Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za uwagi. Moją walkę z akustyką tego pomieszczenia opisywałem od samego początku, czyli od stanu surowego, w wątku "akustyka wnętrz". Zainteresowanych odsyłam.

Marek B. czy nie rozprasza podczas sluchania w nocy ilosc swiecacych elementow w systemie?

Jak jest całkiem ciemno, to faktycznie trochę dają po oczach. Ale mam tam sporo różnych lampek i światełek. Kupiłem sobie do nich nawet listwę na pilota, co by nie trzeba było tyłka ruszać...

Marek B. - z tego co pamietam to chyba da sie jakos sterowac podswietleniem wychylowcow w AA. Wychylowce fajne sa, ale dyskoteka moze sie szybko przejesc. Poza tym - fajne zestawienie, ciekawy mariaz z makiem :)

Niestety końcówki AA nie mają regulacji podświetlenia. A ich mezalians z Makiem nie potrwa długo - zamierzam zastąpić je 501-kami.

• 2 tygodnie później...

U mnie się trochę zmieniło.Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-26155-055032100 1291486209_thumb.jpg

post-26155-063529300 1291486224_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten wątek ma zły tytuł. Powinno być "Pokażcie jaki sprzęt macie"

Było to już dziesiątki razy wyjaśniane. Wystarczy przeczytać pierwszy post założyciela tematu i wszystko jasne :)

Luxmany i winyle 

na razie skromniutko, w dodatku marna jakość (zdjęcie z komórki), fotki nad sprzętem robione własnoręcznie techniką analogową^^

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Gringo997

Moje graciochy :)

Docelowo to wszystko stoi troszke inaczej :)

Ukryta Zawartość

dsc0242rozdzielczopulpi.th.jpg

dsc0240rozdzielczopulpi.th.jpg

Koszta kolumn :D

Imago- Jako jedyne nowe 199zł :D

Yamaha NS-s34 35zł

CHARIO SYNTAR 100T kupione dziś za 100zł :D

Wzmacniacz: Pioneer A447

CD: Pioneer PD-5050

Jakiś tuner Pionka i Equalizer któy jest bo jest :D

W 2 pokoju są stare dobre amplitunerki Elizabeth HI-FI jak nówka oraz dotykowy PHILIPS 720 z początku lat 70 i klasyka PRLu Amator 2. Czsami to zagra pod "kompem" czasami pod CD JVC XLv-252. Kolumienki to PHILIPS'y od zestawu MZ-7 i jakieś malutkie monitorki

Generalnie nic audiofilskiego, kupowane na pchlich targach za grosze, ale cieszą duszę i ucho :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marcinek, jeśli trzymać się tytułu wątku, to u Ciebie ustrójów nie ma. Nie chcę się 'dopierniczać', ale ściana za sprzętem goła, podłoga goła... Na pierwszy rzut oka, akutstyka leży. Ale może słucha się dobrze, nie wiem...

Powrót po dłuższej przerwie...

romek, a gringa sie nie czepiales ? :) a ten watek to sie tak raczej mylnie nazywa :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

romek, a gringa sie nie czepiales ? :) a ten watek to sie tak raczej mylnie nazywa :)

Foxbat, zostawiam coś dla innych ;-P

Ja ogólnie mało czepliwy jeste, ale czasami wydaje mi się, że warto się odezwać, bo jednak niektóre zdjęcia to mogłyby służyć za sztandarowe przykłady 'Brak ustrójów audiofilskich'. Ale dobra - koniec ze złośliwością.

Marcinek, jeśli trzymać się tytułu wątku, to u Ciebie ustrójów nie ma. Nie chcę się 'dopierniczać', ale ściana za sprzętem goła, podłoga goła... Na pierwszy rzut oka, akutstyka leży. Ale może słucha się dobrze, nie wiem...

No sorka, a te audiofilsko usychające kwiatki, to co? Czy ty wiesz ile 'powietrza' wnoszą do muzyki?

no nie.... chlopak sie chcial pochwalic okazyjnie kupionymi kolumnami, z ktorych jest dumny ;) a wy tu jezdzicie po nim.... a kysz! bo wielka lampizacje na was napuszcze! :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Eeeetam, dywan jest, tyle,że w pralni, słucha się naprawdę bardzo fajnie, nie jestem jakimś snobem, żeby mieć wszystko z najwyższej półki i się tym chwalić, jestem zwykłym studentem z pasją który cieszy się dobrą muzyką i sprzętem na który go stać :)Wiem, że temu do audiofilskości daleeeeko, ale mi jeszcze (chyba całe szczęście) całkowicie nie odwaliło z tym :D Może jak będę miał własną chatę to się pomyśli nad wytłumieniem itp, póki co jest jak jest i japa mi sie z tego cieszy ;) Skoro te graty uwłaczają ten temat to na spokojnie możecie skasować mój wpis ;) Nie pogniewam się.

BTW kwiatki nie usychają, mają sie dopsz :)

pasja, to najwazniejsze... niektorym tego juz brakuje, a w miejsce pasji pojawia sie zwykly lans....

No dokładnie, już u kilku takich muzyki słuchałem, co stale jęczeli ze skrzypce nie grają jak skrzypce, a w realu ich nawet na oczy nie widzieli i nie słyszeli :D

Nie wiem po co ta zbędna dyskusja, o tym co kto fotografuje i umieszcza w tym wątku, wystarczy przeczytać pierwszy post autora, a nie krytykować.

Tak dla przypomnienia:

chcialbym bardzo zobaczyc na zdjeciach gdzies w dziale galeria....i sam pochwalibym sie chetnie.....moze na poczatek po zdjeciu ogolnym. "Widok na moj sprzet".....(przy fotografowaniu lampiakow prosze wylaczyc swiatlo sufitowe)......aparaty w dlon.

przedsmak tego co chialbym zobaczyc jest w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , troszke zaslaniaja ale....

Ukryta Zawartość

Eeeetam, dywan jest, tyle,że w pralni, słucha się naprawdę bardzo fajnie, nie jestem jakimś snobem, żeby mieć wszystko z najwyższej półki i się tym chwalić, jestem zwykłym studentem z pasją który cieszy się dobrą muzyką i sprzętem na który go stać :)Wiem, że temu do audiofilskości daleeeeko, ale mi jeszcze (chyba całe szczęście) całkowicie nie odwaliło z tym :D Może jak będę miał własną chatę to się pomyśli nad wytłumieniem itp, póki co jest jak jest i japa mi sie z tego cieszy ;) Skoro te graty uwłaczają ten temat to na spokojnie możecie skasować mój wpis ;) Nie pogniewam się.

BTW kwiatki nie usychają, mają sie dopsz :)

Maarcinek, tu nie chodzi by na kogokolwiek naskakiwać, obśmiewać i wykazywać, że nie ma odpowiedniego sprzętu, etc. Po prostu dyskutujemy nad ustrojami i potencjalną akustyką. Jasne sa ogracnzienia, że mieszkanie wynajmowane, kasy brak. Niemniej jak się wkleja gołą podłogę i ściany, to na pochwały nie ma co liczyć ;-) Także bez urazy, bo to nic osobistego - ot po prostu reakcja na zdjęcie.

A w ogóle, to nie chodzi o to by wywalic masę kasy, tylko właśnie czasami poprzez niekosztowne zabiegi dokonać adaptacji, ulepszyć. Wielu ludzi ma super sprzęt w pokoju z gołymi ścianami. Ot tyle audiofilii na forum.

Nie wiem po co ta zbędna dyskusja, o tym co kto fotografuje i umieszcza w tym wątku, wystarczy przeczytać pierwszy post autora, a nie krytykować.

Tak dla przypomnienia:

Adam, jeśli galeria, to fajnie, spoko - nikt się do konceptu nie przyczepia. Ale jeśli tytuł jest 'ustroje' to przecież nikt nie będzie mówił na chlep z marmeladą - 'cymes'! ;-) Białe jest białe, nieprawdaż?

Maarcinek, tu nie chodzi by na kogokolwiek naskakiwać, obśmiewać i wykazywać, że nie ma odpowiedniego sprzętu, etc. Po prostu dyskutujemy nad ustrojami i potencjalną akustyką. Jasne sa ogracnzienia, że mieszkanie wynajmowane, kasy brak. Niemniej jak się wkleja gołą podłogę i ściany, to na pochwały nie ma co liczyć ;-) Także bez urazy, bo to nic osobistego - ot po prostu reakcja na zdjęcie.

A w ogóle, to nie chodzi o to by wywalic masę kasy, tylko właśnie czasami poprzez niekosztowne zabiegi dokonać adaptacji, ulepszyć. Wielu ludzi ma super sprzęt w pokoju z gołymi ścianami. Ot tyle audiofilii na forum.

Adam, jeśli galeria, to fajnie, spoko - nikt się do konceptu nie przyczepia. Ale jeśli tytuł jest 'ustroje' to przecież nikt nie będzie mówił na chlep z marmeladą - 'cymes'! ;-) Białe jest białe, nieprawdaż?

Szczerze mówiąc to nie widzę w tytule nic świadczącego o tym że autorowi wątku chodziło o ustroje akustyczne, a tym bardziej w treści postu który zamieścił.

Co poniektórzy, nie zadali sobie nawet trudu przeczytania początku historii którą rozpoczął Vinyl_PL ,

Szczerze mówiąc to nie widzę w tytule nic świadczącego o tym że autorowi wątku chodziło o ustroje akustyczne, a tym bardziej w treści postu który zamieścił.

Co poniektórzy, nie zadali sobie nawet trudu przeczytania początku historii którą rozpoczął Vinyl_PL ,

Jest to wątek, który definiowano i redefiniowano w trakcie jego ewolucji. Jeśli ma pełnić formę galerii, to nie ma sprawy - ale każdy ma prawo komentować zamieszczone tu zdjęcia. Jeśli mamy komentować, to także krytycznie. Bo jaki jest sens zamieszczania kiepskich zdjęć sprzętu, który można zobaczyć po prostu używając google image?

Adam, jeśli znasz dobrą definicję tego tematu i powód, dla którego krytyczne komentarze nie powinny się tu pojawiać, a tylko wzajemna adoracja na poziomie 'za***isty sprzęcior, fajnie ustawiłeś', to chętnie posłucham.

Najwięcej mają do powiedzenia Ci co nic nie wkleili jeszcze.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Najwięcej mają do powiedzenia Ci co nic nie wkleili jeszcze.

Co nie znaczy, że już niebawem nie wkleją ;)

Właśnie w imię zasady, że jak wklejać, to raz a dobrze czekam z zamieszczeniem zdjęcia mojego systemu. Czy do tego czasu mam trzymać buzię na kłódkę? :-)

w przyszłości zmiana mebli bo duży bałagan się zrobił.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co nie znaczy, że już niebawem nie wkleją ;)

Właśnie w imię zasady, że jak wklejać, to raz a dobrze czekam z zamieszczeniem zdjęcia mojego systemu. Czy do tego czasu mam trzymać buzię na kłódkę? :-)

4 lata się zbierasz ;)

4 lata się zbierasz ;)

Już niedługo - obiecuję. Jestem w trakcie kończenia pokoju. Może w weekend się wyrobię. Wcześniej nie za bardzo miałem co wkleić - mieszkanie było wynajmowane i wiele zrobic się nie dało.

Ależ ja nie mam pretensji ;)

Można też (jeśli komuś się chce) prześledzić w wątku jak u niektórych forumowiczów przez lata zmieniał się sprzęt, ustroje itp. Co prawda przez ostatni chyba rok zdjęć jest co raz mniej. Trochę szkoda.

Witam

U mnie od ostatnich zdjęć z przed kilku lat zmieniło się wszystko. Mieszkanie, sprzęt itd.

Nadal stawiam głównie na kino, choć od czasu gdy mam onkyo 905 z concert 11 słucham zdecydowanie więcej muzyki i sprawia mi to coraz większą przyjemność. Kolejne zmiany prawdopodobnie pójdą w odzielenie kino/stereo.

Pokój w bloku, ok 20m2 sprzęt ustawiony na dłuższej ścianie.

Na zdjęciach widać mojej produkcji panele pochłaniające za kolumnami około 80cm x 80cm, grubość 10cm (stelarz drewniany, wełna mineralna, całość obita materiałem) i kupione ćwierćwałki 2x100cm w prawym narożniku, promień 30cm, do tego panele prostokątne grubość 17cm wysokość 200cm.

Dodatkowo duży panel rozpraszjący w postaci kolekcji płyt za słuchaczem, włochaty dywan i grube zasłony. Dodatkowo regały z książkami wypełniające narożnik pokoju.

Próby poprawy akustyki pomieszczenia generalnie pozytywnie wpłynęły na odsłuchy szególnie w stereo.

Sprzęt w "o mnie"

więcej zdjęć w dziale "kino domowe" "Nasze instalacje.."

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-6930-089068600 1292451151_thumb.jpg

post-6930-039987800 1292451162_thumb.jpg

post-6930-039594400 1292451172_thumb.jpg

post-6930-096168000 1292451188_thumb.jpg

post-6930-052676600 1292451202_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nono full wypas te ustroje :)

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

• Pokaż nowe odpowiedzi