Skocz do zawartości
IGNORED

Panas AX100 - montaż sufit

sp_1976

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

przymierzam się do małego remontu w domu i chciałbym podwiesić projektor pod sufitem. Między ekranem a projektorem jest niestety punkt świetlny, którego wolałbym nie przenosić. Moje pytania:

1. jaki polecacie uchwyt do tego projektora?

2. czy ktoś miał podobny problem z punktem świetlnym na lini projektor-ekran? Jak to rozwiązaliście. Ja rozważam lampę podsufitową o łacznej "wysokości" od sufitu ok. 10-12 cm.

Z góry dziekuję za wszelkie podpowiedzi. Zdjęcia byłyby niezwykle pomocne!

https://www.audiostereo.pl/topic/35370-panas-ax100-monta%C5%BC-sufit/

Witam!

U mnie wygląda to tak, jak na zdjęciu poniżej(słaba jakość, bo telefonem robione).

Zamiast uchwytu zrobiłem półkę, a wszystkie przewody puszczone są w rurce w ścianie.

Nie mam żadnych problemów z punktem świetlnym na linii projektor-ściana (wiem jednak, że przewód video powinien znajdować się w odległości min 50cm od linii zasilających ze względu na zakłócenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>sp_1976, 13 Sie 2007, 15:14

>bardzo ładne rozwiązanie. U mnie jednak nie da się tak zrobić. No i ja rzucam obraz duzo wyżej

>(poniżej stoi tradycyjny TV do analogowej telewizji). Czekam na dalsze wpisy.

A w czym problem? Masz Lens Shift? Przecież obraz można rzutować znacznie poza osią projektora. To jedna z największych zalet projektorów LCD. Podepnij zdjątka, coś wymyślimy. Poza tym Nie musisz budować takiej półki, tylko np. ze sklejki z jednego boku przymocowaną bespośrednio do spadu a z drugiej na odciągach. No i jeszcze mniej estetyczne uchwyty montażowe.

Woodolec, 28 Sie 2007, 10:13

>A w czym problem? Masz Lens Shift? Przecież obraz można rzutować znacznie poza osią projektora. To

>jedna z największych zalet projektorów LCD. Podepnij zdjątka, coś wymyślimy. Poza tym Nie musisz

>budować takiej półki, tylko np. ze sklejki z jednego boku przymocowaną bespośrednio do spadu a z

>drugiej na odciągach. No i jeszcze mniej estetyczne uchwyty montażowe.

wiem, że jest Lens Shift i do czego służy :))

Jakie tematy muszę uwzględnić:

1. lampa na lini rzutu (odległość od sufitu 12-13 cm

2. na ścianie z projektorem będzie duży obraz więc rozwiązania z półkami odpadają.

W grę wchodzi tylko uchwyt sufitowy. No i liczyłem na jakieś zdjęcia tego typu.

Planuję zakup takiego uchwytu:

Ukryta Zawartość

pytanie czy to dobry uchwyt dla tego Panasonica?

Ukryta Zawartość

>pytanie czy to dobry uchwyt dla tego Panasonica?

Zadaj pytanie (koniecznie mailem) o to. Jak odpisze, że dobry a nie będzie pasował, możesz żadać zwrotu kasy. jeśli rostaw śrub jest podobny jak w AE900, powinien sie nadać. Unikaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bo mam i twierdzę, że to badziew (mało stabilny a przy dokręcaniu puszczają śruby).

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.