Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jedna fotka ale bardziej artystyczna.

No tak, to 3 systemy :) Nie zauważyłem arcama. A jakie kolymny masz podpięte pod nada i arcama??

Pod Arcama i NADa mam w bi-ampingu podlaczone na zmiane szare (wzmacniacz na wysokotonowki a koncowki na niskotonowe) Triangle Comete. Gdy chce sluchac NADa to odlaczam Arcama banankami AQ od kolumienek i podlaczam NADa. Gdybym jeszcze postawil pare kolumienek do NADa w pokoju to mialbym pozamiatane i moglbym spac z calym sprzetem w garazu lub piwnicy;-))))

Tak jest u mnie.

szafka Ikea Besta (x2)

regały na płyty Ikea Lerberg (x4).

Gra:

paradigm titan v.3

reloop ha-200

samsung hd 745

technics st-z1

Świeci:

samsung PS42B450

dell studio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ~II~

Tak jest u mnie.

szafka Ikea Besta (x2)

regały na płyty Ikea Lerberg (x4).

Gra:

paradigm titan v.3

reloop ha-200

samsung hd 745

technics st-z1

Świeci:

samsung PS42B450

dell studio

Tylko dlaczego tak dusisz te kolumny? ;)

Zdecydowanie wskazane standy i wysunięcie ich do przodu na tyle, ile jest to możliwe - poprawa gwarantowana! :)

Trochę inne, ale też ustroje (akustyczne). :)

Ukryta Zawartość

post-11945-0-59569900-1319449183_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko dlaczego tak dusisz te kolumny? ;)

Zdecydowanie wskazane standy i wysunięcie ich do przodu na tyle, ile jest to możliwe - poprawa gwarantowana! :)

Funkcja wymusza formę.

Pokój mam taki jak na obrazku.

Jak głośniki postawię dalej od ściany, nie wyjdę na balkon.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To może postaw kolumny na krótszej ścianie?

Problem pozostaje.

Pojawiają się nowe:

- asymetria do TV - ja lubię oglądać filmy

- wąskie przejście

- mało reprezentacyjna ściana z żeliwnym grzejnikiem na widoku

- nie leży mi taki układ pomieszczenia

Na razie nie narzekam, głośniki stały do tej pory na podłodze, więc teraz jest dla mnie jakbym przesiadł się z Fiata Uno do Forda Focusa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Problem pozostaje.

Pojawiają się nowe:

- asymetria do TV - ja lubię oglądać filmy

- wąskie przejście

- mało reprezentacyjna ściana z żeliwnym grzejnikiem na widoku

- nie leży mi taki układ pomieszczenia

Na razie nie narzekam, głośniki stały do tej pory na podłodze, więc teraz jest dla mnie jakbym przesiadł się z Fiata Uno do Forda Focusa

Rozumiem, tak czy owak, standy i tak polecam, bo na nie masz miejsce - bez wysuwania kolumn - a to "przesiadaka" do jeszcze lepszego modelu ;)

Usłyszysz, jak dźwięk naprawdę "odrywa się" od kolumn... :) Dochodzi jeszcze kwestia przenoszenia drgań i niekorzystnego rezonansu całej półki.

Jedno z najgorszych połączeń jakie miałem - AP Avanti i Amplifon WT-40.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

WT-40 - nie do końca była udaną konstrukcją, dlatego jest wersja WT-40II. Jaki model Avanti?

Zdziwiłbym się, gdyby taki spokojny, zaokrąglony wzmacniacz wpasował się w estetykę AP. Które Avanti?

Witam, AP Avanti w wersji pierwszej z 1990 roku. Wszystkie dolegliwości ustapiły po włączeniu w system mocnego tranzystora.Dlatego się dziwię, iż tyle osób rekomenduje połączenie Amplifona z AP.

Tak jak Tom75 i ja też chciałbym pokazać swojego radmora TE, choć mam tylko jednego. Od kiedy się za niego zabrałem przytrafiło mu się wymiana kondensatorów w zasilaczu i końcówkach ponieważ zachciało mu się delikatnie "buczeć" po latach, wymiana głowicy ukf, przesmarowane i wyczyszczone wszystko co się w nim kręci i przełącza, wymienione kilka kabelków. Dostał też zakręcane gniazda głośnikowe zamiast mini, oraz gniazda chinch zamiast dinów. Wszystko to składa się na to że od dwóch tygodni nie włączyłem mojego wzmaka:) Mnie zawsze brzmienie radmora kojarzyło się z altusami z którymi grał u rodziców, nie przypuszczałem że ta drewniana skrzynka potrafi ładnie zagrać. Rzeczywiście budowę skrzyni ma pancerną, teraz takie wykonanie kosztuje kilka tys. A i w swoim czasie ponoć i radmor sporo kosztował, Śmieszy mnie fakt że ten odbiornik ma tyle lat co ja i bardzo dobrze sobie radzi, radzio:)

.

Ukryta Zawartość

post-21469-0-24104600-1319842686_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój aktualny ustrój przed przebudową i w trakcie ,,biedy"

Ukryta Zawartość

W planach poprawa akustyki, nowe kolumny(tl na SS 18W-8531G00 + Usher T9950 - co do góry się jeszcze waham czy nie rzucę się też na jakiegoś SS) do tego jeszcze dojdzie jakieś porządne źródło, PP na EL34 lub pochodnych, DAC i coś ala kondycjoner - czyli kupa pieniędzy i czasu, ale myślę że z większością w ciągu roku się uwinę:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez grzechu2508

Soniacz to nowy nabytek z allegro? Jeżeli tak, to kupiłeś za świetną cenę. Chętnie dowiem się jak gra, strasznie mi się podoba ta końcówka.

Nom nowy nabytek. Cena tak jak mówisz była świetna, za 3000zł też by szybko zszedł... Mi też się strasznie podobała ta końcówka więc uległem pokusie jak się pojawiła na allegro:)

Chętnie dowiem się jak gra, strasznie mi się podoba ta końcówka.

Faktycznie urokliwa jest, szczególnie jak jest już ciemno w pokoju.

Witam, przyszedł czas i na mój zestaw. Klocki z neonem szukałem przez ponad pół roku, ale jakość dotrwałem choć miałem chwile zwątpienia. Zestaw wymaga jeszcze kilku zmian oraz dołożenia kilku ewenementów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-32575-0-07971800-1319972025_thumb.jpg

Pierwszą zmianą lub też rozbudową będzie gramofon, który po zawieszeniu tv i kolumn od pianocrafta na ścianę postawię na szafkę. Wydaje mi się, że w związku z niesymetrycznym ustawieniem sprzętu tzn. lewa kolumna stoi bliżej ściany (a dokładniej okna balkonowego) niż prawa mam lekko zaburzoną stereofonię - może jakaś podpowiedź, gdyż przestawienie nie wchodzi w grę, oraz pogłos, który postaram się wyeliminować.

W planach - chciałbym wymienić kolumny (chyba na coś na scan-speakach lub Vandersteen 1c ale to czas pokaże) oraz po zebraniu zestawu dokupić akcesoria tzn. kable, listwy, dokończyć montaż gniazdka tylko dla audio, przydałyby się jakieś absorbery oraz rozpraszacze, może jakiś zasilacz do CD, a i w międzyczasie dodatkowa półka na płyty bo tej co mam zaczyna brakować.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przydałyby się jakieś absorbery oraz rozpraszacze

Witaj, radzę zacząć od lekkiej adaptacji akustycznej pomieszczenia. Gołe ściany = pogłos i trzepoczące echo. Na pewno też basik dudni w pewnych rejestrach. Zapraszam do działu Akustyka, tam jest parę wątków o adaptacjach.

Bylem niedawno u mojego kolegi i słuchałem muzyki na zestawie sony z kolumnami B&W takich jak twoje i góry męczącej nie było kolega ma do tych kolumn przewód kolumnowy audio quest6 jest to przewód polecany przez producenta wymień swój na audio questa gra on neutralnie z przyciemnioną górą więc utemperuje ją i nie będzie jej za dużo kolega mój ma sprzęt w dużym pokoju umeblowany jak wszyscy segment ława fotele nie ma żadnych ustroi akustycznych i muzyki chce się słuchać wymiana twojego przewodu będzie to taniej niż kupowanie ustroi akustycznych

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Yul, nie wiem, czy zauważyłeś, ale zdanie jeszcze się nie skończyło, nie ma kropki :) Przecież o interpunkcji chyba nie zapomniał... :D

>>etoksikon

Zastanów się nad akustyką, przy odsłuchu zasłaniaj telewizor, jakąś grubszą matą (grubą zasłoną np.), na białe ściany też coś daj....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zgłaszam powyższe zdanie do konkursu na najdłuższe zdanie napisane na audiostereo.pl :)

Było już dłuższe kiedyś.

Zgłaszam powyższe zdanie do konkursu na najdłuższe zdanie napisane na audiostereo.pl :)

Całe przesłanie znajduje się między wierszami :D

Gość rydz

(Konto usunięte)

Yul, nie wiem, czy zauważyłeś, ale zdanie jeszcze się nie skończyło, nie ma kropki :) Przecież o interpunkcji chyba nie zapomniał... :D

>>etoksikon

Zastanów się nad akustyką, przy odsłuchu zasłaniaj telewizor, jakąś grubszą matą (grubą zasłoną np.), na białe ściany też coś daj....

Może byc zielony,albo pomarańczowy,albo hm......:)

Oto moje Stereo i dodatek do niego KD które i tak odgrywa II rolę.

Data na aparacie nie została przestawiona

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bartasxx
  • Pokaż nowe odpowiedzi