Skocz do zawartości
IGNORED

Airshow - Radom

terminus

Rekomendowane odpowiedzi

zgineło dwoch białoruskich pilotow na su27

hahahahgaaaa,

to ci co maja większą i lepiej uzbrojona armię od naszej, i gdyby nas napadli to nie mielibyśmy szans

hahahaaahaa

pamiętacie?

Nie wiem co jest grożniejsze armia Białorusi czy głupota, brak wyczucia co bardziej nieuskrzydlonych móżdzków.

Cześć pamięci pilotów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)

...Cześć pamięci pilotów...

Tym bardziej, ze najprawdopodobniej zginęli nakierowując samolot w miejsce gdzie nie było ludzi, dlatego jak nakazała im wieża/dyspozytor nie katapultowali się.

Jak dla mnie to bohaterzy.

Zgadzam się z przedmówcami. Ku czci pamięci [*].

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Panowie - śmierć to śmierć i straszna trauma dla bliskich...

ja latam na paralotni i kilka lat temu zginął mój kolega z którym jeździłem na latanie -

przez rok nie mogłem się wybrać na tamtą górę... emocje dla bliskich są ogromne...

i jak widzę, że ktoś sie śmieje w obliczu tragedii - to jest po prostu dno...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

cadam, 30 Sie 2009, 17:28

>Po co organizują te pokazy skoro często zdarzają się wypadki?

Zabronić!

Chodzenia w góry też - tam wypadków jest jeszcze więcej.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość

(Konto usunięte)

...Takich nakazów/rozkazów nie wydaje się. A już na pewno nie w tym konkretnym przypadku...

A ja nie wiem, nie znam sie, słyszałem w TV.

Może to była sugestia, ale czy to ważne?

Wiedzieli co sie dzieje, podjęli taka nie inna decyzję-bohaterzy!

Byłem tam wczoraj i wszystko widziałem. Faktycznie pilot chciał skierować maszynę na las. Wyglądało na to ,że już wcześniej coś było nie tak bo silniki nienaturalnie hałasowały , wiem ,że szły na dopalaczach , ale to chyba nie była normalna ich praca. Widziałem dymek z silników w momencie ponownego podejścia nad lotnisko. Ludzie tym razem nie zachowywali sie skandalicznie , głownie zdezorientowanie i pytania - co się stało? czy ktoś przeżył? , czy widzieliście spadochrony? itp. Cześć pamięci pilotów !!! Zachowali się jak bohaterowie.

Na poczatku lat 90-siatych (tak do 95r) byłem na pokazach lotniczych w Deblinie lub Radomiu.Na przywitanie(padał lekki deszcz i chmury bardzo nisko) latał chojrak mig 29 nad głowami ludzi.praktycznie szorował po ludzkich głowach.mała zgroza .taka ułanska fantazja.od tego czasu nie jezdze na te idiotyczne pokazy .dodam tylko ze ruskie maszyny na lotnisku stojac obok f18 hornet wygladały jak wyklepane młotkiem i pogiete jakies takie były.Ja pokaz ruskich awiacji miałem odbywajac słuzbe wojskowo(90r) obok lotniska w Kluczewie.Tam ruskie(gralismy z nimi w piłke czasem) latali tak nisko i dawali takie popisy su 27 ze czapki z głow.

Pare razy jeden sowiecki awiator latał ok 30 m nad placem naszej wszawej JW.tak wolno iz myslałem ze spadnie.

robili takze wszelkie kobry i jakies wzniosy i manewry w miejscu prawie.

potem samoloty znikneły a pociagami dowozony merole i bmw z niemiec .

pozdrawiam

Grundig High Fidelity

w bezposredniej walce kolowej maja zastosowanie :) ale gdzie obecnie dochodzi do bezposredniej walki :D a ze to ma sens, poczytaj sobie o X31... w sumie to takie sterowanie wektorem ciagu dla ubogich... taki Su-30 MKI juz ma naprawde sterowanie wektorem ciagu...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Czytałem niegdyś, że SU27 i pochodne to stara szkoła budowania samolotów. Niestosowane już rozmieszczenie masy. Może i kręcą fikołki, ale na tym koniec.

Zastanawiam się nad przyszłością F35. Ponoć STOWL nie jest do końca trafionym pomysłem.

>Zastanawiam się nad przyszłością F35.

mysle, ze amerykanie z niecierpliwoscia czekaja na Twoja decyzje ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jasne jest ze radziecka technika wojskowa szła innym torem niz rozwiazania NATO. Samoloty wyglądaja groznie ale prawdopodobnie były i sa bezuzyteczne w walce z samolotami zachodnimi.W Polsce panował mit o doskonałych radzieckich produktach wojskowych .A ich zaleta to cena i prostota .Rosjanie nie przykładaja uwagi czy cos jest krzywe zle spasowane lub działa jako tako.Byłem i widziałem.Nawet sedesy mieli krzywo pomontowane w latrynach.Taka natura niechlujna.

Grundig High Fidelity

• 3 tygodnie później...

Air Show za rok?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Namawiam do podpisania petycji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

->terminus

nie miej mi za złe, ale głośno opowiadam się za "nie! dla tej imprezy w Radomiu". Nie chodzi mi o wypadki na imprezie, bo tego nikt nie przewidzi.... chodzi mi o to, że to miasto jest kompletnie nieprzystosowane do tego typu imprez. Dodatkowe 1000 aut w tym mieście i Radom jest sparaliżowany maksymalnie - niestety w tym roku, w tą uroczą, rozpadaną sobotę musiałem przejechać przez to miasto aby wyjechać na Zwoleń.... 2,5godz przez samo miasto. Drogi pozamykane, brak oznakowania, służby nieprzygotowane. Ja nie znam Radomia, wobec czego nie znam bocznych ulic, nawigację można było w d... wsadzić, a służby na drodze w d... pocałować. Nie powinien Radom myśleć o zrobieniu czegoś co go przerasta logistycznie. Nie można zrobić tylko dużo szumu wokół imprezy i czekać na profity, trzeba też przygotować miasto aby przyjęło 100000 ludzi(na tylu gości dziennie liczyli organizatorzy)

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.