Skocz do zawartości
IGNORED

Denon1560, zaiskrzyło, zadymiło i padł.

Msl72

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, i proszę o pomoc!!!

Dosłownie przed chwilą, i to na moich oczach mój wzmacniacz Denon PMA-1560 wziął się i padł. Dodał do tego kilka efektów wizualnych: zaiskrzył i zadymił - i zdechł.

Uprzedzając wszelkie pytania: Rocznik - wczesne lata 90-te. Problemy - dotąd żadnych. Mam do niego kompletną instrukcję serwisową (schematy, wykaz części) ... ale nie jestem elektronikiem.

Proszę o pomoc!!!

Proszę o namiar osoby-firmy, która podejmie się naprawy mojego wzmaka.

Oczekuję tylko jednego: wzmacniacz ma zadziałać ponownie, usterka ma być opisana i oczekuję informacji o wymienionych częściach. Wiem, że dostępność tych ostatnich może być kłopotliwa, ale posiadam szereg kontaktów na świecie, dzięki którym być może uda mi się sprowadzić odpowiednie komponenty.

Jestem realistą. Ten wzmak wart jest (w pełni sprawny) max 800-1000 PLN. Koszt naprawy zatem nie może przekroczyć tej wartości. Darzę go na tyle dużym sentymentem, że chcę go odbudować.

Ktokolwiek z szanownych grupowiczów może mi pomóc - z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Maciek

Najprościej będzie kupić kolejny na allegro. Albo dać do naprawy ale raczej nie w autoryzowanym serwisie. Próby samodzielnego grzebania w urządzeniu elektrycznym mogą się źle skończyć.

Wg mnie najprostrzy sposób to oddanie do firmowego serwisu denona, nie ma sensu latać za jakimś serwisem co będzie oferował szereg dodatkowych funkcji jak to opisanie usterki itd, bo oni na to nie mają czasu ani chęci: klocek na stół, naprawa, wypad i następny. Pozatym w denonie powinni mieć dostępność do tych części, nie ma co za dużo latać samemu - no chyba że nam się nudzi - sprawa nie warta straty czasu i wysiłku

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale polecam PROJEKT 3HM z Bielska Białej. Telefon do serwisanta mogę przesłać na priv jeśli będziesz chciał. Ręczę za fachową i niedrogą naprawę z wyczerpującym opisem usterki i zwrotem zużytych/uszkodzonych części. Sam naprawiałem u nich mój wzmak.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.