Jump to content
IGNORED

POMOCY W SPAWIE CD i WZMACNIACZ

stablo

Recommended Posts

Witam pisze do Was jako nowy uzytkownik portalu z prośba o każdą cenną wskazówke i pomoc przy zakupie sprzetu. Naczytałem się sporo ale nadal nie wiem co zrobic

Szukam CD plus wzmacniacz chętnie używany do muzyczki , słucham rocka , popa , muzyki instrumentalnej , vocalu słowem szeroki zakres muzyki.

Przeznaczyłem na ten cel około 1500 zł. ( drobne korekty dopuszczalne) .Przeglądam ogłosznia na stronach fachowych jak i allegro , boję się jednak wydać moje skromne oszczędności na coś co za chwile sie rozpadnie.

kiedyś posiadałem Yamahe ax 496 i cd 396 grało to w zestawieniu z Avance OMega 503 , ten poziom dzwięku na ówczesne czasy był dla mnie wystarczajacy ( nie mam audiofilskiego ucha) choć lubię dobrze posłuchać muzyki.

Zdaje sobie sprawę ze skromności mojego budżetu no ale cóż tyle posiadam

Bardzo prosze o jakiekolwiek propozycje , pomysły oferty itd tu na forum lub na maila skydoc@wp.pl

Będę wdzięczny za jakąkolwiek okazaną pomoc i info

Tomi

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam.

Zacznij od wzmacniacza.

Na początek proponuję wzmacniacz Marantz PM7000 lub PM7200. ( PM8000=PM7200)

Będziesz miał elegancki wzmacniacz o ciepłym i miłym brzmieniu.

Bez ryzyka mozna rownież brac pod uwage modele Sony ES.

Krzysztof

Hidden Content

a ja proponowałbym Yamaha ax 496 /z tego co rozumiem znany - stablo/ ale koniecznie inny CD /yamha cd 396 czy nawet modele wyższe, nowżesze cd 397, 496 - 7 - grają baaaardzo przeciętnie/ wiec jako źródło poleciłbym tanią integrę onkyo np. DX-6850 czy tańszą, starszą - 6750.

Hidden Content

Czesc! Za kwotę 1500zł można na cd i wzmak można już zaszaleć i nabyć uzywki klasy wyzszej sredniej. Ja mogę polecić sprzęt Pioneera - nie grzebany przez lata pracuje bez awaryjnie i wiernie służy właścicielowi. Polecam serie produkowane do 94 r. czyli tzw kanciastą, oraz po 95r. serię obłą (chodzi o design front panelu). Późniejszych stereo Pionera nie polecam ze wzgl. na ciencie kosztów oraz schyłek ery stereo co niestety odbiło się na sprzęcie. Sprzęt Sony też można śmiało brać - najlepiej ten serii ES - może się zamkniesz w 1500 jak poszukasz. Na temat innych się nie wypowiadam bo nie wiem, w każdym razie najważniejsze to aby kupiony sprzęt był niergrzebany - nie ważne czy pionek sonek czy inne gówno - bedzie chodzić i grać bardzo ładnie ale nie może to być sprzęt po przejściach i to powinno być główne kryterium Twego wyboru

Hidden Content

Miałem kiedyś bardzo podobny zestaw,z tą różnicą,że za wzmocnienie sygnału odpowiadał NAD C320.

Bardzo energetyczny komplecik,któremu bardzo wiele można było zarzucić,jednak w odtwarzaniu ciężkiego rocka-czapki z głów.

Bądź więc ostrożny w doborze komponentów bo łatwo możesz się rozczarować.

Tym bardziej,że idziesz z budżetu w inny budżet.

pozdr.

Hidden Content

l'enfant sauvage

Czesc

Czy te 80mkw.to jedyne pomieszczenie jakim dysponujesz?Czy Masz juz kolumny?Pytam bo jezeli to jedyna opcja to ten metraz bedzie rowniez waznym kryterium wzmacniacza.

pozdrawiam

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.