Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Lord Vader....show your face! :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

masterofdeath6, 22 Lut 2010, 14:11

>a po co inny ? żałuję że na niebieskim nie zasiadłem :(

czemu zalujesz?

chyba ze doslales mawashi na glowe i dlatego nosisz maske:)

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Nom mawaska nie raz dostałem i jeszcze nie raz dostanę - także czasem musicie wybaczyć jak głupotki tu piszę, bo akurat zamroczony po treningu czasem bywam hehehe:)

pasek kupiony zielony w piątek - 4kyu jeszcze nie dotarł, ale niebieski był najładniejszy.

Turek.

"A co złego jest w klockach "vintage", że nie mógłbyś wytrzymać ?"

Każdy subiektywnie ocenia walory estetyczne. Niech to nawet gra na poziomie hi-end, jest estetycznie nie do przyjęcia. Poza tym jestem skrzywiony zawodowo, aranżacje wnętrz.

Ale to nie odosobniony przypadek, 2/3 Polaków nie potrafi urządzać swoich mieszkań. A efekt widać w tej zakładce. Oczywiście jest kilka świetne urządzonych pomieszczeń ale to chyba promil.

Dużo ludzi wydając pieniądze na sprzęt i ustroje zapomina o aranżacji pomieszczenia. A wiadomo, diabeł tkwi w szczegółach.

Wracając to elektroniki "vintage" to nie do końca uważam ja za paskudny mebel. W odosobnionych przypadkach potrafią ucieszyć oko. Ale trzeba w to włożyć trochę wysiłku twórczego. Widziałem kiedyś taki pokoik w stylu retro angielskim ze sprzętem z lat 80-tych. To robi wrażenia. A panele z Castoramy i meble i Ikea? Są różne gusta. Ja w taki zestawieniu nie dał bym rady.

Mam parę pomysłów jak niewielkim kosztem przerobić ten pokoik na epokę Monty Pythona. Jeśli właściciel ma luźne 1klz i chciałby taki pokoik proszę o kontakt. Moja usługa Gratis!

Od wieków nie od parady jest powiedzenie, że o gustach się nie dyskutuje. Ja mam swój ukochany

kącik i jestem w nim szczęśliwy, relaksuję się w nim, mam tak jak chcę, otaczam się nie przepychem,

a ulubionymi drobiazgami i nikomu nic do tego, na tym polega tolerancja.

Kocham sprzęt z tamtych lat tak samo mocno, jak nienawidzę HK z niebieskim podświetleniem,

choć przez 15 lat miałem tylko HK wzmacniacze, amplituner, CD, Tunery i niestety, niebieskie

świecidełka zabiły tą miłość, a brzmiał kiedyś na prawdę genialnie jako budżetówka.

Dzisiaj za nic nie wydał bym nawet 2kzl za klocek, doszedłem do tego w dwa lata i nikt mnie nie

przekona, bo sam długo wszystko sprawdzałem i testowałem i wiem co mnie cieszy.

BTW panele mam z KronoPolu, unikam marketów budowlanych, poza Ikea, takie bezguście jestem :P

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

Zagladam od czasu do czasu do tego watku ale on juz od dobrych kilkunastu jak nie wiecej stron nie ma nic wspolnego z ustrojami. Macie tego swiadomosc? Troche to mylace, jesli pojawiaja sie nowi uzytkownicy forum szukajacych tu potrzebnych informacji

I find your lack of faith disturbing...

bogdanmazur, 23 Lut 2010, 08:35

- "jestem skrzywiony zawodowo, aranżacje wnętrz" - prawdopodobnie bardzo mocno

- "2/3 Polaków nie potrafi urządzać swoich mieszkań" - te 2/3 to 100% Twoich potencjalnych klientów, obraziłeś ich; profesjonalista powiedziałby: 2/3 Polaków ma problemy z urządzaniem mieszkań, ale to nie problem, bo można im pomóc

- "Są różne gusta. Ja w taki zestawieniu nie dał bym rady". Profesjonalista nie aranżuje wnętrz dla siebie tylko dla klienta

- "Nie wytrzymał bym tygodnia w tej wiśni" - profesjonalista pyta: śliczna wiśnia, ale czy cię nie męczy? (durne pytanie w przypadku Shreka, wystarczy spojrzeć na jego uśmiech, uwaga: Shrek jako fotografik potrafi patrzeć na to, co go otacza!)

- "Mam parę pomysłów..." "diabeł tkwi w szczegółach..." - dobrymi pomysłami piekło jest wybrukowane.

Do Shreka: jak masz luźne to kilo, to kup za połowę kilka płyt, żeby się cieszyć muzyką i będziesz 500PLN do przodu (może na kwiaty dla żony, upominek czy inne wino?).

Porada rzecz jasna jest Gratis.

I żeby było w temacie ustrojów: sądzę, że dusza vintage to wartość dodana do wrażeń muzycznych.

Nie mam wolnego kzł, mimo to gdybym miał, to zrobiłbym właśnie tak jak piszesz :)

Słuszna uwaga co do mojej zadowolonej miny, mnie na prawdę cieszy moje miejsce

i muzyka z nim związana, włącznie z całą już masą zdjęć na ścianach, zrobionych

własnoręcznie na koncertach i uważam to za 100% sukcesu. Koniec offtopu.

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

Nie chciałbym nikogo urazić ale gdyby przyszedł do mnie taki specjalista od aranżacji wnętrz, który wie lepiej czego ja chcę to bym go delikatnie mówiąc pogonił. To ja mam się czuć w tym dobrze a nie rzygać codziennie patrząc na swoje stylowe aranżacje ze światowych żurnali. Sorry, ale mnie takie narzucanie komuś swojego myslenia wkurza. Mogę nawet mieszkać w kiczu jeśli mi się tam podoba.

Panowie, kuźwa dajcie już temu spokój:) czynicie coś zupełnie przeciwnego do intencji autora! To nie wątek filozoficzny! czego się czepiam? bo cholera nie mogę nic później w tym wątku znaleźć! Przez całe strony ciągnie się bezowocna paplanina.

Ciekawski

...ale analiza. Niestety nie przeczytałeś ze zrozumieniem. Mój wpis to propozycja. Moja wizja, niczego broń Boże nie narzucam. Szanuję opinie klientów. Nie mniej jednak moja praca polega na propozycjach. Następny etap to projekt, szereg rozmów , analiz, kompromisów. Nie musisz mnie pouczać, doskonale wiem, że wizja klienta to rzecz święta. Ale mam ogromną frajdę jak uda mi się coś przemycić własnego.

Nie reklamuje tu swoich usług dlatego mogę sobie pozwolić na stwierdzenie typu. 2/3 polaków to bezguścia. W pracy gryzę się po języku, tu nie muszę.

Revolutionary 'light emitting wallpaper' - dla zainteresowanych w przyszlych zabudowach...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-961-100001426 1266938811_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jazz :-), 23 Lut 2010, 16:26

>Revolutionary 'light emitting wallpaper' - dla zainteresowanych w przyszlych zabudowach...

Ale to raczej poprawi estetykę niż akustykę... ;)

ganzz,

Ustroj jest w koncu w tym wypadku zlozony tak z akustyki jak i z estetyki. A moze jest to dobry komponent dla DIY'owcow w konstrukcji kolumn zamiast uzycia forniru?

Sorry, nie jestem do przodu w technice cyfrowej - czy da się słuchać muzyki z HDD bez udziału komputera, rozumianego w sensie, jednostki centralnej, monitora, laptopa..? Czy istnieje jakiś wynalazek, do którego podłączamy HDD, naciskamy Play i gra muzyka bez udziału PCta, TV wizualizującego katalogi na dysku itp?

Przeglądam ten temat od samego początku i regularnie go odwiedzam ale czytając ostatnie kilka stron po prostu odechciewa się coraz bardziej zaglądać do tego wątku. Raz, że większość wypowiedzi jest ostatnio w ogóle nie na temat to wypowiedź użytkownika Tomek83 kompletnie mnie rozwaliła:) Co ma wspólnego ten wątek z zadanym przez Ciebie pytaniem? Nie odpowiadaj ale po prostu zastanów się najpierw w którym wątku zadać pytanie, a najlepiej skorzystaj z wyszukiwarki.

To jest na prawdę bardzo fajny, luźny i wartościowy wątek więc postarajmy się go nie psuć tak jak to ma miejsce już od kilku ostatnich stron:)

• Pokaż nowe odpowiedzi