Skocz do zawartości
IGNORED

DENON DCD-625 Brac??

majmaj

Rekomendowane odpowiedzi

witam w ten piekny sierpniowy swiatecny dzien :D

a teraz prosze o odp na moje pytania :) zastanawiam sie jaki kabelek kupic do polaczenia Cd z ampli

osobiscie lubie kabelki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

taki sam tylko ze cinch

i jeszcze prosze o odp czy moze Cd stac na ampli

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

calkiem niecny jak za ta cene :)

Ukryta Zawartość

majmaj

Pierwszy kabelek jest bardzo sexowny, gdy patrzę na drugi robi mi się gorrrąco...

Czy może CD stać na ampli?

Lepiej, żeby stał. Jak nie będzie chciał stanąć, trzeba się wybrać do lekarza.

Powaga: Pójdź człowiecze do jakowejś ikei alibo innego yózka, zakup stolik RTV i poustawiaj klocki na półeczkach.

Cedekowi na ampli, która to jako patelnia siem rozgrzewa, gorąco bedzie bardzo i z płytki zrobi się jajeczko sadzone...Zartowałem nic mu nie będzie, jednak bardziej profesjonalna i ambitniejsza jest pozycja, gdy klocki leża na półeczkach.

ja wiem ze bardziej ambitnie jest ustawienie klocuszkow na marmurowych poleczkach + igielki :P ale mam zamiar kupic TV LCD i w tedy bede myslal nad ustawieniem wsio

co do kabelkow ten 2 tez mnie podnieca :D (aaaaah te audiofilskie zapedy, my nie musimy miec playboya wystarczy fotka takiego kabelka :D )

majmaj

co do kabelkow ten 2 tez mnie podnieca :D (aaaaah te audiofilskie zapedy, my nie musimy miec

>playboya wystarczy fotka takiego kabelka :D )

No Stary to było boskie!!!! HAHAHAHA !!!!!

Ukryta Zawartość

Interlink 300MkII

Masz promocje, to już jest very sexi kabelek do twojego zestawu

Ukryta Zawartość

aaa ok ;p

ten kabelek nei jest sexi i drogi.... na poczatek kupie tego thomsona za 20zl (zeby bylo) a potem bede myslal nad czyms lepszym.

a takie ptranie Denon DCD 625 nadaje sie do tuningowania?

majmaj

Stracisz 20zł. Zaręczam, że warto dołożyć 50 zł. i kupić Interlinka, zrób tak - wypżycz Thomsona i Monstera i przetestuj na swoim zestawie, zobaczymy kto ma racje.

Tuningować można wszystko, nie znam się na tym więc nie będę Ci zawracał gitary, pogadaj z kimś kto tuningował lub tuninguje klocki.

Pozdrawiam

a zastanawia mnei jaka uslysze roznice pomiedzy przetwornikami Denona a pzretwornikami ampli... zrobie nawet maly test:

polacze CD

1.analogowo

2. cyfrowo

w tedy bede mogl porownac co lepiej gra

Jak nie chcesz na początek za dużo wydać, to kup 0,6-0,8 metra dobrego koncentryka antenowego (koszt około 1 zł, pamiętaj dobrego), 2 dobre pozłacane wtyczki cinch do tego kabla (koszt około 2x6 zł). Zlutuj to i podłącz. Zobaczysz czy ci taki charakter brzmienia odpowiada. Koncentryk antenowy wyjątkowo dobrze nadaje się do przenoszenia składowych wysokich częstotliwości jakie zawarte są w sygnale PCM. Notabene faktycznie słychać różnicę nawet między różnymi kablami, jest ona jednak mała i nie zmienia zasadniczo charakteru dźwięku. Jak kupisz drogi kabel cyfrowy to rewolucji on nie wprowadzi, chociaż pewnie będzie ciutkę lepszy od koncentryka za 1 zł.

PS.

Myślę jednak, że i tak najlepsze brzmienie będzie na wyjściu analogowym CD. Ale najlepiej sprawdzić to samemu :-)

juz kupilem sobie te thomsona - koncoweczki czyste zloto groby dobrze zaekranowany, po sciagnieciu wtykow widac bardzo staranie zalany kabelek :)

dalem 30zl za 1,5m

wyglada tak.... nei mam aparatu bo bym zrobil fotki bez wtyczek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dostalem dzis denona.... sluchalem juz go z 2h na 5 roznych plytach na 2 ronych polaczeniach

-analogowe

-cyfrowe

powiem tyle jestem WSCIEKLY gowniano gra na analogu.... bas sie zaciaga, malo szczegulow, za mlo wysokich i srednicy.... kurna co jest??!!

za to na polaczeniu cyfrowym gra ladniej.... i podoba mi sie tylko............................. czy byl sens wydac 200zl na transportera??????????????? czy to ze jest firma jest jakies wykonanie daje mi cos na polaczeniu cyfrowym?

:(

• Redaktorzy

majmaj - i tak niestety będzie, może coś Ci się uda wyciągnąc stosując jakiś wyostrzający IC np. Nordost Magic One.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

ale jak to mozliwe ze w takim CD-ku sa gorsze przetworniki niz w ampli? dziwi mnie ten fakt i to okropnie

ogolnie tenb Cd-ek posiada jakies dziwne brzmienie niektore czestotliwosci takie jak np:uderzenie o talezre, mocnijszy fortepian... wszystko brzmi jak za kurtyny........................ powiedzcie czy to ze to juz "jakis" CD to daje mi to co kolwiek pozytywnego do drogi cyfrowej? czy to to samo jak bym kupil DVD z biedrinki?

zastanawiam sie moze wymie za jakis czas na:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale brzmi bardziej jak sprzęt tani, czy bardziej jak zepsuty? W opiniach jest recenzja tego Denona i jest opisywany jako sprzęt przyzwoity jak na swoją klasę. Raczej więc dźwięk nie powinien być tragiczny. Może warto by było go otworzyć i sprawdzić, czy nie był grzebany?

nie no az tak tragicznie nie jest... tylko w niektorych mometach mozna stwierdzic uchylenia od ampli np: wsluchac sie w gitare - pzrelaczyc na coaxial i slychac roznice...

prosze o odp co do

. powiedzcie czy to ze to juz "jakis" CD to daje mi to co kolwiek pozytywnego do drogi cyfrowej? czy to to samo jak bym kupil DVD z biedrinki?

zastanawiam sie moze wymie za jakis czas na:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie wiem czy sie przyzwczaxlem czy on sie wygzrewa - juz mniej troszke odstaje od ampli...

ma tez zalety, robi lepsza scene wieksza glebie i przy muzyce gdzie duzo srednicy i wysokich np nowa plytka "Elements Of Life" lepiej rodzi sobie niz ampli tzn potrafi to wszystko "opanowac" na ampli to gryzlo w uszy (musialem troszke sciszyc) a tam gralo tak lagodniej...

odp co to Marantz i co do tego czy kupilem drogi transporter?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.