Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wzmacniacza + RAP, R&B, Soul

2_D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie Panowie i Panie !!!

Proszę o pomóc dokonać stosownego wyboru ?

Chciałbym zakupić wzmacniacz.

Kryterium wyboru stosowne do:

1.Muzyki jakiej słucham

2. Głośników jakie posiadam

3. Pieniędzy jakie mogę przeznaczyć

1. Moje preferencje muzyczne to: RAP, R&B, Soul i ostatnio delikatne inklinacje w kierunku Jazzu zwłaszcza kiedy dochodzi do wymieszania tego gatunku z RAP'em. Fanatykiem raczej nie jestem – posiadam w swej kolekcji także Stinga, Anie Dąbrowską czy Krzysia Krawczyka jednakże tych płytek słucham zdecydowanie rzadziej.

2. Posiadam Avance Dana 503 i 501 i 504 – w stereo słucham muzyki na 503 lub 501.

Całość podpięta pod amplituner kina domowego Technics sadx930 w komplecie z cd tachnicsa 590 - mowa oczywiście o stereo.

Avance kupiem 8 miesięcy temu – zdecydowanie lepiej grały z Technicsem niż Mission m33, a tylko taki miałem wybór i tylko takiego odsłuchu mogłem dokonać. Resztę Avanców dokupiłem z czasem. Chciałbym przy Avancach pozostać.

3. Pieniądze: do 1700zł (bez znaczenia nowy lub w używany)

4. Pokój ok. 16m2, stosunkowo pusty, panele, gołe ściany.

Pytam ponieważ chciałbym zawęzić wybór do określonej grupy, może określonej marki ze względu na niewielkie możliwości ewentualnego odsłuchu.

Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/35339-wyb%C3%B3r-wzmacniacza-rap-rb-soul/

Współczesnego tworzonego przez amerykańskich czarnoskórych artystów - lata 90 i obecne...

Czy o to chodziło ?

Nie specjalnie wiem jak sie ustosunkować do Twojej "pytającej odpowiedzi" w tym temacie...

2_D, 11 Sie 2007, 23:06

>Współczesnego tworzonego przez amerykańskich czarnoskórych artystów - lata 90 i obecne...

>Czy o to chodziło ?

Jeżeli moje pytania wydało się ci nie jasne, to się poprawiam, pytam konkretnie o przykładowe nazwiska muzyków R&B jakich słuchasz...

Przepraszam za niezamierzoną ironię ale moim zdaniem dobry uniwersalny

wzmacniacz zagra wszystko bez względu na gatunek muzyki.

No może z muzyką symfoniczną niektóre konstrukcje mogą mieć problemy.

Moja propozycja w założonym przez Ciebie budżecie to Xindak z serii 06 /nowy/

ewentualnie Rotel /używany/ RA-02 lub RA-03 ten ostatni może przekroczyć

Twój budżet na Allegro widziałem niedawno za 1.700 zł.

Do ZOLTARA 7: (przepraszam ze w ten sposób ale to forum jest stosunkowo ubogie w edycję - oldschool' owe wręcz)

Lauryn Hill, Alicia Keys, Mariah Carey, M.J. Blige, En Vogue, samą Beyonce oraz Destiny's Child, Usher, R.Kelly oraz kilkanaście innych płyt artystów tworzących lub wywodzących się z nurtu R&B - część CD to import ze Stanów co dla mnie nie jest bez znaczenia.

Do TADEO:

Dziękuje za odpowiedź.

W kwestii firmy Xindak i modelu który zasugerowałeś, zależy mi aby wzmacniacz posiadał dwie pary wyjść na kolumny - patrzę tylko na specyfikacje techniczną, bo sama firma jest mi całkowicie obca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.