Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Oj klimat to malo powiedziane, gdybym mieszkal obok, chyba bym sie przeprowadzil :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

kobiecej reki pokój ten nie doświadczył :) No ale faktycznie w tym bajzlu coś jest.

No np. fajne kolumny-czy to obudowa zamknięta?

Tylko zastanawia mnie czy aby nie za bardzo masz wytłumiony ten pokój

AmAdeuz

Bajzlu nie cierpie , ale to nie mój pokój i nie moja sprawa. Zapytałeś Argosa czy możesz ustawiać figurki na kolumnach?:-)

Dzieki Panowie, nie ukrywam ze balagan lubie, nie lubie chorobliwego porzadku bo wydaje mi sie malo naturalny. Wadzi mi z lekka olbrzymia szafa po prawej, na ponad pol metra glebokosci i 3m dlugosci, takze jeszcze z nia mam problem...

zawi>

co do wytlumienia to na razie probuje roznych ustawien, jest znacznie lepiej niz bylo bez tego bajzlu. Na wyzszej srednicy troche sie tu i owdzie wzbudzalo, ale w duzej mierze to opanowalem. Poza tym mocniejsze/ciezsze granie raczej łaskawiej patrzy na pokoj bardziej wytlumiony niz ten z zywa akustyka, ale sprawa nadal otwarta...

Kolumny to oczywiscie OZ.

Marko3T>

Bartka o pozwolenie nie pytalem, ale jako ze budy podczas grania sa martwe to figurki sie nie zsuwaja, to wazne ;-]

Amadeuz - jak dla mnie to u Ciebe panuje szczyt audiofilskiego klimatu :) Pozytywny bajzel, porozwalane płyty itd. Jeszce brakuje dymu z fajek :)

Dobrze jest jak sie czlowiek moze 'zestroic'

z otoczeniem gdzie slucha muzyki/pracuje, przynajmniej w moim wypadku ma to dosc duze znaczenie.

To ze bajzel moze wyjsc z tego to coz, Wy mnie w tym dopiero uswiadomiliscie ;-]

pozdrawiam

A to zielone to ultra hyper dracula by DeTom ?? ;> Takze mnie sięto wnętrze podoba, dla mnie troche za duży bałagan, i te zabawki stojące na kolumnach - ale jest przytulnie.

prześwietny klimat!

może i pomieszczenie jest zabałaganione... i co z tego? To najprzyjemniej zabałaganiony pokój, jaki widziałem w życiu - ciekawe, jak gra...

PS. wybaczcie ignorancję: co to za kolumny?

Oj Oj Oj ... widzem dórzo ałdjofylskych sieciuwkuw :P

Kurde nawet nie wiesziałem że "sieciuwkuw" będzie się tak cieżko czytać :P sorry :P

x_nerve>

To sa Bydgoskie Argosy Beta, acz przygotowane pod Alfy, znajdziesz na forum troche informacji :-)

wovo>

masz racje, sieciófkowie so silnie ałdjofylskie ;-) tak na powaznie byl moment ze zastanawialem sie czy nie wypozyzyc jakis (ponoc) dobrych sieciowek, ale jeszcze bym uslyszal roznice i kolejna 'tragedia' finansowa, takze kupilem troche plyt i na takim podejsciu do tematu pozostaje poki co.

A ja myślałem że to u mnie jest największy bajzel, a tu nawet wygląda bardzo podobnie :D Też do niedawna miałem różne kable zwisające ze ścian, w rogach pomieszczenia plecaki, kurtki i tego typu różne śmieci pochłaniające fale stojące ;) Sprzęt również na podłodze, tyle że na płytach granitowych (polecam jak chce się głośniej przyłoić). No i potwierdzam spostrzeżenia kolegi że właśnie ostrzejsze łojenie lepiej się sprawdza w mocniej wytłumionym pomieszczeniu, lepsza czytelność dźwięku, w szybszym metalu nic się nie zlewa.

I love the sound of crashing guitars

Oto mój system:

Integra DENON PMA-1500AE, CD DENON DCD-1500AE, Monitory B&W CM1, IC Supra, SC Supra Sword..

PS. Cały system na sprzedaż...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Marciano, 12 Wrz 2008, 12:21

Te piramidki są bardziej istotne w miejscu pomiędzy kolumnami.

Tam występują silne odbicia.

AmAdeuz ja również powtórzę - świetny klimat, bardzo przytulnie - zimowe wieczory przy grzanym winku i fajeczce, w wygodnym fotelu i gra muzyka!

ps. ta szafa to chyba faktycznie coś nie z tej epoki, czy mi się wydaje? Przydałaby się przynajmniej jakaś bardziej "vintage" :) Coś jak moja - co prawda kolumny zasłaniają (nie znalazłem teraz lepszego zdjęcia) ale można wywnioskować o co chodzi :) Ostatnie zdjęcie zapożyczone - chodzi mi o coś w tym klimacie tylko że większe.

Ukryta Zawartość

post-10224-100005610 1221224082_thumb.jpg

post-10224-100005611 1221224082_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>AmAdeuz

Rewelka :D W takim pokoju to posłuchałbym sobie muzyki :) Klimat pierwsza klasa, można się wyciszyć i zrelaksować. Widać kot też zadowolony :D Pozytywny, prawdziwie audiofilski bałagan ;)

GT>

To tylko nieład, to tylko nieład...

swoja droga nie wierze ze wszyscy tacy porzadni ;-]

szwagiero>

Masz racje, szafa/firany/dywan sa jeszcze po babci. Docelowo fotele, jakies polki/komoda bede sie staral utrzymac w co ciekawszych wzorniczo projektach lat 70tych, zobaczymy jak wyjdzie...

Witaj Szczepan!

Natrafiłem na ten opis (fakt że jusz trochę czasu upłynęło),ale warto jeszcze jaz wrócić do twojego systemu , bo robi ogromne wrazenie!Ciekaw jestem jak u ciebie grają MERIT-1, bo przyznam że w obu systemach Pana Andrzeja wywarły na mnie nieztarte wspomnienia (taki dzwięk pamięta się całe życie)

No cóż może ...kiedyś a na razie ponieważ paru znajomych prosiło o fotki mojego systemu ,czas na krytykę.Efekt paru lat poszukiwań, zapewnekolejny..."przystanek", ale póki co cieszę się chwilą i nie zapominam że najwazniejsza jest ...muzyka!!!

Pozdrawiam Krzysiek

Ukryta Zawartość

post-17028-100005499 1221417275_thumb.jpg

post-17028-100005500 1221417275_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi