Skocz do zawartości
IGNORED

Ancient Audio - światowe salony otwarte!

pavlos

Rekomendowane odpowiedzi

Bingo! Wybór Ravena zaprowadzi do systemu aktywnego. Zapytajcie lulu :)

Wybrał ten tweeter i po kilkunatu próbach połączenia tej wstęgi z głośnikami średnio i niskotonowymi w konstrukcjach pasywnych doszedł do aktywnej zwrotnicy i sześciokanałowego wzmacniacza. Zwrotnica-preamp o końcówki mocy made by... w każdym razie nasze polskie :) Gra rewelacyjnie. A możliwość regulacji - praktycznie nieograniczona.

Monobloków AA Grand Mono w konfiguracji w Lektor Grand i Avalon Eidolon słuchałem u Elberotha. W pełni podzielam zdanie twonka. Miałem również możliwośc posłucahnia na spokojnie w domu Lektora V (w wersji "drewnianej", takiej jaka była testowana w Audio 9/2007). Nie powiem, że jest genialny, bo znam lepsze odtwarzacze. Jednak gdybym mógł sobie pozwolić na drugie źródło CD, to byłby mój - ze względu genialny projekt plastyczny i niebanalne brzmienie.

Oczywiście systemu będącego głównym bohaterem wątku nie słyszałem. O elektronikę jestem w każdym razie spokojny :)

BTW - ciekawe czy Waszczyszyn wykorzystał okazję jaką stworzyło wykorzystanie SETa tylko do odtwarzania wysokich tonów i zastosował jakiś inny, mniejszy transformator wyjściowy. Byłby on tańszy i jednocześnie LEPSZY niż transformator full-range.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth ....

Wiem że trafo wyjsciowe było specjalnie projektowne pod high-range . I na pewno gra inaczej jak full-range.

"Składanie" w podziale było niesłyszalne .Właściwie w takich kategoriach ocena to juz pomijalne zjawisko.

Dzwięk odbiegał od tego co "słuchacze " mogli się spodziewać . Jeden z nich do dziś myśli o takich kolosach u siebie w domu.Ma wysoki sufit i metry . Inni nie wiem gdyż nie miałem ostatnio z nimi kontaktu .Ale chyba nie śpią spokojnie...:)))

Czyli jednak Waszczyszyn dobrze kombinuje :-)

Tylko że teraz ten wzmacniacz będzie sie nadawał tylko do zasilania wysokich tonów. Basu z niego nie będzie.

Nie to żeby ten milioner się tym przejmował ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Chciałbym, ale chwilowo mnie jeszcze nie stać :-)

Poza tym, kupić coś od Waszczyszyna to obecnie chyba ciężej niż wygrać w totka.

To jest czas aby hobby zamienić w prawdziwą firmę. I albo go wykorzysta, albo nie.

Elberoth

wiesz prawdziwe firmy to przenoszą produkcję do Chin, a manufaktury zaczynają firmować własnym logo chińskie produkty (jak stało się z Morrow Audio), może Waszczyszyn woli pozostać elitarną manufakturą, to jest też jakaś strategia. Mała podaż - wysoka cena.

"Prawdziwe firmy" stają wobec takich "problemów":

Audioromy FU29 integra lampowa 1400zł z przesyłką w dowolne miejsce ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

==> americano, 19 Wrz 2007, 14:34

>(...)wiesz prawdziwe firmy to przenoszą produkcję do Chin, a manufaktury zaczynają firmować własnym logo

>chińskie produkty (jak stało się z Morrow Audio), może Waszczyszyn woli pozostać elitarną

>manufakturą, to jest też jakaś strategia. Mała podaż - wysoka cena.

>

>"Prawdziwe firmy" stają wobec takich "problemów": (...)

O AA bym się nie martwił - nie przewiduję, by w najbliższej pięciolatce p.Waszczyszyn nawet pomyślał o przeniesieniu tam manufaktury. Jego "targetem" pozostaje IMHO wąski krąg omijających wielkim łukiem wszystko, co jakkolwiek może trącić chińszczyzną... (Chodzi mi o audio, nie o kuchnię, oczywiście ;) )

no właśnie, elitarna manufaktura dla "bogatych snobów"... taka konwencja funkcjonuje od lat w hi-endzie i jakość się "trzyma", bogaci ludzie muszą mieć jakieś zabawki dające im złudzenie, że ich bogactwo daje jakąś przewagę nad masami i ich "lichą chińszczyzną" zalewającą rynki na którą stać już prawie każdego.

Gdzieś w zakładce lampy jest opis brzmienia takiego wzmacniacza z chin za 500 E - syf, kiła i mogiła. Ale wygląda ładnie.

O mój Boże.

2x30W Klasa A - $280

przesyłka lotnicza na cały świat za darmo!

Święty Mikołaj się chyba nam w końcu objawił w dodatku rozwodzi to swoimi saniami z reniferami za darmo, bo sama przesyłka 20kg worldwide samolotem to te 280$ może kosztować

ewentualnym ryzykantom proponuje umieszczanie tego w betonowym sarkofagu po właczeniu do prądu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

To sobie kup. Tylko potem nie płacz i nie mów że nikt ci nie mówił.

americano

z osobistych zakupów doswiadczenie --normy jakosciowe dla materiałow ,certyfikaty dopuszczenia do pracy ten temat to u nich tylko kolejna nalepka na pudle wzięta z sufitu

nie stosują materiałow trzymających parametry,a zeby jeszcze podrabiali wszystko dokładnie jak leci ale stosują własne patenty/czytaj uproszczenia/ znow bez weryfikacji jesli chodzi o jakosc

jednego nie mozna im odmowic na wygląd towar jest OK

20.000 USD owszem, na tym poziomie sprzętu to wrażenia muzyczne bardziej poprawia nam świadomość ceny, niż faktyczne zmiany.

Ale trzeba być też realistą. 280 GBP przy dzisiejszym kursie to 1500zł, załóżmy 500 to przesyłka. 1000zł za sprzęt no to przepraszam.

Koszt zrobienia przeciętnych transformatorów nawet w chińskich warunkach nie jest znikomy, a jak to robi więźień pod pałą, tym bardziej nie wieżę w jego motywację. A co dopiero dobre transformatory i to dla wyjścia 2x30W. Cudów nie ma.

martens

wiesz, że Krakowskie Przedmieście w W-wie wykładali ostatnio chińskim kamieniem? Jak myślisz, transport był tani?

Tyle w kwestii co ile powinno kosztować ;)

wysyłają transportem morskim z powrotem biorą coś z Europy ,w ofercie z kamieniem widziałem również extra nagrobki granitowe za 200 USD odbior w Gdansku

mają wszystko dla Europy w cenie kilkakrotnie niższej

americano - nikt nie pisze, że chińskie nie może byc dobre. Ale nawet chińczycy nie są w stanie zrobić dobrego wzmacniacza za 280$.

To sa dwie zupełnie inne rzeczy, i chciałbym abys nauczył sie to rozgraniczać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.