Skocz do zawartości
IGNORED

Cardas Golden Cross - proszę o opinie

cynamon

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję informacji o kablach cardasa z serii Golden Cross - interesują mnie wrażenia z odsłuchów zarówno IC, głośnikowych jak i zasilających. Chętnie usłyszę jakie kolumny podczas odsłuchów goldenów były wpięte w tor.

Pzdr,

nie pamietam czy to byl golden cross czy golden reference bylo to lata temu ale podpiety zostal pod tanszy od niego zestaw yamahy ax396 i cdx396 - osluchanie tez kiepiskie mialem ale pozytywne zaskoczenie po odpiecu vdh the bay bylo olbrzymie a biorac pod uwage ze wiekszosc kabli brzmi zwyczajnie tak samo badz z drobnymi roznicami ktore wogole nie sa warte zachodu bylo to ciekawe. Choc musze przyznac za vdh bay jest wybitnym mulem. O kablach cardasa bylo juz bardzo duzo zobacz w wyszukiwarke z wczesniejszych lat. Dzis w zyciu bym nie kupil kabla tylko wymienil kolumny na calkowicie inaczej brzmiace - efekt pwewny w 100%

Dzięki za wpis. Wyszukiwiarke odrobiłem. Wpisy są tylko zdawkowe, bo wątki zwykle dotyczyły innego tematu i brak w nich informacji o odsłuchiwanym systemie.

Przerabiam sukcesywnie inne recenzje w sieci, ale zależy mi na informacjach od forumowiczów.

Interesuje mnie również czy ktoś przerabiał połączenie MITa Shotgun/750 z Cardasem Golden Cross w jednym zestawie. Łączył będę lampę z focalami.

Słuchałem przez pewien czas mojego systemu z IC Golden References Cardasa i mówiąć szczerze bardzo mi się podobało. Chyba jedyna dotychczas sytuacja że moja Tara Labs poległa. Tez było przyzwoicie szczegółowo jak przy TL ale dżwięk był aksamitniejszy, gładszy. Moim zdaniem to dobry kabel napewno do ..tranzystora czy do lampy nie mam pewności. Słuchałem również Pathosa z tym IC i z TL tutaj Tara poradziła sobie lepiej.

Dzięki, dzięki... proszę zwróćcie jednak uwagę, że chodzi mi o cardas GOLDEN CROSS, a nie o reference czy presence czy neutral czy quadlink, czy twinlikn, czy crosslink, czy 300b....

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Cardas Golden Cross (znam tylko interkonekt) to BARDZO ciepły kabel, dużo cieplejszy od Golden Reference czy Neutral. W związku z tym - zakładam, że ta lampa jest ciepła - czy tego właśnie chcesz ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.