Skocz do zawartości
IGNORED

POMOCY W SPAWIE CD i WZMACNIACZ

stablo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pisze do Was jako nowy uzytkownik portalu z prośba o każdą cenną wskazówke i pomoc przy zakupie sprzetu. Naczytałem się sporo ale nadal nie wiem co zrobic

Szukam CD plus wzmacniacz chętnie używany do muzyczki , słucham rocka , popa , muzyki instrumentalnej , vocalu słowem szeroki zakres muzyki.

Przeznaczyłem na ten cel około 1500 zł. ( drobne korekty dopuszczalne) .Przeglądam ogłosznia na stronach fachowych jak i allegro , boję się jednak wydać moje skromne oszczędności na coś co za chwile sie rozpadnie.

kiedyś posiadałem Yamahe ax 496 i cd 396 grało to w zestawieniu z Avance OMega 503 , ten poziom dzwięku na ówczesne czasy był dla mnie wystarczajacy ( nie mam audiofilskiego ucha) choć lubię dobrze posłuchać muzyki.

Zdaje sobie sprawę ze skromności mojego budżetu no ale cóż tyle posiadam

Bardzo prosze o jakiekolwiek propozycje , pomysły oferty itd tu na forum lub na maila [email protected]

Będę wdzięczny za jakąkolwiek okazaną pomoc i info

Tomi

https://www.audiostereo.pl/topic/35004-pomocy-w-spawie-cd-i-wzmacniacz/

Witam.

Zacznij od wzmacniacza.

Na początek proponuję wzmacniacz Marantz PM7000 lub PM7200. ( PM8000=PM7200)

Będziesz miał elegancki wzmacniacz o ciepłym i miłym brzmieniu.

Bez ryzyka mozna rownież brac pod uwage modele Sony ES.

Krzysztof

a ja proponowałbym Yamaha ax 496 /z tego co rozumiem znany - stablo/ ale koniecznie inny CD /yamha cd 396 czy nawet modele wyższe, nowżesze cd 397, 496 - 7 - grają baaaardzo przeciętnie/ wiec jako źródło poleciłbym tanią integrę onkyo np. DX-6850 czy tańszą, starszą - 6750.

Czesc! Za kwotę 1500zł można na cd i wzmak można już zaszaleć i nabyć uzywki klasy wyzszej sredniej. Ja mogę polecić sprzęt Pioneera - nie grzebany przez lata pracuje bez awaryjnie i wiernie służy właścicielowi. Polecam serie produkowane do 94 r. czyli tzw kanciastą, oraz po 95r. serię obłą (chodzi o design front panelu). Późniejszych stereo Pionera nie polecam ze wzgl. na ciencie kosztów oraz schyłek ery stereo co niestety odbiło się na sprzęcie. Sprzęt Sony też można śmiało brać - najlepiej ten serii ES - może się zamkniesz w 1500 jak poszukasz. Na temat innych się nie wypowiadam bo nie wiem, w każdym razie najważniejsze to aby kupiony sprzęt był niergrzebany - nie ważne czy pionek sonek czy inne gówno - bedzie chodzić i grać bardzo ładnie ale nie może to być sprzęt po przejściach i to powinno być główne kryterium Twego wyboru

Miałem kiedyś bardzo podobny zestaw,z tą różnicą,że za wzmocnienie sygnału odpowiadał NAD C320.

Bardzo energetyczny komplecik,któremu bardzo wiele można było zarzucić,jednak w odtwarzaniu ciężkiego rocka-czapki z głów.

Bądź więc ostrożny w doborze komponentów bo łatwo możesz się rozczarować.

Tym bardziej,że idziesz z budżetu w inny budżet.

pozdr.

l'enfant sauvage

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.