Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

skynyrd mój wpis nie był odpowiedzią na twój post, a jedynie informacją dla kolegi, który zapytywał cię o wpływ tych ustrojów na dźwięk. wyluzuj chłopie. skąd te nerwy?

skynyrd, 26 Lis 2009, 22:06

Ja się nie gniewam. Dla mnie nauczka, żeby najpierw czytać, o czy traktuje zdjęcie. Pomimo, że to męskie forum to jednak miejsce publiczne i bluzgania lepiej unikać, bo to wprowadza niepotrzebną agresję. To nie Onet :) więc także przepraszam.

ale jaki luz, że nie ma wrogów:)

swoja droga, czytam ten (pierwsza dziesiątka) watek od zarania - ile ego zostało przełamanych, ile przetrąconej estetyki, ile dywanów zrecenzowanych:)))

że o meblościankach, obciachowych komódkach, kominkach nie powiem

konkluzja - może błędna - tv wy***rdala z pomiędzy kolumn, kolumny jak najdalej od ścian, za nimi jakiekolwiek wypełnienie - przed nimi nul - i jest git;) (a i kawałek dywanu na pierwszych odbiciach) ----------------> józefkania to nie szaman, ani głąb - ma rację

no właśnie - a estetyka pomieszczenia?

ja mam małą dziuplę - idę na kompromisy - jak dokończe to zrobię foty, np. żadnych standów - zrobiłem ławę na całą ścianę itp itd - zobaczycie jak skończę ;)

Klucz to potrafić zagospodarować z ładem i gustem nawet pozornie najgorsze pomieszczenie, czyli ciasne, małe, niskie, duże, krzywe, i tak dalej.

Nie wszyscy śledzą zakładkę DIY więc wklejam swoje ostatnie dzieło :) Więcej informacji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17766-100009341 1259326310_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

szczepan, 15 Lip 2008, 15:53

>Wilsony napędzają znakomite monobloki produkowane w Krakowie o nazwie MERIT-1 ( wcześniej Accuphase

>A-50V w trybie zmostkowanym).

Znam osobiście konstruktora tych wzmacniaczy, warto zaufać jego wiedzy.

15 Lip 2008, 15:53 hehe.... kolega sie z letargu przebudzil? :) back to the future? ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

masterofdeath6, 27 Lis 2009, 13:56

>a czemu to tylko sama kolumna? odejdź Waść ze 4 kroka do następnego zdjęcia! :P

Dalej nie ma się czym chwalić. Wkleję więcej kolejnym razem :)

do >henrykpiątek

...i zaufałem.

Kompakt się zmienił (DCS Scarlatti)

Kolumny się zmieniły (Maxx 3- w białym kolorze)

Kable się zmieniły (MIT Oracle )

...a MERITY ... mam drugą parę -tak na wszelki wypadek.

szczepan, 27 Lis 2009, 23:28

>>...a MERITY ... mam drugą parę -tak na wszelki wypadek.

Czyżby się kroiły kolejne kanały zamiast be stereo?;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Kiedys swoj zestaw juz wstawialem, ale ten bedzie ,,troche'' inny. Dzielo mojej 10-letniej Ani

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Dopowiem tylko ze oryginalnie kolumna byla jedna narysowana dlatego zrobilem kopie i dodalem Sonus-Olive

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Jak na wiek zaskakująca kreska, proporcje, szczegóły, do tego zabawny styl, taki kreskówkowy:-) Pogratulować i wysłać koniecznie córkę na jakieś zajęcia z rysunku, większość dzieci w tym wieku nie odtworzyłaby tych gałek na sprzętach i nie zachowałaby proporcji. :-)

Moim zdaniem rysunek śmiało zasługuje na publikację, chociażby forumową. Prosto narysowane, a przy tym dbałość o szczegóły. Ma to coś w sobie :)

Gratuluję zdolnej córki - świetnie prowadzi linię, no i jak na 10latkę idealnie odzwierciedla perspektywę!! Córka zasłużyła na kino!!! :)

>>>kaszanka7,

Bardzo fajnie! Pogratuluj córce koniecznie! Jest w tym coś z Nikifora.

Ale swoją drogą, to okropne masz te graty, hahaha.

Pozdro,

Yul

szczepan, 27 Lis 2009, 23:28

>do >henrykpiątek

>...i zaufałem.

>...a MERITY ... mam drugą parę -tak na wszelki wypadek

Spróbuje namówić konstruktora może na jakiś forumowy odsłuch-pokaz tych wzmacniaczy, np.tradycyjnie u rocha. Może się uda.

szczepan, 27 Lis 2009, 23:28

>Kolumny się zmieniły (Maxx 3- w białym kolorze)

Widzę na stronie Wilson Audio rura im zmiękła już nawet dla Aleksandria 2 nie podają jak kiedyś odchyłki pasma +- 2dB tylko +-3dB

Czyżby zderzenie z rzeczywistością ich spotkało?:)

Oczywiście wiem że nawet w super pomieszczeniu odsłuchowym jakie Ty masz to i tak było by super te +-3dB :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

>> kaszanka7, 28 Lis 2009, 20:44

Gratulacje dla córki. Świetnie łapie trzeci wymiar i proporcje. Może będzie architektem... :-)

A stolik to chyba Norstone Bergen.

• Pokaż nowe odpowiedzi