Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Te compasy są już nie do kupienia, te które są teraz w ofercie, to te same głosniki co w cp-6311, czyli bez dodatkowego wofera 25cm(chyba). W DAT-cie stoją trójdrożne z tym właśnie wooferem za 6tys, ale wolę dołożyć i kupić cp-6381(inna obudowa i ponoć lepiej zestrojona, a wygląda naprawdę nieprzeciętnie)

xniwax, masz rację, że za te 13kzł to w sumie się sporo dostaje i w rewelacyjnej jakości.

Może nie o bas chodzi lecz o wypełnienie niższej średnicy i odczuwasz to jak pewną dziurę tzn. góra, "środek" średnicy i.....dopiero bas.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

ok moja kolej:

1 - widok ogolny, jeze sa 3. balagan na stoliku tymczasowy,

2 - zblizenie na systemik.

3 - kolumna system audio 1530, tylko 13cm srednicy (tyle co plyta CD) ale moc wystarczajaca na 30m2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-16455-100006271 1206624448_thumb.jpg

post-16455-100006272 1206624447_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd wpisu

1 - gora :arcam alpha 7 CD - 15-letni dziadek ktory w niczym nie ustepuje nowemu modelowi Diva czy FMJ. jak widac linia i ksztalty zmienily sie nieznacznie przez ponad dekade. odczyt CD bezbledny, kupno od pierwszego wlasciciela.

- dol: wzmak arcam Diva A70 z nowej serii. cieple brzmienie na wieczory z szklanka whiskey w dloni.

2 - glowne zrodlo (mimo ze zakupilem CD). zainteresowani wiedza jaki to model, podstawa zakupiona niedawno juz zdazyla sie spisac in plus. jako fan analogu slucham glownie vinyli, CD w przypadku braku kopii naalogowej albumu (jest sporo takich).

komentarze mile widziane - szczegolnei zastanawiam sie nad ustawieniem CD na wzmaku ale jak na razie nie zauwazylem zeby cokolwiek sie przegrzewalo czy cus innego.

Ukryta Zawartość

post-16455-100006269 1206624733_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a dziekuje :)

zapomnialem dodac ze zdjecie ogolne robione jest z miejsca w ktorym stoi mniejsza kanapa na ktorej siedze sobie i slucham roznych ciekawostek z vinyli. stolik czasmai odsuwam a czasami nie, chyba nei jestem maniakalnym audiofilem bo roznica przy dwoch ustawieniach jest niewielka.

przydalaby sie edycja wpisow...

dywanik byc moze, musze namowic zone. podobnie jak na jakies strojstwa na lewa sciane bo jest pustawa.

shukenja

widać że nie masz dziecka, ani kota, mi ostatnio synuś pomalował odtwarzać markerem do płyt, a jak to próbowałem zmyć to starłem oznaczenia przycisków :)

bardzo to ładnie wygląda, basu nie brakuje??

ehehe Yul witam,

vinyle pochowalem bo skrzynki plastikowe nie nadawaly sie do fotek, psulyby klimat. musze sie dorobic jakiejs przyzwoitej szafki wtedy pokaze :)

no i musze dowiezc z polski reszte bo na razie mam jakies 60%, transportuje ale powoli to idzie, boje sie ze sie polamia w samolocie... zreszta to samo z CD.

CharlieStereon, 27 Mar 2008, 14:42

>shukenja

>

>widać że nie masz dziecka, ani kota, mi ostatnio synuś pomalował odtwarzać markerem do płyt, a jak

>to próbowałem zmyć to starłem oznaczenia przycisków :)

>

>bardzo to ładnie wygląda, basu nie brakuje??

:)) dziecko za jakies 2-3 lata, kot nigdy (nie lubie bo sie nei sluchaja).

basu wlasnie jest w sam raz, troche wiecej jak podlozylem podstawe pod gramofon. jest wiecej niz wtedy gdy mialem B&W 685 w zestawie ale to za male monitory na tyle metrow. z SA jestem bardzo zadowolony i zdziwiony tez tym ze nie sa popularne wogole, wlasiciwe jeszcze nie widzialem drugiego systemu z tymi kolumnami. mam w planach dociazych kolumny od gory ale to drobiazg.wlasciwie dopiero teraz slysze roznice w tloczeniach plyt - niektore z nich brzmia po prostu plasko, ale czasami bas schodzi bardzo ladnie w dol az ciary ida po plecach.

troche wiecej info dla zainteresowanych. cena 800 euro.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchałem starszy model Systemów o podobnej wielkości, układzie i moge potwierdzić, że generują sporo dźwięku. Jeśli chodzi o CD to może postawić na górze na podobnej platformie jak gramofon?

Gramofon mi sie podoba.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Moze na vinyle jakis fajny case. Nie zniszcza sie i fajnie to wyglada, a jakie uzyteczne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

>>>shukenja,

Słyszałem kiedyś te Audio Systemy jak grały z koncówką Mark Levinsona. Podobało mi się ! Pomimo, że zestawienie egzotyczne, ale dla kolumn było dobre.

co do kolumn - myslalem zeby sprobowac podpiac jakas lampe ale teraz to mam senstyment do tego arcama. dzwiek mi sie podoba wiec teoretycznie nie mam powodow szukac innych kombinacji. nie mialem nawet okazji podpytac nikogo jak to gra z lampami bo jak mowie, poza slaonem audio w ktorym kupilem, nie znam nikogo kto by to uzytkowal. i faktycznie, wygladaja filigranowo ale przytup jest jak trzeba :)

widze ze tez lubisz dobre brzmienia elektroniczne:) Nie wiem czy masz dokument o Plastikmenie czyli Richie Hawtinie, genialny film:) Polecam!

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

odnosnie tej nalepki na ramce plazmy - nie dałbym rady patrzeć na coś takiego... burzy to design , psuje harmonię i prostotę samej ramki... generalnie myślę iż nie było zamysłem firmy aby ta nalepka pozostawała tam na wieki...

...no ale na tej samej zasadzie mozna by powiedzieć że pilot w folii powinien być tylko do czasu pierwszego uzycia - a jednak czasami bywa inaczej

próbowałem delikatniej pisząc że nalepka krzywo...

ale nic , mi to w sumie tez nie przeszkadza , nie mój ekran ...nalepka z mojego powędrowała do kosza zanim opuscił

salon sprzedaży :)

w sumie dobrze że nie jestem odosobniony w swej "miłości" do kolorowych nalepeczek...

...w końcu forum to nie tylko miejsce wymiany "achów" i "ochów" ale i edukacji

...choć intuicja mi podpowiada że ta nalepka tam pozostanie na wieki ...tfu , znaczy do czasu aż ekran padnie

z temi naklepkami to trochu tak jak z naszywkami na rękawach marynarek ;o)

jedne to odrywajom, a inne z dmumom noszom. ot i cała filozja !!!

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

coż , co do nalepek to kupiłem 8-mioletniego CD Pioneera od gościa, który to wręcz szczycił się (mniemając,że mnie to przekona ...), że jeszcze ma na froncie jakąś obleśną naklejkę ... Co ja się namęczyłem aby po jej zdjęciu nie było śladu po jej bytności to nie pytajcie ...

Znane mi "naklejkowe" wyczyny to m.in. usunięcie trójkątnej naklejki reklamowej zasłaniającej część kineskopu dopiero po dobrych kilku miesiącach używania telewizora, bądź też zostawienie tekturowej "reklamy" na maskownicy głośnika miniwieży, używanej od lat.

A co do marynarek, to prócz nieusuwania naszytych markowych metek często zdarza się też zostawianie zaszytych kieszeni ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi