Skocz do zawartości
IGNORED

uri caine dla w&w , ale nie tylko

broy

Rekomendowane odpowiedzi

broy

cóż, mam podobne wrażenia z kontaktu z w/w płytami wydanymi dla W&W.

Przede wszystkim jest to bardzo udany i jak piszesz przemyślany! mariaż wielu wycieczek stylistycznych.

Trudno mi wskazać faworyta bo praktycznie wszystkie produkcje Caine'a są wyrównane.

Bardzo lubię wracać do Bedrocka. Fajna energia.

Bardzo ciekawy pianista udanie łączący klasykę z jazzem ( ciekawiej niż Jacques Loussier).

Cenię jego "Urlicht/Primal light","Blue Wail" oraz Wariacje Goldbergowskie.

Bedrock to fenomenalne połączenie nowych brzmień z jazzem. Dla mnie ta płyta to prawdziwe odkrycie ostatniego miesiąca:-))) Idealna muzyka dla kogoś kto zaczyna przygodę z jazzem a wcześniej interesował się ambitniejszą elektroniką (czyli dla mnie:-)

Tak więc z ciekawością poczytam co Panowie tutaj polecacie.

Mam podobne wrażenia co do całokształtu produkcji Caine'a dla W&W. Najlepiej wposminam płyte Blue Whale. Ostatnio słuchałem The Philadelphia Experimant z Christianem McBride'em i Ahmirem Thompsonem - solidne granie z silnym groovem, chwilami ocierajace sie o hip-hop. Do mnie jednak najbardziej przemawia Uri Caine na akustycznym fortepianie.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.