Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie modernizacja. Obraz zdjelem, TV poszedl na sciane z oswietleniem wlasnej roboty. CD teraz stoi obok wzmacniacza co dla mnie bardziej sie podoba i wzmacniacz ma lepsze chlodzenie, bo od czasu zmany kolumn strasznie sie grzeje. A cala rezta, czyli szpetny dekoder i DVD stoi teraz za "mleczna" szyba. Ogolnie troche sie oczyscilo srodkowisko po tym zabiegu. Teraz czekam tylko na listwe maskujaca kable.

Kolejnosc dodawania zdjec na tym forum jest wprost zaje...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17230-091826300 1288552578_thumb.jpg

post-17230-066156500 1288552588_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

U mnie modernizacja. Obraz zdjelem, TV poszedl na sciane z oswietleniem wlasnej roboty. CD teraz stoi obok wzmacniacza co dla mnie bardziej sie podoba i wzmacniacz ma lepsze chlodzenie, bo od czasu zmany kolumn strasznie sie grzeje. A cala rezta, czyli szpetny dekoder i DVD stoi teraz za "mleczna" szyba. Ogolnie troche sie oczyscilo srodkowisko po tym zabiegu. Teraz czekam tylko na listwe maskujaca kable.

Kolejnosc dodawania zdjec na tym forum jest wprost zaje...

Dobrze, że "zdjełeś" obraz:)

Skoro o ustrojach... DIY

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

witam

u mnie po drobnych zmianach w systemie i małym przemeblowaniu mysle o dobrym stoliku i może jakiś piramidkach się zobaczy teraz jest tak..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Witam

Yeraz ja się pochwale swoim sprzęcikiem. Wiem, że nie umywa się do systemów większości osób z tego forum, ale ja dopiero zaczynam swoją przygode z poważnym stereo. Akustyka pokoju jak narazie jest bardzo kiepska. Wkrótce to się zmieni. Niedługo będę malował ściany i potem pomyśle nad ustrojem. Póki co wygląda to tak:

Ukryta Zawartość

post-31039-041350700 1288899802_thumb.jpg

post-31039-099201800 1288899830_thumb.jpg

post-31039-080838100 1288899856_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Punk, ładny zestaw. Jednak ja bym widział wzmacniacz na stoliku. No, chyba że za ciężki ale stolik wygląda na solidny. Albo odstawić stolik.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

ReaspowN

odsuń kolumny od ścian i daj do pokoju jakiś dywan :)

slawek-r

dzięki

nad stolikiem cały czas myślę a końcówki mocy na stoli się boje dać bo waży 35 kg wiec tochę ryzykowne

myślałem o jakiś płytach z graniu jak już coś wymyśle to wkleję nową fotę

Edytowane przez punk

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Punk, czy cały zestaw jest cięższy od Ciebie? Jeśli nie to wejdź na stolik i się przekonasz czy wytrzyma takie obciążenie. Ten zestaw postawiony na tym stoliku będzie wyglądał naprawdę okazale. Ewentualnie dorobić piątą nogę na środku. Może wtedy nie będzie potrzeby zmiany stolika.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

punk - IMO spokojnie mozesz to postawic "cuzamen do kupy" na stolik - co jak co, ale ten stolik to jest porzadny :)

"Uwentualnie" sproboj upolowac u Mickeya taki jak moj, konstrukcja pancerna ;)

No i gratulacje - juz nie moge sie doczekac, zeby posluchac i pomacac ;)

Primodium. Medium. Finis.

wszystko git panowie ale kocówa się dość grzeje wiec nie wiem czy było by dobrze kłaść na nią coś..:)

co do wagi to cały system 75 kg może i by wytrzymał ale tak jak pisałem no kocówka się grzej poza tym ja używam jako pre integry która tez się grzej wiec lipa..

Punk, po prostu postaw wzmacniacz na stolik i nie rób trudności ;)

A poważnie, myślisz, że końcówce chłodniej jest na wykładzinie i pod daszkiem ze stolika?

między daszkiem jest spora przestrzeń :)pomyśle na jakim stolikiem lub płytami granitowymi ...

FAjna kolekcja, lampka, analogi, taśmociągi :) Ale jak wygląda reszta pokoju?

Reszta pokoju?Półki,regały,płyty, taśmy...

• 2 tygodnie później...

A Tv przeszkadza w akustyce czy wystroju? Ja np. puszczam muzykę w sowim pokoju z komputera gdzie za monitor służy mi 40" Tv Toshiba XV733 i jakoś nie przeszkadza, a wręcz zachwyca jakością obrazu i wyglądem.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Tak u mnie sie zaczyna :) , postępuje rozbudowa do 5.1

pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

post-23229-050220100 1289937198_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaczynasz od Rotela, znaczy będą z Ciebie ludzie;)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Przecież od dawna wiadomo, że telewizja kłamie:D

otóż to

A Tv przeszkadza w akustyce czy wystroju? Ja np. puszczam muzykę w sowim pokoju z komputera gdzie za monitor służy mi 40" Tv Toshiba XV733 i jakoś nie przeszkadza, a wręcz zachwyca jakością obrazu i wyglądem.

u mnie jakością obrazu zachwyca pj+ekran 90", ale jak zrobię pstryk to go nie ma, no chyba, że lubisz sobie "Klan" pooglądać, to wtedy lipa, chociaż Grażynka w HD na 90" mogłaby być całkiem całkiem [milflover] :D

Niestety projektory nie mają tej samej jakości co telewizory LCD, ale to nie to forum ( wolę hdtv do takich rozmów)

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Też jesem użytkownikiem proja i faktycznie zgodzę się, żę to nie wątek o jakości obrazu ale po co w ogóle tu sugerować że "...projektory nie mają tej samej jakości co telewizory LCD" (w rozumieniu że lcd jest lepsze) skoro to akurat nie jest prawdą biorąc po uwagę szeroką gamę projów z różnej półki. Te z wyższej na lcd nie pozostawiają suchej nitki jeśłi chodzi o reprodukcję barw, plastyczność i dynamikę obrazu a wielkim formatem gniotąc ułomną technologię lcd już na początku.

Mr Magic, Czy te ustroje co masz na ścianach to tylko pianka czy te panele są z jakimś konkretnym wypełnieniem?

Wg mnie:

- kolorystyka tych paneli burzy jakoś atmosfere przyjemnegoo miejsca odsłuchowego,

- jeśłi są to tylko pianki to z poprawą okustyki nie mają chyba wiele wspólnego.

Polecam materiały online o miejscach zastosowania konkretnych ustrojów w konkretnych miejscach pokoju.

Sam jestem na etapie robienia paneli i niestety bez takich co mają 10 do 20 cm grubości się nie objedzie przy próbie zmiany czegokolwiek w akustyce pomieszczenia...

Edytowane przez buti

Wiesz co Buti nie zgodzę się z Tobą, bez urazy ale głupoty gadasz. Ja wiem, może nie są to profesionalne materiały ze studiów nagraniowych za kupe, tak kupe kasy. Panel z gęstego poliuretanu za 40zl sztuka, nie to nie gąbeczki z allegro które się rozsypią za jakiś czas. Z resztą zniknął niepotrzebny nadmierny pogłos, nic nie duduni(mam maly kwadratowy pokój czyli fatalnie dla dzwięku:D) większa rozdzielczość, no żadnym kablem tego nie załatwisz. A jeśli budujesz coś ekstraPRO no to powodzenia :) wklej jak skończysz.

A:) a za to bone13 lubi mamuśki, Grażynka w HD, ojej uważaj na siebie bo Ci Rysio dopierd...

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

panie a skąd masz te pianki pomarańczowe ?? i te ćwierćwałki ? obszywałeś czy to taki kolorek pianki? idealnie by mi pasował :)

• Pokaż nowe odpowiedzi