Skocz do zawartości
IGNORED

NAD SILVER S300 Dual Mono XLR a JBL E90

Joku

Rekomendowane odpowiedzi

No.

Ten Nadzik to wyciągnie wszystko z tych kolumn...

Ale można znacznie lepiej niż JBL...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Kefy Q7 gdy sie pojawiły prawdopodobnie kosztowały 4650zł a JBL-e kosztowały 3198zł. Więc niejest to 2x drożej ale to nieistotne. Fakt Q7 mają czytelniejszą srednice i w smooth jazzie są ok ale w cięższej muzie wymiękają na dole np. Rammstein brzmi dużo lepiej na E90 niż na Q7.

A tak nawiasem mówiąc to niezawsze cena jest wyznacznikiem jakośći np. INFINITY BETA50 też były droższe (4000zł) od JBL E90 a zagrały gorzej i to w całym paśmie.

To takie moje małe wywody.

Wnioskując NAD SILVER S300 Dual Mono zagra kiepsko z E90 czy poprostu wyciągnie max-a z tych kolumn?

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

E80 kosztowały 3000zł. E90 chyba 3400 - nie mogę znaleźć cennika :/

Ten NAD nie pokaże na pewno swojej klasy z E90. Jednak kupując go, będzie to z pewnością przyszłościowy zakup.

Ja go niestety nie znam (chętnie bym poznał),S300 do moich kolumn raczej klasowo niż do E90, chociaż też nie zakładałbym się, że to jeszcze ta półka. Z tego co zaobserwowałem, to im lepszy wzmak tym lepiej. Te E90 na pewno zagrają lepiej ze zmakiem dużo wyższej klasy niż z tej samej co E90.

zildjian =>

Coś Ty się chłopie tak przyczepił do biednego S300 ? :-)

Faktycznie gra beznamiętnie , ale moim zdaniem to własnie jego zaleta.

Stosunkowo niedawno słuchałem S300 z kolumnami Dali Helicon 400 i grało naprawdę uroczo.

Ja osobiście polecam ten wzmacniacz miłośnikom "drutów ze wzmocnieniem" ale oczywiście do kolumn znaaaaaaacznie lepszych niż budżetowe JBLe.

pozdr. Arkadix

Joku>>>

Jak chcesz posłuchać porządnych Infinity - kup kilkunastoletnie Renaissance 90.

Chodzą po jakieś 1000-1200 euro na e-bayu u sąsiadów.

Posłuchasz jak grają dzisiejsze grać głośniki za jakieś 20-30 tys. złotych... (ciekawe jak z Nadem S300 ? )

Dzisiejsze JBl-e z serii E, czy Beta 40 czy 50, to przy nich pudełka do butów...

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.