Skocz do zawartości
IGNORED

3.Spotkanie w Sudetach 21.09.07

dymu73

Rekomendowane odpowiedzi

annawroc, 30 Wrz 2007, 10:16

>jak się spisały Herbatniki?

Można by pisać o przestrzeni, średnicy kontroli. Tylko po co? Powiem w ten sposób. W pewnym momencie wszystkich wypłoszyłem z pokoju bo włączyłem sobie Evasense i DAŁEM CZADU! Prawie godzinę się darłem jak opętany :-D te kolumny grają muzykę w ten sposób że nie można być obojętnym, po prostu natychmiast i całkowicie wciągają. Przestajesz analizować tylko słuchasz. Dawno czegoś takie nie słyszałem.

P.S.

A jak włączyłem Damn Yankees tak Wawrzak od razu się zerwał i zaczął szaleć z "gitarą" której nie było.

zdezintegrowany_3PO, 30 Wrz 2007, 11:18

>wolf -->

>

>zapraszamy do wątku Harbeth's Club ;)

>

>zdezintegrowany_3PO

Zaocznie to macie 8 nowych osób w klubie:-)))

To co pokazały herbatniki to było coś niesamowitego....Lekkość ,swoboda, muzykalność. Wokale oddane w tak namacalny sposób ,że aż ciarki przechodziły. David Sylvian, Goldfrapp.......mniam.

Jedynie troche w rocku brakowało szybkości i "mięcha" (np Black Rebel Motorcycle Club). Ale tez nie jest tak ,że nie nadają sie do rocka, nadal brzmią świetnie ale to raczej jazz (nawet ostry i gęsty jak Contemporary Noise Quintet) to ich żywioł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A słuchaliście na SHL5 elektroniki albo atmosferycznej, mistycznej Dead Can Dance ?

Język wypada :o)

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

skyrobin, 30 Wrz 2007, 11:41

>A słuchaliście na SHL5 elektroniki albo atmosferycznej, mistycznej Dead Can Dance ?

>Język wypada :o)

Wziąłem DCD ale nie słuchaliśmy :-(((

Za to posłuchaliśmy koncert Kraftwerk (DVD-Audio). Coś niesamowitego......Jakieś kosmiczne doznanie, efekty muzyczne i oklaski publiczności, eh jakbyś stał pod sceną:-)))

Muzyka grała nam z następujących urządzeń :

- Quad 77 + 11L : i tutaj chyba największe rozczarowanie, o ile urządzenia te grają bardzo dobrze osobno , o tyle w zestawie stała się rzecz przedziwna. Było sucho , ostro, zbyt analitycznie. Dziwna sprawa bo monitory Quada grają raczej ciepło, z niezłym basem, przestrzenią, bez nachalnej góry. A tu zestawik firmowy zafundował taka niespodziankę. Trochę lepiej się zrobiło po wpięciu głosnikowca Bedrock (bi-wire).....Tutaj trochę winy ponosiło pomieszczenie (betonowe i bez wyposażenia). Trochę lepiej było z Naimem5. Ale tym sie nie przejmowaliśmy. Był to drugi pokoik "chilloutowy"....plumkało sobie tam bez zobowiązań, stał laptop.....jakieś kopie bezpieczeństwa tam powstawały:-))))))

- w głównym pomieszczeniu grały : Rotel 1075, dvd onkyo, Naim 5+5i, Naim 3+3, Paradigmy Studio 60 i Harbeth SHL5

- wszystko to stało na stoliku Sroka (on naprawdę działa!!!)

-końcówka Rotela podpięta była do preampa Abox (bodo _z dzieki jeszce raz za użyczenie). Fajnie zagrał ten Rotel, z dużą mocą, szybkością....Swoje zrobił też Abox. Miałem go wcześniej kilka dni w domu i zaskoczył mnie po raz kolejny. Ma piekną barwę, dźwiek jest otwarty nawet przy słuchaniu po cichu. Tutaj wolf może się wypowie bo nie znam brzmienia jego końcówki bez tego preampa.

- ale i tak skończyło się tak że grały Naimy z Harbethami, jakoś nikomu nie chciało się nic przełączać,mieszać kabelkami...po prostu grała MUZYKA.......a przestała o 2 w nocy....

dymu73, 30 Wrz 2007, 12:03

>- w głównym pomieszczeniu grały : Rotel 1075, dvd onkyo, Naim 5+5i, Naim 3+3, Paradigmy Studio 60 i

>Harbeth SHL5

ONKYO Integra DV SP800

>- wszystko to stało na stoliku Sroka (on naprawdę działa!!!)

nie żeby mnie przekonano ale mam zamiar solidnie przetestować stolik :-)

>Fajnie zagrał ten Rotel, z dużą mocą, szybkością....Swoje zrobił też Abox. Miałem go wcześniej kilka dni w

>domu i zaskoczył mnie po raz kolejny.

To fakt, jak był Rotelek podpięty pod pre Linna to było trochę więcej światełka, ale zrobił na mnie wrażenie ten pre Boda. Przed wszystkim nie skasował dynamiki co się bardzo często zdarza i grał dźwiękiem otwartym z dużą przestrzenią. Szkoda że nie mieliśmy RCA Y. Miałem wielką ochotę potestować bi-amping :-|

>- ale i tak skończyło się tak że grały Naimy z Harbethami, jakoś nikomu nie chciało się nic

>przełączać,mieszać kabelkami...po prostu grała MUZYKA.......a przestała o 2 w nocy....

I to w sumie jest nalepsze podsumowanie spotkania/Haberthów. Muzyka.

pozdr

Podczas odsłuchów przestawiane były tylko napędy i działało, a kupując stolik masz co najmniej 2 półki to drugą wykorzystasz na wzmaka choćby nie było zmian, czego nie mówię bo nie sprawdzaliśmy.

Cena zależy od zamówionych wymiarów i ilości półek w produkcie, ale do uzgodnienia z producentem. Takie spotkania na luzie i przy alkoholu nie są do konkretnych rozmów cenowych.Tak więc nie drążyliśmy tematu ceny. Pan Andrzej to porządny człowiek i można w bezpośredniej i konkretnej rozmowie coś wynegocjować. Jednak najpierw posłuchać i się przekonać, a dopiero wtedy pytać o konkretne ceny.

chcialem dodac tylko jedna mala korekte..na gorze w 2 dniu zagral rownierz Quad z herbatami...skutecznie wybil mi z glowy chec wymiany na cokolwiek innego..OGLOSZENIE NIEAKTUALNE! Nie malem zbyt wyostrzonego sluchu 2 dnia, ale zero kompleksow. I nie tylko ja zastanawialem sie co lepsze...wg mnie quad nie kolorowal jak naim...naim wyraznie koloruje dzwieki...tylko sk***iel robi to tak dobrze ze podoba sie:) o scenie nie wspomne... tyle chwalenia...:) wolfa dvd mozna smialo nazwac niezlym cd..gra naprawde dobrze! chodz nie przesadzalbym ze mala byla roznica wzgledem dziadunia dlugowlosej pieknosci;) a na koniec najwazniejsze....w koncu wiem czego chce (w muzyce) ..zakochalem sie w harbeth bo to chyba nie tylko zauroczenie..mam nadzieje ze ze wzajemnoscia....dziekuje wszystkim - fajne z Was chlopaki :)

Faktycznie, najwięcej korzyści ze spotkania odniósł Arek. Od początku miał doła odnośnie swojego Quada, ale po podpięciu do przetworników w głównym pokoju odsłuchowym na razie przynajmniej go pozostawia. Czyli do wymiany ma połowę systemu, a nie jak na początku całość.

Nie wiem czy to jakieś pocieszenie, ale z jego miny wyglądało, że tak.

npl, 30 Wrz 2007, 16:55

>to może następnym razem można zorganizować takie spotkanie bliżej warszawy?

To może następnym razem pogadaj z umką i razem przyjedzcie z Warszawy?? Weź te swoje małe, szare Linny i zapraszamy :-)))

A tak na poważnie, to nieśmiało padł pomysł spotkania w pierwszy piątek grudnia. Na razie to plan....ale może??

ps. zapomniałem o cichym bohaterze spotkania Kondo KSL-SPC

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

npl, 30 Wrz 2007, 19:43

>te moje są większe, srebrne. :) przynajmniej od mimika.

>

>w grudniu da się tam dojechać?

To bierz te większe, srebrne. Umka mówił,że jak nie będzie śniegu po kolana to jedzie:-))

"Faktycznie, najwięcej korzyści ze spotkania odniósł Arek. Od początku miał doła odnośnie swojego Quada"

Dziwisz sie Umka? Jak juz po kilku minutach ktos spalil mi koncowke mocy?;) ehhh ten balans.....to juz kolejna spotkaniowa balansowa spalona koncowka mocy...;)

No nareszcie jestem, już po studiach na ten weekend. Dzięki jeszcze raz koledzy za udane spotkanie.

Ukryta Zawartość

post-9392-100003661 1191177584_thumb.jpg

post-9392-100003662 1191177584_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

arekgrabowski, 30 Wrz 2007, 18:34

>wolfa dvd mozna smialo nazwac niezlym cd..gra naprawde dobrze!

hihi a najbardziej mi się podobało jak w pewnym momencie wszyscy biegali z płytami żeby udowodnić że jednak NAIM trójeczka gra lepiej niż DVD ;-) A później uzasadniając wybór NAIM-a stwierdzali:

- to kwestia preferencji muzycznych

NIKT nie powiedział że grało gorzej.

(sorry nie mogłem sobie odmówić tej przyjemności)

>..zakochalem sie w harbeth bo to chyba nie tylko zauroczenie..mam nadzieje ze ze wzajemnoscia....dziekuje wszystkim - fajne z >Was chlopaki :)

Podzielam Twoją miłość do Habetrhów. Fajnie było :-D

pozdr

P.S.

Zaskoczył mnie jeszcze pozytywnie wzmacniacz Denona. Naprawdę fajnie zagrał. Krótko ale jednak.

Na następne spotkanie chcesz Wolf to przywiozę danona i sobie dłużej posłuchasz. A i zapomniałem dać fotkę kabla od betoniarki :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wysypka wysypką ale..............

Co to za ustawienie???

Źródło na podłodze a na nie najbardziej działa stolik Sroka i na preamp. Wzmacniacze są mniej czułe. Kolumny wetknięte w kąt? Dostrzegam brak podstawowej wiedzy.

Zobaczcie sobie na zdjęciach jak to robi się na Mazurach.

nie zdążyłem wyczyścić :-( Prosto z pracy jechałem, a tydzień miałem ciężki.

Aha i będę chciał porzyczyć pre Boda. Zaintrygował mnie, a już na PW zadeklarował się że nie teraz ale jest w stanie się przymierzyć do sześciokanałowego ;-)

Cedeki na czas odsłuchu były przekładane na stolik a gdy nie grały leżały na podłodze. Te co stały w kącie nie były podpięte. W późniejszym czasie zostały podpięte a herbatniki były przesunięte.

Zydelek, 30 Wrz 2007, 20:48

>Co to za ustawienie???

Nie byłeś Pan tam więc skończ Pan pieprzyć........nie mam zamiaru się tłumaczyć ale dla tych co by chcieli wiedzieć: źródełka i wzmaki były na stoliku a herbaciaki stały co najmniej 0.5 m od najbliższych ścian

pzdr

Bartek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.