Skocz do zawartości
IGNORED

Agnieszka - Brawo !

Frank

Rekomendowane odpowiedzi

I wygrała? To coś jak nokaut w drugiej minucie. Takie rzeczy w tenisie?

Ale sztuka polega na tym, żeby się nie narobić a zarobić.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Prawdziwa mistrzyni nigdy w tak krótkim okresie od zwycięstwa w ważniejszym turnieju jak AO,nie pozwoliła by sobie na taką wpadkę.

Dwa gemy ugrać z CSN to nie porażka,bo walki nie było...............to wstyd.

Chyba,że to już koniec jej możliwości.Tak mogło jej zdrowie uznać?

no i padła Agniesia, ulubienica husarów, napompowany balonik puścił............nie przejmujcie sie, jeszcze co wygra..........w chalengerze w pcimiu dolnym.........miejcie nadzieję.........

no własnie przemyślałem i zobaczyłem- Radwanska ugrała z Carlą 2 gemy. słownie dwa.

No i cóż z tego? Znasz zasady tenisa? Czy jakby przegrała w 3 setach po tiebreaku to by jej cokolwiek dało?

Póki co jest druga w WTA Race i gra równiej od całej reszty czołówki rankingu.

no własnie przemyślałem i zobaczyłem- Radwanska ugrała z Carlą 2 gemy. słownie dwa.

A Małysz w którymś z TCS wycofał się po drugim konkursie bo tak fatalnie wypadł i co z tego?

A Małysz w którymś z TCS wycofał się po drugim konkursie bo tak fatalnie wypadł i co z tego?

Małysz w Pucharze Świata startował 363 razy i odniósł 39 zwycięstw. Radwańska wygrała 18 z 204 turniejów WTA, czyli wypada tylko trochę gorzej, ale trzeba pamiętać, że w tenisie jest system pucharowy, co stawia poprzeczkę o wiele wyżej potencjalnemu zwycięzcy. To tak jakby skoczek aby wygrać zawody musiał wykonać kilkanaście skoków wygrywając każdą kolejną parę.

No właśnie, oboje są wybitnymi polskimi sportowcami w swoich dyscyplinach i należy im się szacunek i zrozumienie w słabszych momentach, podobnie z Kowalczyk, która ma obecnie kryzys ale już niczego nie musi udowadniać.

Radwańska wygrała 18 z 204 turniejów WTA, czyli wypada tylko trochę gorzej,

Wygrała choć jeden z wielkiego szlema?Nie!Małysz jak do tej pory (jeśli porównujecie Agnieszkę do Małysza)zdobył 4 razy PŚ i do tej pory jest tylko dwóch takich zawodników-Nykanen i Małysz.PŚ w skokach rozgrywany jest od roku 1979.Nie licząc Mistrzostw Świata,Olimpiady i innych zawodów w których to odnosił sukcesy.Małysz to legenda.

Wygrała choć jeden z wielkiego szlema?Nie!Małysz jak do tej pory (jeśli porównujecie Agnieszkę do Małysza)zdobył 4 razy PŚ i do tej pory jest tylko dwóch takich zawodników-Nykanen i Małysz.PŚ w skokach rozgrywany jest od roku 1979.Nie licząc Mistrzostw Świata,Olimpiady i innych zawodów w których to odnosił sukcesy.Małysz to legenda.

Tak to legenda niszowego sportu uprawianego w kilku krajach, usiłująca obecnie bez większego powodzenia zaistnieć w sporcie znanym na całym świecie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Lewy" widać też się nie zna:))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Norwegia,Niemcy,Austria,Japonia,Polska,Czechy,Słowenia,Słowacja,Canada,USA,Rosja,Kazachstan,Korea,Szwajcaria itd.Rzeczywiście niszowy to sport.Kiedy twoja idolka Radwańska wygra z Sereną albo Wielkiego Szlema?No i kilka razy minimum, jak Małysz.

Tak to legenda niszowego sportu uprawianego w kilku krajach, usiłująca obecnie bez większego powodzenia zaistnieć w sporcie znanym na całym świecie.

To,że lubisz tenis nie znaczy,że lubią go wszyscy i w takim stopniu jak ty.

"Lewy" widać też się nie zna:))

Jakby się znał inaczej napisał by dedykację.Obecnie najlepszą jest Serena.

Norwegia,Niemcy,Austria,Japonia,Polska,Czechy,Słowenia,Słowacja,Canada,USA,Rosja,Kazachstan,Korea,Szwajcaria itd.Rzeczywiście niszowy to sport.Kiedy twoja idolka Radwańska wygra z Sereną albo Wielkiego Szlema?No i kilka razy minimum, jak Małysz.

To,że lubisz tenis nie znaczy,że lubią go wszyscy i w takim stopniu jak ty.

Jakby się znał inaczej napisał by dedykację.Obecnie najlepszą jest Serena.

USA, Canada, Korea, Słowacja?!?

Toś pojechał po bandzie z tą popularnością no i z ilością skoczków w tych krajach w stosunku do liczby mieszkańców. Oglądałeś ostatnio skoki z Finlandii i Japonii i te "tłumy" na trybunach.

Myślę, że sobie zwyczajnie jaja robisz. Przypomne, że temat brzmi "Agnieszka-Brawo" a nie Małysz-brawo, Agnieszka do d..y. Mówiąc inaczej jest on dla jej fanów, a nie hejterów. Co nie oznacza, że mamy ją tu wielbić bezkrytycznie ale dyskutować możliwe merytorycznie o najlepszej w historii polskiej tenisistce.

Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś zainicjował podobny wątek o Małyszu.

Tutaj nie popełniłeś ani jednego pozytywnego wpisu. Jeśli Radwańskiej,mam nadzieję i jej życzę, uda sie wygrać turniej wielkoszlemowy, to Ty pewnie nspiszesz, że to g...o bo Graff wygrała 22 i to samym forhandem. EOT z Tobą.

Na Serenę koszulka Lewego by nie weszła :-)

Co nie zmienia faktu,że jest obecnie najlepsza i leje Radwańską kiedy chce i jak chce.

Aaaaaaa jeszcze fani Radwańskiej,przypomnijcie mi miejsce na Olimpiadzie jakie zajęła?

EOT z Tobą.

Z tobą również.

Co nie zmienia faktu,że jest obecnie najlepsza i leje Radwańską kiedy chce i jak chce.

Aaaaaaa jeszcze fani Radwańskiej,przypomnijcie mi miejsce na Olimpiadzie jakie zajęła?

Z tobą również.

Miałem już nie pisać do Ciebie ale co tam. Serena leje wszystkich więc tenis kobiecy wg Ciebie to dyscyplina jednej aktorki. OK. Co do igrzysk ( na marginesie "olimpiada" to jest okres pomiędzy igrzyskami ) to tenisiści traktują je jako coś mniej ważnego od turmiejów wielkoszlemowych i miejsca w rankingu.

Małysza na igrzyskach zlał Amann czterokrotnie, więc wg Twojej logiki co jest wart Małysz?

Mam wielki szacunek do Małysza, uważam go za wybitnego zawodnika i najlepszego w historii polskiego skoczka ale do cholery to jest wątek o Radwańskiej, czy to tak trudno ogarnąć?

A przy okazji, przypomij ile Małysz złotych medali zdobył na IO? Mam wielki szacunek do Małysza, uważam go za wybitnego zawodnika i najlepszego w historii polskiego skoczka ale do cholery to jest wątek o Radwańskiej, czy to tak trudno ogarnąć?

To po cholere o nim piszesz?

Serena leje wszystkich więc tenis kobiecy wg Ciebie to dyscyplina jednej aktorki.

Dla mnie druga w rankingu czy na podium,to pierwsza przegrana.Liczą się tylko zwycięzcy.Takie tam Amerykańskie podejście mam.

Chyba mogę?

Co do jednego mogę się zgodzić,że Radwańska jest najlepsza w Polsce,tylko Polska w tenisie się nie liczy!

na marginesie "olimpiada" to jest okres pomiędzy igrzyskami

Wikipedię zostaw dzieciom,niech się uczą.

Musisz pamiętać aby regularnie brać Geriavit bo w końcu zapomnisz kogo hejtujesz.

Serena przegrała z Kerber i Vinci z którymi Radwańska ostatnio wygrała bez trudu. Serena się kończy.

Sądząc po nicku to raczej coś na korniki:)))

To po cholere o nim piszesz?Dla mnie druga w rankingu czy na podium,to pierwsza przegrana.Liczą się tylko zwycięzcy.Takie tam Amerykańskie podejście mam.

Chyba mogę?

Co do jednego mogę się zgodzić,że Radwańska jest najlepsza w Polsce,tylko Polska w tenisie się nie liczy!

Wikipedię zostaw dzieciom,niech się uczą.

Rozumiem, że dla Ciebie już za późno.

Pisałem już ale jeszcze raz poproszę o komentarz w kontekście tego co wyżej, Simon Amann i Małysz na igrzyskach, jaki był wynik ich konfrontacji?

Hahahahahahaha brak argumentów???

Pisałem już

Pisałeś ale nic z tego nie wynika...chłopino.

Serena gdyby skakała też miałaby problem z telemarkiem ;-)

Gdyby była ale nie jest.GDYBY.

Aaaaaaaaaa jeszce jedno,nikogo nie hejtuje.........stwierdzam fakt.Radwańska nie jest najlepsza na świecie a to,że Lewandowski napisał taką dedykację świadczy tylko o jego niewiedzy lub kulturze.

no i padła Agniesia, ulubienica husarów, napompowany balonik puścił............nie przejmujcie sie, jeszcze co wygra..........w chalengerze w pcimiu dolnym.........miejcie nadzieję.........

buhahaha, nie dość

Ty o moją kasę się nie martw starczy na wszystko co będe chciał....gamoniu.

Serena leje wszystkich więc tenis kobiecy wg Ciebie to dyscyplina jednej aktorki.

Nie jednej aktorki i nie przekręcaj wedle siebie tego co ktoś napisze.Steffi Graf była nr.1 bo wszystkie lała jak chciała,Martina Hingis swojego czasu również,dzisiaj jest nr.1 Serena czy się tobie to podoba czy nie.Nie jest nią Radwańska i to jest fakt,którego nie możecie zrozumieć.Reszta zawodniczek to tło.Tak właśnie wygląda DOMINACJA jednego sportowca nad innymi.Taka była dominacja Małysza czy Nykanena.To,że przegrał rywalizację z Ammannem na igrzyskach to był wypadek przy pracy.Ammann to czołowy skoczek ale poza złotem na Olimpiadzie sukcesów porównywalnych do Małysza nie ma.Małysz przegrał tam również a może przede wszystkim technologią w wiązaniach.Prawdę powiedziawszy to jeden turniej i cztery skoki,którch nie można porównać do PŚ,gdzie trzeba na przestrzeni lat oddawać skoki na najwyższym poziomie w ciągu całego sezonu by osiągnąć nr.1 a kilku lat by znaleść się na szczycie cztery razy.Tak naprawdę za te wiązania Ammann powinien dostać dyskwalifikację.Rywalizacja sportowa polega na równych szansach zawodników a Ammann skrzętnie ukrywał rozwiązanie,które dawało mu przewagę.

Dla przykładu dzisiaj w męskim tenisie nr1 jest Nowak Djokovic,reszta to tło ale wypadki przy pracy się zdarzają i może czasem przegrać,co nie znaczy,że nie jest nr1.W sporcie jest takie powiedzenie"Lej mistrza"to podkreśla jeszcze bardziej pozycje nr1.

Rozumiem, że Amman zrobił to dwa razy pod rząd w odstępie czterech lat i to na czterech konkursach i sędziowie tego nie wyłapali.

Twoja logika jest pokrętna bez tego. Radwańskiej wypominasz brak zwycięstwa w szlemie, a dla Małysza stosujesz taryfę ulgową - "wypadek przy pracy" .

Żeby kończyć sezon w tenisa nieprzerwanie od wielu lat w pierwszej dziesiątce też trzeba być cały czas w formie i wygrawać po kilka turniejów w roku co najmniej.

Radwańska ma największe osiągnięcia w historii polskiego tenisa, który jest jedną z topowych dyscyplin sportowych i Twoje ani moje zdanie tego faktu nie zmieni.

To samo z Małyszem- jest nsjlepszym polskim skoczkiem w historii mimo, że Stoch ma dwa złota igrzysk i nikogo do tego nie musisz przekonywać.

Twój upór polega jednak na tym, że nie potrafisz przyjąć obiektywnej prawdy, że skoki narciarskie do tenisa w kategorii popularności i rozpoznawalności na świecie gwiazd mają się tak jak dajmy na to Maryla Rodowicz do Chopina.

Radwańskiej wypominasz brak zwycięstwa w szlemie, a dla Małysza stosujesz taryfę ulgową - "wypadek przy pracy" .

Dyskusja z toba przypomina dyskusję ze ścianą.Gdzie napisałem,że Radwańska nie jest najlepszą Polską tenisistką?Jest,nie zmienia to faktu,że nie jest najlepszą w świecie i nigdy nie była a Małysz i owszem BYŁ pomimo braku złota Olimpijskiego.Wiązania zadecydowały o zwycięstwie Ammanna w jednym roku a porażki z nim doznali inni skoczkowie również dzięki ukryciu rozwiązania technicznego dającego mu przewagę na starcie.Nie jest to moja opinia a wielu ekspertów i znawców tematu,że Simon powinien być zdyskwalifikowany tak samo jak dzisiaj dyskwalifikuje się zawodników za ....kombinezon.Jeśli nie pojmujesz zasad sportu to się nie wypowiadaj,stosowanie poza naturalnych przewag w spocie(dopingu lub innych rozwiązań)jest złem i powinna być piętnowana.

Żeby kończyć sezon w tenisa nieprzerwanie od wielu lat w pierwszej dziesiątce też trzeba być cały czas w formie

Małysz był nr 1 przez cztery lata i powtórze to raz jeszcze,że tylko jeden skoczek poza Małyszem uzyskał taki wynik-Nykanen.W pierwszej dziesiątce Małysz był pewnie więcej razy,tylko kogo to interesuje?

W sporcie ważne jest dążenie do zwycięstwa,nie do bycia dziewiątym czy siódmym.

Maryla Rodowicz do Chopina.

Porównanie godne ciebie.Żałosne.

Cóż, na Twoje kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem wyjaśniam "jak krowie na rowie":

To nie było porównanie klasy dwóch sportowców tylko wagi i znaczenia w świecie dwóch dyscyplin sportu. Rozumiem, że serce podpowiada Ci, że skoki są ważne ale prawda jest taka, że na ponad dwieście istniejacych państw co najmniej w 3/4 z nich nikt o skokach nie słyszał czego nie można powiedzieć o tenisie. Teraz już naprawdę EOT z Tobą bo dalsza rozmowa na zasadzie "mówił dziad do obrazu...." nie ma sensu czyli poddaję się, moja misja się nie udała.

Rozumiem, że serce podpowiada Ci, że skoki są ważne ale prawda jest taka, że na ponad dwieście istniejacych państw co najmniej w 3/4 z nich nikt o skokach nie słyszał czego nie można powiedzieć o tenisie.

Buhahahaha,hahaha nie wiem kiedy ostatnio tak się uśmiałem.Eskimosi też w tenisa grają?A w Afryce skaczą na nartach?Te twoje porównania i dowody są tyle warte ile mój zgolony wczorajszy zarost.

Poczytaj trochę o klimacie,bo z tego co ogólnie jest wiadomo w Afryce nie uprawia się sportów zimowych,tak samo w części Brazylii,czyli mówiąc krótko decydującą jest aura i szerokość geograficzna.Szkoła się kłania.Rzucałeś w nią kamieniami pewnie.

To może tak: ile osób w Polsce, na świecie uprawia profesjonalnie lub amatorsko skoki narciarskie na skoczniach ( tak na wszelki wypadek zazanczam, byś nie wyjechał ti z górką w lesie, na której usypujesz sobie próg i skaczesz, bo chyba tak robisz skoro te skoi takie popularne). Bardzo mało, można powiedzieć, że to będzie procentowo na nastym miejscu po przecinku w stosunku do liczby ludności, no ale trzeba przyznać, że pewne kilka razy więcej niż.... bobsleje.:))).

I teraz: ile osób gra profesjnalnie i amatorsko w tenisa w Polsce i na świecie i w jakim wieku maksymalnie jeszcze się gra?

Na koniec: jeszcze jeden taki sezon jak obecny polskich obecnych skoczków i popularność w Polsce powróci do czasów sprzed Małysza niestety.

Co do klimatu i skoków. W USA warunki są, a ilu tam obecnie jest skoczków w ponad 300 mln narodzie? Pięciu ? :))) a ilu tenisistów? Przypuszczam, że profesjonlnych kilkadziesiąt tysięcy, a amatorów miiony.

Mecze tenisowe nawiększych turniejów ogląda w telewizji na całym świecie setki milionów, skoki parę w Europie z tego połowa z Polski.

Myślę jednak, że Ty sobie jaja robisz, a jeśli nie to nadzieja tylko w ..... patelni:)))

Myślę jednak, że Ty sobie jaja robisz, a jeśli nie to nadzieja tylko w ..... patelni:)))

Długo do tego dochodziłeś!!!Hahaha

A chciałem jeszcze pociągnąć dalej,choć rzeczowe argumenty mi się kończyły.Litość mnie ogarnęła...jednak.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.