IGNORED

Jak powiesic vinyl na scianie?

Wookasch

Rekomendowane odpowiedzi

Lezy u mnie komplet (6 szt) picture discow ulubionej kapeli. W starym mieszkaniu wisialy na scianie i fajnei to wygladalo, jednak mocowanie bylo srednie (zwykla sruba w kolek rozporowy).

Po przeprowadzce chcialbym je rowniez powiesic, zalezy mi jednak zeby to jakos sensownie wygladalo (niekoniecznie rama w jakiej zlota plyte sie wrecza).

Ktos moze cos takiego robil u siebie i ma ciekawe rozwiazanie?

https://www.audiostereo.pl/topic/34819-jak-powiesic-vinyl-na-scianie/

Wookasch, 18 Lip 2007, 00:12

>Fajna rzecz, ale w to sie wklada z tego co rozumiem koperte vinyla, ja chce powiesic same dyski

>(zreszta byly w boxie i nie maja osobnych okladek).

>

>Dzieki za checi :)

Proszę mi wybaczyć - nigdy nie byłem dobry z matematyki, ale wydaje mi się, że jeżeli wpiszemy koło w kwadrat (płyta winylowa w kopercie), to podwojony promień tego koła równy jest bokowi kwadratu w które wpisane jest owo koło.

Jeśli nie konfabuluję, to nawet jeżeli w ową ramkę wkłada się kopertę winyla to i tak z powodzeniem można w nią włożyć także płytę i będzie ona idealnie pasowała.

Innym rozwiązaniem może być po prostu zakup antyramy o odpowiednich wymiarach (ewentualne zrobienie takowej).

Najlepiej w gramofonie, pamiętam był takowy,płytę odtwarzało się pionowo na ścianie -może ktoś znajdzie fotkę i wstawi

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.