Skocz do zawartości
IGNORED

Sprawa kabli i impedancji

Serdoleyro

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Chcialbym dzisiaj spytac o dwie sprawy.Pierwsza dotyczy kupna kabli do kolumn.Wogole nie mam bladego pojecia na ten temat,jakie to maja byc kable i za ile.Powiem ,ze bedzie mi potrzeba ok.150 cm tego kabla w dwoch egzemplarzach.Czym mam sie kierowac przy kupnie jesli chodzi o marke i cene no i wogole?

Druga sprawa jaka chcialbym poruszyc to impedancja.Posiadam wzmacniacz radmor gdzie impedancja wynosi 4 ohmy.Kolumny,ktore posiadam maja 8 ohmow.Czy to wplywa negatywnie na dzwiek i czy musze w zwiazku z tym ustawieniem na cos uwazac?

https://www.audiostereo.pl/topic/35317-sprawa-kabli-i-impedancji/

jeśli kolumny maja zakladane 8om to możesz byc spokojny i to bardzo nic nie musisz zmieniac a dokladne dopasowanie kolumn to jeden z więkrzych problemów tutaj każdego z Nas))

Dziś nie pamietam jak gra Radmor , ale najdynamiczniejszy i bezpieczny kabel to DNM Reson, ewentualnie jakis Kimber

ps, widzisz tutaj juz nikt nie kwapi sie do odpowiadania na takie posty a szkoda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.