Skocz do zawartości
IGNORED

HORROR..ile wpakowaliscie juz w sprzet?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi Rochu: po primo zmusiłeś mnie do czczych poszukiwań w grubej księdze li tylko po to, żeby się upewnić, że nic lichego nie masz na myśli, a po drugo, że (kurka wodna) jednak ktoś może to lubić!

Po czym Cię pozdrawiam słuchając Edith P. (wcześniej M.Knopflera)

tungsol - nie dam się wciągnąc w ten nałóg, może trochę dlatego, że nie jestem wyłącznie biernym słuchaczem myzyki, lecz trochę pogrywam, więc sprzęt - owszem musi byc na tyle dobry, aby przenosił w miarę wszystkie szczegóły, ale - nie dajmy się zwariować - muzyka powinna byc zawsze na pierwszym miejscu - sprzęt ma tylko pomagac w jej przyswojeniu - wyznaję taką zasadę "jem, żeby żyć, a nie żyję, żeby jeść", pozdrawiam

...to jak ze wszystkim w życiu, sztuka posiadania umiejętności wypośrodkowania, np. jak z ubraniami, można chodzić na rauty w dresie i być tam ignorowanym przez wszystkich - coś umyka jak wspomniane szczególiki w muzyce, lub w dżinsach od Armaniego przeżucać nawóz na polu - czyli szastać kasą na sprzęt sluchając marnego popu przegranego z 128kb mp3 - nic to nie daje użytecznego poza "łechtaniem" ego...

A synergia to nic innego jak być correct! ubranym na każdą okazję - sztuka niestety która w prosty i w miarę bezinwestycyjny sposób udaje sie tylko nielicznym...

Staszek_s, 3 Wrz 2007, 21:57

>A synergia to nic innego jak być correct! ubranym na każdą okazję - sztuka niestety która w prosty i

>w miarę bezinwestycyjny sposób udaje sie tylko nielicznym...Tak właśnie.

To miałem też na myśli.

Pozdrawiam.

Staszek_s

>A synergia to nic innego jak być correct! ubranym na każdą okazję - sztuka niestety która w prosty i

>w miarę bezinwestycyjny sposób udaje sie tylko nielicznym...h

Staszek - to drobiazg, ale z tą fajną synergią ja też wiążę ortografię! Nie przejmuj się, to wszystko przed emną

Staszek_s

>w miarę bezinwestycyjny sposób udaje sie tylko nielicznym...h

Staszek - to drobiazg, ale z tą fajną synergią ja też wiążę ortografię! Nie przejmuj się, to wszystko przed emną

Meloman - ja mam w ogole zbyt duzo hobby - stereo, kino (choc tu ostatnio mniej inwestuje patrzac co sie na rynku wydarzy w sensie formatu itp. - choc nie wiem skad twoje twierdzenie, ze w video nie inwestuje hmmm), fotografia cyfrowa (my lovely D200 sie kurzy bo czasu brak na fotkowanie, no ale córa w drodze to będzie kogo), a od czasu do czasu mnie strzela aby se wóz podtuningować - wypasione klocki hamulcowe itd. ;)))))

ten rok był dla mnie przełomowy- na płyty wydałem więcej niż na sprzęt / ich wartość już przekroczyła wartość klocków/ a mając do wyboru kupno przetwornika D/A lub drugi urlop - wybrałem ciepłe kraje ,

od dłuższego czasu nie analizuję już tak krytycznie brzmienia sprzętu / to ta synergia ? :) / , nie potrafię się na tym skupić , gdy słucham ciekawej muzyki

>adamgdansk

>Chwila refleksji mnie naszla. Spisalem sobie wszystko co przeplynelo przez moje rece przez ostatnie

>3-4 lata, ceny zakupu, ceny odsprzedazy... i o malo zawalu nie dostalem ;-)))))) brrr......

Przesada. Musisz rozgraniczyć szukanie sensownego rozwiązania od totalnego oczubienia. Po mojej 4 letniej przygodzie z audio jestem skłonny twierdzić, że jak się dobrze zakręcisz to za 15 kzł. możesz mieć sprzęt który będzie grał bardzo dobrze, o ile trafisz w swój gust. W takim układzie masz spokój na 5-6 lub więcej lat.

Natomiast jak ktoś jest chory, to już rady nie ma. Wtedy na kolejnych wymianach możesz przewalić nawet 100 tys. lub lepiej, co i tak nic nie zmieni, a jedynie zaowocuje po raz kolejny odczuciem dyskomfortu i chęcią zmiany.

Choroba to choroba. Wymaga leczenia pacjęta a nie wymiany elementów zestawu.

deep

Cóż, mam to szczęście, że w tej chwili do zmiany sprzętu z reguły skłaniają mnie czynniki niezależne. Kiedyś było inaczej, gazety i opinie działają cuda przy podejmowaniu decyzji o zakupach.

Przykładowo, miałem zestaw CA + Phonary przez 3 lata i zmieniłem mieszkanie. Kolumny nijak nie pasowały do wnętrza, więc je sprzedałem i dopiero wtedy zacząłem przeszukiwać rynek. Wreszcie kupiłem takie jak mi odpowiadały, ale wtedy okazało się, że wzmacniacz nie daje rady. Więc sprzedałem komplet CA i znowu przeszukałem rynek. Popełniłem przy tym pewne błędy, ale że kupuję SH to nic na tym nie straciłem. Aż trafiłem wreszcie na to co mi pasowało i tak pewnie zostanie na długo. Jedynie tuner muszę wymienić, bo mi się nie mieści w szafce.

Lubię słuchać muzyki! :)

Osobiście uważam (co było już tu wspomniane), że we wszystkim trzeba znać umiar. Nie widzę sensu inwestowania w klocki kilkuset/kilkutysięcy złotych dla minimalnej (in plus) różnicy. To jednak sprawa. Druga sprawa jaka mnie nieraz nurtuje przeglądając zwłaszcza temat "Wasze ustroje", to inwestowanie kilku/kilkudziesięci tysięcy złotych i wstawianie je do pokojów odsłuchowych przypominających epokę wczesnego Gierka. Przepraszam jeśli kogoś uraziłem, bo ze swoim pokojem nie stawałbym do konkursu na najgustowniej urządzone mieszkanie (pokój odsłuchowy), ale to co nieraz jest pokazywane to... :( Nie wiem jak Wy, ale przyjemność obcowania z muzyką w moim przypadku nie sprowadza się li tylko do kwestii dźwięku, ale wpływ na to ma również otoczenie. Inaczej mówiąc źle słuchałoby mi się muzyki w zagraconym pokoju doprawionym do tego niezłym bałaganem. Oczywiście każdy ma swoje priorytety, dlatego moją wypowiedź prosze traktować jako moje osobiste podejście do tematu.

Luxmany i winyle 

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Też uważam że klimat w pokoju bardzo polepsza wrażenia odsłuchowe, ale dla mnie grunt to aby było w nim miło i przytulnie, a nie jakoś patetycznie i nie wiem jak jeszcze czadersko!

Witam,

Jak wyliczyłem zamkne sie w kwocie 25k.

Od jakiegoś czasu mam tyle szczęscia, że każda wymiana sprzęu poprzedzona jest długimi odsłuchami u mnie.

W przeciwnym razie musialbym wydać znacznie wiecej.

Absolutnie nie kupuję w ciemno. Nie kupuję też bez przesłuchania w moim pomieszczeniu.

masterofdeath6, 3 Wrz 2007, 16:02

>a cosz to za pre-amstaff??

Prototyp :-)

PS: Za kaskę którą wydałem na sprzet grający nie kupilo by sie żadnego auta, ledwo jakiś skuter. A gra całkiem nieźle. Słuchałem kilku niby highendowych systemow i grały może trochę inaczej... raz lepiej raz gorzej. Po co więc przepłacać? ;-)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

>A jeżeli ktoś pcha siano tylko w audio i w nic więcej i świata poza tym nie chce widzieć to to coś

>złego??

Widziałem świat. Nic ciekawego.

Wolę pchac kasę w sprzęt.

Nie żartuję !

TUX

Bo tutaj chodzi, żeby króliczka gonić a nie złapać ;-))) Ja postanowiłem, że swojego złapałem. KONIEC!!! (na jakiś czas;-))) Teraz lejce trzeba zrobić, kupić auto, pozwiedzać Polskę, świat itp, itd.

Tak na marginesie kolejny system i ......i własnie czy to jest to???? Ale na AS 2008 znów podbuduję swoje morale: odsłuch kolejnego HIGH-ENDowego systemu za xxx kPLN uświadomi mi, że powinienem bardzo być zadowolony ze schwytanego króliczka. Łapcie króliczki a nie gońcie za nimi, bo jak mawia mój ojciec: "lepszy wróbel w garści niz 100 gołębi na dachu". Pozdrawiam, Wyleczony (przynajmniej tymczasowow) WildStar ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.