Skocz do zawartości
IGNORED

Giełda w górę, giełda w dół

dartman

Rekomendowane odpowiedzi

tomek7776, 5 Lut 2009, 21:26

>uzasadnienie wytyka niechlujstwo i zaniedbania ustawodawcy,i niezgodnosc z konstytucja.

>niech zozstrzyga trybunal.

Czyli nic konkretnego. Takie ogólna nic nie mówiąca formułka.

No co Ty nie rozumiesz ? Przecież się podobno świetnie w gospodarce ( a więc i przepisach ) znasz.

A tak na marginesie to polecam poczytać to uzasadnienie, w szczególności jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości jaki to "prawnik" z ziemniaczka. Choć są i ciekawsze uzasadnienia i dużo prostsze ( np o nieuczciwej konkurencji ).

Skibus,

nie bój nic, tomuś wszytko rozumie, tylko tak pod włos bierze... kokietuje "nie jestem prawnikiem", a zaraz zobaczysz, walnie skopiowane story z gazety prawnej i dalej będzie po swojemu gaworzył ;-P

Tomuś nie można wetować ustawy bo się jej nie rozumie. Teraz masz skutki jednego o weta a co będzie dalej ? Kiedy następny raz społeczeństwo poniesie koszty kolejnych wet ? Tym bardziej, że zdecydowana większość, jak nie wszystkie, mają podstawy jedynie polityczne a nie merytoryczne.

ciekawe czy gielda na dobre ruszyla czy dzisiejszy dzien to tylko podryg i jest przejsciowy...obecne ceny kusza o ile bylby cien nadziei ze spadkow nie bedzie

Skibus, 6 Lut 2009, 14:06

>Waluty spadają ( no dobra dopiero 1 dzień ) i co czyja to zasługa ? Bo jak rosły to była oczywiście

>wina Tuska a jak teraz ?

A teraz to leśnych skrzatów zasługa pewnie, bo czyja niby?

Za to wszystkie WIGi świecą się na zielono, a to... efekt globalnego ocieplenia?

Ach nie, zapomniałem... to tylko takie "głupie gadanie" i nie ma czym się podniecać...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Redaktorzy

To jest zasługa Ryszarda Bugaja i Adam Glapińskiego. Kiedy najpotężniejszy na świecie szermierz ekonomiczny dostał wsparcie ze strony dwóch zaraz następnych w potędze po nim, rynki na minutę ocipiały, po czym powiedziały: no dobra, wygraliście.

Waluty to nie wiem, ale BRE +7,03% he he ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Obserwowałem dziś większość dnia notowania futures na WIG20, cholera 3 ataki żeby wynieść bazę na plus, które skończyły się niepowodzeniem. Waluty w dół, obroty nawet przyzwoite na GPW, tylko te futures nie chcą wskoczyć na plus, co nie daje mi spokoju. Wysiąde chyba przed 1600 pkt, jak przewalczą wsiądę spowrotem, jeśli nie, będę łapał na dolnej lini wsparcia. Nic innego mi do głowy nie przychodzi, może ktoś ma inne pomysły ??

>>levinson

a skąd masz takie dokładne dane o futures?

w swoim internetowym koncie maklerskim niby mogę coś tam poinstalować do dostępu bierzącego online, ale wiadomo...w pracy tego nie zrobię bo mnie zaraz informatycy poćwiartują.

Ja bym się teraz opierał na najbliższym oporze GPW...narazie śledzę wszystko z daleka, poki co nic nie zamierzam sprzedawać - mam ponad 1100 akcji w dodatku stoją trochę niżej niż po dzisiejszych wzrostach. Zobaczymy co wydarzy się przez noc - jak poleci w dół to nie jest dobrze.

Miałem na myśli nasze kontrakty na FW20H9. (czyli futures wig).

Cały czas są na minus względem WIG20, a to nie jest zbyt dobrze.

No ale walka trwa, pożyjemy zobaczymy.

powodzenia.

Jedno wiem że nic nie wiem to raczej Sokrates, Einstein np. "Znamy tysiące sposobów zabijania czasu ale nikt nie potrafi go wskrzesić"

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

no i znowu krwią czerwoną spływa... Dla mnie ten dzień jednak jest udany - udało mi się trochę zarobić na sprzedaży Warfamy, sprzedałem też na wzroście Odlewnie (ale w sumie i tak ze stratą), i ogólny bilans tej zabawy od X zeszłego roku: ok. -10%, he, he. Ale gram dalej ;D

Ja może w ogóle nie będę się odzywał, bo... eee... yyy... bo mam właśnie na poczcie bardzo ważną rozmowę międzynarodową, także będę już leciał...

thon022, 11 Lut 2009, 14:38

>no i znowu krwią czerwoną spływa... Dla mnie ten dzień jednak jest udany - udało mi się trochę

>zarobić na sprzedaży Warfamy, sprzedałem też na wzroście Odlewnie (ale w sumie i tak ze stratą), i

>ogólny bilans tej zabawy od X zeszłego roku: ok. -10%, he, he. Ale gram dalej ;D

czyli straciłeś 10 %,

kto zarobił te twoje 10% ,

wiesz?

:D - "Brunet Wieczorową Porą" - mój ulubiony polski film. Z tej komedii co do mojego inwestowania na giełdzie jeszcze inny tekst mi się nasuwa - "ja nie wiem Zygmunt, ale ty chyba jakiś idiota jesteś..." ;DD Bo ja sam przewidziałem, że to nie koniec spadków, że bedą gwałtowne po ogłoszeniu wyników za IV -y kw 2008, że w końcu spółki zaczną plajtować ... A mimo to się w to grzaskie bagno wepchałem. Tzn nie byłoby tak źle, żeby nie te cholerne opcje.

Teraz jedyny sposób na odkucie się to grać na paroprocentowe wybicia, i tak pomału, grosz do grosza ... I nie trzymać akcji na dłuższy termin - bo parzą w ręce ...

> anastazy

'

Też z "Bruneta", dialog Pokory z Kowalewskim: "- Okradli pana? - Nieee, ale mogłem wygrać masę forsy... - No, wygrać to każdy "może". Cóż, ktoś stracił ktoś zyskał, w przyrodzie nic nie ginie..."

:DDD

u mnie ostatnie dni na ostrym plusie, przez dwa dni spółka wzrosła o 80% a ja jestem na plusie (chociaż troszkę mniejszym (15%))...ciekawe tylko czy potem znajdzie się ktoś na zakup tych akcji....może zarząd z czasem, bo ostro wykupywał :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.