Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

kichanadeta, 8 Sie 2009, 00:56

Ja wyraziłem swoje zdanie a Ty swoje.I myślę, że jest w porządku.Mam taką nadzieję.Zmuszać Cię do niczego nie mogę i nie chcę, nawet gdybym miał taką możliwość, nie skorzystałbym z tego.Bardzo sobie cenię wolność we wszelkich przejawach.I to, że ktoś ma własne poglądy.Po tych kilkudziesięciu zdaniach jakie wymieniliśmy nie oceniam Cię już tak surowo a wręcz przeciwnie.Ktoś inny pewnie odpowiedziałby niewybrednym zestawem inwektyw, ale Ty tego nie zrobiłeś.Spokojnie mi odpowiedziałeś i zaprezentowałeś swój punkt widzenia.Nadal jednak twierdzę, że przedstawić się trzeba(choćby gronu młodszych forumowiczów-starszym zapewne jesteś dobrze znany)a opis sprzętu jaki posiadasz ułatwiłby wielu osobom pewne sprawy.Na przykład ktoś czyta co masz i pyta Cię o to, bo sam zamierza kupić, albo chciałby wiedzieć z pierwszej ręki jak to brzmi.Chyba, że jesteś samolubny i nie chcesz się dzielić swoimi spostrzeżeniami.To tak prowokacyjnie napisałem, bo naprawdę, to nie sądzę, że taki jesteś.Tyle na ten temat.

Co do paneli, to interesuję się sprawą i oglądałem różne strony z takimi ustrojami.Niektóre są naprawdę niebrzydkie, wręcz ładne powiem.Ustrojem może być wiele rzeczy, niekoniecznie panel z szarych gąbczastych piramidek.Przy odrobinie inwencji może być to wręcz dzieło sztuki.I niekoniecznie trzeba montować na ścianę, czy sufit coś gotowego.

A elementy systemu to masz całkiem niezłe.Wiadomo każdy audiofil chciałby mieć więcej środków na zakup wymarzonego systemu, ale tylko nielicznych na to stać.Pisałem wcześniej o Technicsie i Altusach.Pewnie kogoś tym uraziłem, ale powszechnie to zestawienie jest uważane za synonim złego dźwięku.Wiem coś o tym bo miałem zestaw Technicsa i Altony :-)))

Nigdy by mi do głowy nie przyszło wyśmiewać kogoś, kto nie ma pieniędzy na droższy sprzęt.Ale nawet za niewielką kasę można kupić coś dobrze grającego.To forum jest między innymi po to, by można się poradzić bardziej doświadczonych, czy po prostu posiadających dany element systemu, dowiedzieć się jak on brzmi.Z czym najlepiej.

A "koń jaki jest każdy widzi", ale nie każdy potrafi rozpoznać.Więcej tu słuchowców niż wzrokowców.

turek

Moze byś jakieś zdjecia wkleił. Bo o to chodzi w tym wątku.

Nudzicie jak "Sztyrlic"

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zdjęcia wkleję na pewno, ale jak się przeniosę ze sprzętem do większego pomieszczenia.Teraz stoi to w takiej ciasnocie, że nawet niewierzący by się przeżegnał.To nie nudzę już i znikam.

Zastanawiam sie nad sensem wydawania kasy na ekran o 2 formatach. Co on wogole daje. Czy jest czarny pasek u gory czy go nie ma nie wplywa to bardziej na jakosc obrazu, a cena takiego ekranu zazwyczaj jest bardzo wysoka. Przeciez nw 4:3 nie oglda sie raczej filoow a i tak ciezko jest dopasowac film do 16:9 bo albo cos ucina albo poprostu sie nie da

masterofdeath6, 10 Sie 2009, 10:16

>ogromna większość filmów i tak jest 22:9

owszem - tyle tylko że nie jest w tym formacie wydawana!!!

22:9 wygląda jak wynik meczu piłki ręcznej;)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

nie format, ale kolega sie przejezyczyl, chcial napisac, ze i tak wiekszosc dobrych filmow jest po 22:09 :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

2,39:1: Anamorficzny format zapisu na taśmach 35 mm stosowany po roku 1970. Czasami wartość ta jest zaokrąglana do 2,40[1]. Bardzo często jednoznaczny z napisem w czołówce filmu Filmed in Panavision lub Scope.

Wcale nie taki najpopularniejszy.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

dawno nic nie wklejałem to czas na aktualne :)

powoli coś się rusza - tymczasowo bez firan i zasłon - basu i przestrzeni o dziwo przybyło! A góra i średnica nie przypala!! Chyba tak zostanie :>

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

czemu? :)) jest ładniusi! zawsze lepiej niż ten gumolit komunistyczny:) - a poważnie to na panelki nie starczyło po C.O. :(

jeszcze kolor się ścian tylko zmieni w tym roku i kable w ścianach, może jakieś audiofilskie???

...i zamiast tego taboretu jakis ładnie wykrojany pieniek po amputacji drzewa w okolicy.

Zamist tego TV jakiś LCD/plazma na sciane między okna, a dywanowi rzecz by odleciał (znasz hasło by go uruchomić?)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

dywanik miałem niedawno w ch.. lepszy, ale został w sklepie :( a nie wypada go tu pokazywać haha

TV pójdzie do ludzi bo taki chłam puszczają, że wolę divX ujeżdżać i dvd. LCD długo by nie pożył na tej ścianie raczej tym bardziej, że grzejniczki doszły, a i co gorsza! Oglądałeś kiedyś nędzną analogową kablówkę na LCD ?!

Masz projektor tak wiec na małym LCD (tylko do TV) nie byłoby tragedii do 32".

...ale ten taboret - master zlituj sie!!! Na miejscu tego kwiatka bym sie obraził ;).

Przecie wiem, ze nie kwiatek, nie karm go bo ci sufit rozwali.

masterofdeath6, 10 Sie 2009, 20:29

>dawno nic nie wklejałem to czas na aktualne :)

Chyba pierwsze w tym wątku (i nie tylko zresztą w tym) kolumny, które fajnie się prezentują na kamiennych "podkładkach". Pomijam aspekty akustyczne (sam jakoś nie miałem nigdy czasu tym się zająć) ale wizualnie pasuje to wszystko po prostu zajebiaszczo :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi