Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

wojtas, 24 Lut 2010, 14:28

>Niestety nie moje, ale ładne prawda?

Jak dla mnie rewelacja, wszystko do szczęścia, przestrzeń, kominek, spokojne barwy choć jasne,

ale wieczorową porą przy dobrze dobranym oświetleniu wnętrze może powalić. Ciekaw jest grania

w tym miejscu, jak to brzmi.

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

BLADY99

Teraz dopiero się przyjżałem z bliska!!!!! Ależ gafa :( fakt że mam bardzo stary komp z malutkim 15 calowym ekranem ahh.... hehe

"Lampa nie umiera nigdy"

Z tymi gitarami przy kolumnach pewnie dosyc ciekawie jak jeszcze ich pudla rezonansowe graja ;)

U mnie gitara zdala od kolumn stoi a i tak czasem mi przeszkadza ;)

Ciekawe tylko ile z tych osób gra na tych gitarach a ile to tylko dekoracja ?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Szczerze mowiac to bardziej strzelam, ale po lewej stronie komody chyba wzmacniacz do gitarowy stoi w sam raz do podlaczenia tych gitar przez przystawki do niego :)

>[email protected], 24 Lut 2010, 17:17

>

>Zawsze zastanawiał mnie sens stawiania zegara na kominku jako gadżet to niech będzie ale jako

>chronometr narażony na znaczne rozpiętości temperatury to poroniony pomysł bezmyślnie powielany na

>wielu fotografiach "kominkowych"

...tradycja stara jak zegary, istnieje nawet specjalna kategoria zegarów zwana kominkowymi ;)

[email protected], 24 Lut 2010, 17:17

>>wojtas, 24 Lut 2010, 14:28

>

>>Niestety nie moje, ale ładne prawda?

>

>Zawsze zastanawiał mnie sens stawiania zegara na kominku jako gadżet to niech będzie ale jako

>chronometr narażony na znaczne rozpiętości temperatury to poroniony pomysł bezmyślnie powielany na

>wielu fotografiach "kominkowych"

Sądząc po stanie jasnej wykładziny przed kominkiem, ten zegar nie jest narażony na znaczne rozpiętości temperatury ;-)

Podoba mi się stolik audio z tego zdjęcia, wreszcie coś co przypomina mebel a nie platforme wiertniczą.

Panowie, to zdjęcie jak dla mnie na 99% przedstawia dom "made in US of A". A tam bardzo często takie kominki są... gazowe. Niby ogień jest, niby grzeje ale nie dymi ani nie brudzi. Chociaż dla mnie to już nie to samo.

Jest instalacja gazowa, poniżej kominka pod grillem jest zawór odcinający dopływ, jest gdzieś obok włącznik piezoelektryczny (jak w niektórych kuchenkach gazowych) oraz dekoracja wewnątrz imitująca ułożone szczapy drewna. Ot, taki poziom wyżej od kasety wideo z nagranym ogniem kominkowym :)

I kasiore na gaz albo nazwisko Gudzowaty :)))

Ja tam wolę normalny mimo, że brudzi, ale akacja tak pachnie

i strzela, aż milo i ciepło też jest inne od gazowego.

Blady99, 24 Lut 2010, 18:12

>Patryk 1980

>

>A nie widzisz ze ten pokoj jest zrobiony komputerowo? Wiec nie wiem co tu sie podniecać...

a ja mysle ze jest bo gosc zdolny :)

To sie przyjżyj dobrze zdjęciu Xatta ... gołym okiem widać że wszytsko sztuczne.. kanapa, lampa, swiatło, butrlka wina..

Panowie po obejżeniu w powiększeniu zdjęcia z linka to rzeczywiście to real jest i chyba jakiś filtr programowy nałożony bo ąż nie chce mi się wierzyć..... ale ja się nieznam na grafice i fotomontażach.

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

No chłopaki ja nie wiem jak Wy oglądacie,ale upieram się że to fotografia wnętrza,chyba że jest tak wyśmienicie wykonane iż nie można odróżnić.

Nurtuje mnie jedynie wazon metalowy w którym widnieją odbicia drzewek/gałązek,wychodziłoby na to te to albo widok namalowany czarną farba bądz odbicia z tapety.Tyle że uważam iż to nie są odbite gałązki z tapety,nie zgadza się kąt odbicia,a do tego widnieją z przodu.Jeszcze kolumna wydaje się jakby trochę sztuczniejsza do całości.

Co wy na to?

Zwróćcie uwagę na metalowa chromowaną ramę fotela,między lampą a butelką szampana.Widać specyficzne linie biegnące wzdłuż kształtownika,to takie linie jakby od ciągnięcia materiału podczas produkcji,lub po czyszczeniu mebla.Myślę że nikt nie zadawałby sobie trudu przy takiej grafice aby takie szczegóły dopracowywać/ukazywać,nie są one potrzebne.

A na dodatek łączenia profili mają widoczne lekkie zaokrąglenia w samych narożnikach,myślę że w grafice komputerowej tego by nie było.Fotka prawdziwa.

Mam nadzieje że nie będzie potraktowany mój wpis jako off-top.

No szkoda, ale ten wzmak można by podjąć. Co do foty, moim zdaniem jest to fota,

nie grafika, mylące dla Was może być to, że jest doskonale obrobiona. Zrobiona jest

na długim czasie, na małym iso, dobrze wyostrzona, potem odszumiona i to wystarczy.

Cha,cha,jednak mam oko!

Shreku myślę że jako fotograf z 30-to letnim stażem rozwiałeś gdybania pozostałych twierdzących że to grafika.

Nadal uważam że to realna fotografia.

"k**wa" zbyt mocno powiedziane ale faktem jest, że wątek stał się "popsuty".

No cóż nowe idzie, a nowe zawsze ma w dupie stare. Tylko, nowe też kiedys bedzie stare. Taka widac kolej rzeczy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ku pamięci:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

OK. Ze specjalną dedykacją dla Kolegi Xniwax'a wklejam zdjęcie mojego placu zabaw audio :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Dziupla odsłuchowa wielkoscią jak moja. Lewa strona otwarta u Ciebie, czy ma to jakis negatywny wpływ?

Bardzo hmmm..gustowne choć nowoczesne pomieszczenie.

Ja też jestem za tym by wpisy nie na temat moderator usunął, ten wątek jest zbyt piękny by go psuć.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• Pokaż nowe odpowiedzi