Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Micke 13

No i tak trzymaj. Wytłoczki od jajek są dość bezpretensjonalne i nie wyją. W przeciwieństwie np. do drewnianych półwalców na wysoki połysk na suficie, czy innej stolarsko-kalwaryjskiej produkcji dla audioburaków.

yancho :) obawiam się że nie wszyscy znają styl stolarsko-kalwaryjskiej, toż w końcu lokalna świętość :D

Słucham tylko muzyki.

->ALTON

Hehe, baa, gołe ściany napawają mnie wstrętem ;P

Weź pod uwagę, że po wyłączeniu światła jest już bardzo przyjemnie :) Ktoś wyżej wspominał o zapraszaniu dziewczyn, żaden problem, gasimy światło, puszczamy muzykę, wprowadzamy dziewczynę i po chwili słyszymy komentarz: Ale ładnie gra, co za duży salon ! (sugestywne wrażenia przestrzenne dzięki adaptacji akustycznej ;)). Po zapalaniu światła lepiej mieć przy sobie sole trzeźwiące... i aparat, fotka miny dziewczyny bezcenna :D

I love the sound of crashing guitars

ja pogratuluje zapału i chęci i pasji to najważniejsze ! Nie sztuką jest udać się do fachowca i wyjechać na 2 tygodnie na Florydę a on w ten czas odpicuje nam pokój sztuką jest zrobić coś "za darmo" własnymi siłami i być świadomym że to działa! to cieszy najbardziej !

Micke 13, 1 Sty 2009, 23:33

Dobre, dobre :)

Chciałem wcześniej napisać, że zawsze można dziewczynie zawiązać oczy... I tak kilka razy ją zaprosić. Potem dopiero jej pokazać ile to pracy i wyrzeczeń kosztuje, żeby tak ładnie grało :)

mały elektryczny pistolecik - jakaś farba w miłym dla Cię kolorze

i co ciekawe - to szybko idzie - a efekty mogą być bardzo miłe - życzy Miły :)))

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

e tam ,mi rodzice nic nie powiedzieli jak pod koniec lat 80-tych do swojego pokoju w bloku na 4 pietrze wniosłem 2 ławki , takie "parkowe":):):) . oprócz tego miałem materac na podłodze,malytką ławe,chlebak/taki duzy pojemnik co był na klatce schodowej i tam sie suchy chleb dla konia zostawiało:):):)/ na ciuchy, ALTUSY, radmora ,cd sony ściany wyklejone plakatami Iron ac/dc itp a na suficie flaga GB

Łaskawi Panowie nie wiedzą o czym piszą. Wytłoczki optycznie ocieplają wnętrze, jest po prostu przytulnie. Pewnie, że można by je ciekawiej wpisać we wnętrze - ale wszystko przed Mickem.

A płeć piękna? Panom współczuję podejścia. A Mickemu napiszę: jeśli dziewczyna odmówi wizyty u Ciebie przez te wytłoczki po jajkach, to Bogu podziękuj że tak szybko wysłał Ci o niej dość ważną informację. Niektórym lat potrzeba, i dopiero pewnych rzeczy się dowiadują:-)

->yancho

Zabawne że wspominasz o ociepleniu i przytulności :) Tak się akurat składa że fizycznie mam w tym pokoju dwa, połączone szeregowo kaloryfery, w miesiącach zimowych to najcieplejszy pokój w domku :) Końcówy Rotela choć nie w klasie A, to jednak łącznie promieniują czterema radiatorami, po godzinie słuchania jest naprawdę ciepło ;P Gorzej w miesiącach letnich, kiedy na dworze jest 30 stopni :/

Z tą dziewczyną cenna uwaga. Ta która zaakceptuje taki pokoik nie będzie robić trudności z powodu kawałka byle szmaty na ścianie, a jak się wcześniej dowiedziałem i z tym potrafią być problemy ;) Poza tym to tylko jeden pokoik, rozumiem że dla melomanów którzy muszą dzielić funkcje salonu i pokoju odsłuchowego taka adaptacja jest wykluczona. Ale mam dla was żonaci koledzy radę, przyciągnijcie swoje połówki przed monitor i postraszcie, że jak tej szmaty wam żonki nie pozwolą powiesić, sięgniecie po środki radykalne w formie wytłoczek Mickiego ;P

Ale mam dla was żonaci koledzy radę,

>przyciągnijcie swoje połówki przed monitor i postraszcie, że jak tej szmaty wam żonki nie pozwolą

>powiesić, sięgniecie po środki radykalne w formie wytłoczek Mickiego ;P

za to masz u mnie PIVVVVOO :))))))

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Dam jeszcze jedną fotkę od strony okna co by udowodnić że nie jest tak szaro :)

Fot. Ściana z oknem, na czas odsłuchu zasłanianym słomkową roletą. Widać róg zabudowany położonymi jedna na drugiej wytłoczkami oraz pluszowym misiem :) Jest tu również motyw roślinny ;) Bujne liście świetnie sprawdzą się do wypełnienia tego zakamarka... sprawdzą się, gdy urosną gęściejsze :] Na dzień, gdy nie słucham, roleta oczywiście nie zasłania okna, roślinka musi mieć dostęp do światła by dalej rosła :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

yancho, 2 Sty 2009, 00:16

>A płeć piękna? Panom współczuję podejścia. A Mickemu napiszę: jeśli dziewczyna odmówi wizyty u

>Ciebie przez te wytłoczki po jajkach, to Bogu podziękuj że tak szybko wysłał Ci o niej dość ważną

>informację. Niektórym lat potrzeba, i dopiero pewnych rzeczy się dowiadują:-)

Ta 'ważna informacja' to ostrzeżenie nim hobby stanie się obsesją a ty z młodego melomana zaczniesz wyrastać na starego wariata ;)

A już tak całkiem na zimno, bo emocje pewnie opadły. Gdyby poprawić rozmieszczenie tych wytłoczek. Umocować je wszystkie w linii prostej. Wiemy o co chodzi. No i jak radzi miły:

>mały elektryczny pistolecik - jakaś farba w miłym dla Cię kolorze

>i co ciekawe - to szybko idzie

Ja osobiście lubię jasne odcienie, jakiś piaskowy, kremowy. To by wprowadziło świeżość do tego pomieszczenia. Ten pokój może naprawdę wyglądać atrakcyjnie. Kwestia drobnych poprawek i kilku litrów farby :)

W każdym bądź razie, ja Ci kibicuję i gratuluję odwagi :)

z góry przepraszam, że trochę nie na temat, ale mam oto takie pytanie związane poniekąd z ustrojami:

właśnie przymierzam się do kupna dywanu. walczę z akustyką w moim pokoju ok 12mkw. i tu pytanie, czy kolumny tj. standy lepiej jak będą stały na dywanie, czy też nie ?? nie wiem jak duży kupować dywan. może jakieś inne uwagi co do tego rodzaju ulepszaczy dźwięku.

DZIĘKUJĘ

ja bym proponował nadmuchiwaną dziewczynę w koncie- nie będzie marudzić że brzydko,

pochłania dźwięki no i z kija można spuścić :D

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

allegro 49 zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Proponowałbym kupić dywan na całą podłogę lub prawie całą. Ja mam podobny metraż i założyłem na całą podłogę grubą wykładzinę na filcu i dużo pomogła.

Zapomniałem dodać, że jeśli masz standy z dość ostrymi kolcami to oczywiście możesz postawić na dywanie żeby go przebiły, wtedy będą stały stabilnie bez zachwiania. Ponadto ja zastosowałem jako ustroje dwa duże obrazy ok. 55 x 70 i dwie półki na płyty drewniane o wym. około 55 x 80 cm.

Moj zestaw:

Kustagon INT-20se

Marantz cd17KI

Sonus Faber Minuetto

Ciekawy jestem waszych opinii mojego pokoju!

Dodam ze stolik pod sprzet i wiszace na scianach panele akustyczne wymyslilem i zrobilem sam.

Ukryta Zawartość

post-18814-100007491 1231257323_thumb.jpg

post-18814-100007492 1231257323_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi