Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

>a generalenie wątek jest o ustrojach grających w domu

A gdzie tak jest napisane? Jak dla mnie jest wrecz przeciwnie. ..."Widok na moj sprzet"...

A dla mnie przenosne odtwarzacze to tez sprzet muzyczny/grajacy jak kto woli. Zalezy jeszcze jak ktos interpretuje slowo "ustroj", bo widze ze conektorzy bardzo wąsko i osobiście.

Ogolnie temat jest o sprzecie na jakim sluchamy muzyki, to chyba najprostrze wytlumaczenie, a ja wlasnie podczas przechadzek po miescie czy do pracy slucham na tym playerze muzyki, wiec dla mnie to tez jest ustroj, czyli sprzet na ktorym slucham muzyki.

Nie wiem o co tyle szumu. Czy na przenosnym odtwarzaczu nie da sie sluchac muzyki?? To jest juz waszym zdaniem takie beee i wogole fuj i grzech smiertelny?? Moze chodzi o te sluchawki? Wiec swoje domowe tez wywalcie jezeli to taki powod do wstydu. Chetnie chcialbym sie dowiedziec czego sluchacie w samochodzie, znaczy na czym. Pewnie 90% to jakies denne fabryczne radyjka i glosniki albo cos gorszego. Jakos nikt nie wpomina o tym.

?👈

Załóż własny wątek na ten temat, a nie śmieć w czyimś.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Muszę się zgodzić z "Rafałem". Chociaż może rzeczywiście odtwarzacz MP3 trochę nie bardzo tu pasuje jednak nie jest jakimś OFF topem bo przecież to też sprzęt grający. Nie wiem o co wszyscy skaczecie, coś się stanie przez ten jeden post i to jedno zdjęcie ? Niektórzy chyba szukają dziury w całym i powodów do niepotrzebnych kłótni ...

>Chetnie chcialbym sie dowiedziec czego sluchacie w samochodzie, znaczy na czym. Pewnie 90% to jakies denne fabryczne radyjka i glosniki albo cos gorszego. Jakos nikt nie wpomina o tym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Chłopczyku idź gdzie indziej wylewać swoje frustracje, może tam ktoś pochwali Twój odtwarzacz Sony , radyjko w samochodzie i może Cie ktoś przytuli ..... ;-))).

Czy tak naprawdę ciężko jest zrozumieć język polski albo przeczytać chociaż jedno zdanie z zrozumieniem . TEN WĄTEK NIE JEST O ODTWARZACZACH PRZENOŚNYCH !!!

Stwórz własny z chęcią się tam coś napisze i pewnie nie tylko ja, bez obrażania innych forumowiczów.

there are no answers, only choices ....

Sam posiadam podobny odtwarzacz a dokładniej model A805 - niestety bez oryginalnych słuchawek :( Co do Domowego stereo nie ma co porównywać bo to dwie różne bajki o innej tematyce ale MP3 grają na nim na prawdę na poziomie ... Czasem gdy nie mogę znaleźć jakiegoś lubianego utworu w jakości FLAC to MP3 które na moim STEREO gra nie czysto i płasko bez życia na odtwarzajce brzmi całkiem nieźle.

No napiszcie jeszcze coś więcej o tych swoich mp3 playerach, ludzie czekają, każda cenna informacja mile widziana, wytłumiacie swoje maszynki matami bitumicznymi

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

No widocznie czekają bo tak się wszyscy interesują że piszą post za postem. Chłopak napisał co napisał - nikogo chyba nie uraził swoim postem ? Wszyscy naskakujecie na niego jakby nie wiem zhakował swoim postem forum ... AUDIOFILE OGARNIJCIE ! OKAŻCIE TROCHĘ LUDZKOŚCI O_O

>Czy tak naprawdę ciężko jest zrozumieć język polski albo przeczytać chociaż jedno zdanie z

>zrozumieniem . TEN WĄTEK NIE JEST O ODTWARZACZACH PRZENOŚNYCH !!!

A gdzie to jest napisane? Przeciez temat jest o sprzecie grajacym kazdego uzytkownika, a przenosny grajek do takich nalezy. Wiec nie wiem kto nie umie czytac ze zrozumieniem. A moze twoim zdaniem przenosny player nie gra? Moze to przenoscna mikrofala czy piekarnik twoim zdaniem?

?👈

jarex, 8 Lip 2009, 18:08

>No napiszcie jeszcze coś więcej o tych swoich mp3 playerach, ludzie czekają, każda cenna informacja

>mile widziana, wytłumiacie swoje maszynki matami bitumicznymi

Nie, ale twojej glowie by sie to przydalo z pewnosci.

Smiac mi sie chce jak was czytam. Waszym zdaniem przenosny odtwarzacz jest beee. Wiec moze wytlumaczycie mi czemu???

?👈

zapraszamy do innego wątku, tam Ci powiedzą czy jest be, czy też nie, a tutaj jednak pokazujmy swoje "stacjonarne" zestawy plus towarzyszące im (lub nie ) ustroje

McGege, 8 Lip 2009, 17:57

>Chłopczyku idź gdzie indziej wylewać swoje frustracje, może tam ktoś pochwali Twój odtwarzacz Sony

>, radyjko w samochodzie i może Cie ktoś przytuli ..... ;-))).

Wiesz wcale na to nie licze. Raczej na obiektywna ocene uzytkownikow, ktorzy mieli z nim stycznosc. Widocznie ty nie miales jak widac i jestes jak beton. Rzucasz sie na wszystkie strony gardzac przenosnymi odtwrzaczami bez zadnej podstawy. Smieszny jestes :)

?👈

jarex, 8 Lip 2009, 18:43

>zapraszamy do innego wątku, tam Ci powiedzą czy jest be, czy też nie, a tutaj jednak pokazujmy

>swoje "stacjonarne" zestawy plus towarzyszące im (lub nie ) ustroje

Wiec zmiencie temat na "Wasze domowe ustroje", bo jak narazie to jest to ogolny temat o sprzecie audio, a player do takowego nalezy chcac czy nie. Chyba ze to moze betoniarka, albo nie wiem...

?👈

masza1968, 8 Lip 2009, 18:43

>Mi to wisi ale generalnie wszystko związane z formatem mp3, wave, flac bym umieszczał w zakładce pc

>audio.

To znalazlo by sie tam polowe wpisow z zakladki stereo.

?👈

Ludzie, spokojnie :)

W tym wątku było już chyba wszystko. Od rybek akwariowych po skarpetki na kaloryferze :) Wątek o wszystkim i o niczym. Najmniej o ustrojach.

A w sumie to wkleję swoje monitorki :)

Lakiernikiem, ani stolarzem nie jestem, co trochę widać. Natomiast koncepcja (pochylona ścianka i filtry 1-ego rzędu) bardzo mi się podoba i chętnie ją zastosuję z lepszymi przetwornikami.

Piramidki - najistotniejszy postęp w jakości dźwięki. To po prostu konieczne gdy kolumny stoją prawie przy ścianie.

Ukryta Zawartość

post-17766-100000641 1247072554_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy owe piramidki maja jakis wplayw na bas? Zastanawialem sie zeby u siebie tez zastosowac odrazu za kolumnami jakies wygluszenie, tylko jak to wogole wplynie na dzwiek i czego mozna by bylo uzyc? Bo u mnie z tylu tez malo miejsca. Fakt ze akurat bas nie jest jakos zbytnio podbity, bo amp nie generuje go w wielkiej ilosci.

Ukryta Zawartość

post-17230-100000639 1247073588_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Jak chcesz to umiesz, prawda? ;)

Od kotów sie odczep bo Ci Redaktor...jak nie on to kilku innych ;P

Co do słuchawek od mp3 to prawda mogą być ustrojem...skutecznie ogłuszają i zatykają.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

wiesz co nie mam zamiaru sie z Tobą przepychać jak z gówniarzem, temat jest jasny a mp3 nie ma nic wspólnego z hi-fi i wyobraź sobie że mam nawet dwa odtwarzacze przenośne i to jeden dość wiekowy, co nie zmienia faktu że nawet mi nie przychodzi do głowy żeby pisać o tym w tym temacie i to nie tylko ja Ci próbuję wytłumaczyć.

there are no answers, only choices ....

Przyszła bida to sprzedałem Avance i się wspomagam "wybitnymi" monitorami w obudowie zamkniętej na "audiofilskich" przetwornikach szerokopasmowych. Idealne dla minimalistów zw względu na brak zwrotnic ;)

Po prawej Denon 495-R, za pestakmi pod monitorem NAD PP-2, po lewej DCD-1290 a na nim Pioneer PL-223.

Moje grajki kosztowały jakieś 30zł a z piramidkami jest wyraźnie słyszalna poprawa przestrzeni :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Jak ktoś chce zapytać po co ten czerwony dzbanek na monitorze to on został po skręcaniu odmierzonych anti-cables. Jak miałem Avance to nie traciłem czasu na sprzątanie jak mogłem słuchać muzyki :D

Po obustronach monitora, a między piramidkami zamierzam zawiesić półki za podręczne płyty, a w rogach jakieś stojaki na CD zamierzam sobie sprawić.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

>Co do słuchawek od mp3 to prawda mogą być ustrojem...skutecznie ogłuszają i zatykają.

Jest tez taki skomplikowany ustroj jak Volume ;) Zreszta takie wygluszanie tez sie przydaje. Sluchawki skutecznie wygluszaja dzwieki z zewnatrz wiec mozemy automatycznie sluchac muyzki wiele ciszej oszczedzajac sluch.

A post goscia powyzej to juz przemilcze, bo z betonem nie ma co gadac. "Moja racja jest mojsza niz twojsza".

?👈

L3VY, 8 Lip 2009, 20:04

>Jak ktoś chce zapytać po co ten czerwony dzbanek na monitorze to on został po skręcaniu

>odmierzonych anti-cables. Jak miałem Avance to nie traciłem czasu na sprzątanie jak mogłem słuchać

>muzyki :D

Wlasnie mialem zapytac co to za dzbaneki :D Ale dobrze ze sie wytlumaczyles ze to jest jednak USTROJ, bo tak to bys bęcki dostal za to ze nie wklejasz ustrojow tylko jakies dzbanki.

?👈

Piszcie co chcecie. Dla mnie ten Player to moj ustroj (co kolwiek to znaczy) i tyle. Slucham na nim muzyki, czego np nie mozna zrobic na kocie albo na rybce wiec zakonczcie juz majaczyc.

?👈

"To moze ty zainspiruj mnie swoimi piekinymi kolcami albo plytami granitowymi. To jest dopiero inspiracja i ustroj."

przejrzyj kolego cały wątek, to może znajdziesz kilka moich wpisów i klika moich fotek. wtedy dopiero pozwól sobie na mądrości ludowe.

na forum jestem, jak wskazuje licznik, od 1987 dni i długo na prawdę czekałem by zamieścić tu fotki miejsca, w którym słucham.

wcześniej po prostu nie miałem czego pokazywać. był sprzęt, ale nie było adaptacji pomieszczenia. nie pokazuję tu radia samochodowego, mp3, mp4, radia w kuchni, radia w garażu, itd ... bo po co? po to żeby cokolwiek pokazać? żeby w taki sposób zaistnieć? daruj sobie ...

powinno być tu, na forum, jak w normalnej dyskusji: nie masz nic ważnego do pokazania/powiedzenia - nie pokazuj/nie mów.

jeśli będzie inaczej zrobi się bełkot i z ciekawego, póki co, wątku wyjdzie d.u.p.a.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• Pokaż nowe odpowiedzi