Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

panowie sie rozkrecili a ja bym sie nie zdziwil jak szymona pokoj to wogole nie jest....

Michał-zadzwoń do Rogali,on ci potwierdzi.-ponoć tam był. :)będziesz miał pewność.:)

Nie kumam czemu nie można wierzyć-----zakłamany naród ,w Londku spędziłem sporo czasu,i tam każdy każdemu(normalni ludzie) wierzy.

Ja to chyba nawet tu na forum juz gdzies widzialem, co nie znaczy, ze to nie jest pokoj Szymona :)

Wieza STEREO Technics :)

panowie , nie napisalem ze to nie jest jego pokoj tylko ze bym sie wcale nie zdziwil gdyby nie byl jego.

kolego gracjan-po co mam dzwonic ? jak ma to super...jak juz napisalem w moim poscie cytuje,,jezeli jest to twoje pomieszczenie gratuluje , bo jest czego .duzo serca trzeba bylo wlozyc aby takie cos osiagnac,, ...

poczekajmy na szymona wypowiedz...

Edytowane przez michal535

Z tym ostatnim stwierdzeniem graafa sie nie zgodze.sa ludzie ktorzy maja nawet w polsce niesamowite zasoby finansowe... (szkoda ze sie do nich nie zaliczam -:)

Z tym ostatnim stwierdzeniem graafa sie nie zgodze.sa ludzie ktorzy maja nawet w polsce niesamowite zasoby finansowe... (szkoda ze sie do nich nie zaliczam -:)

nie no mają, chodziło mi o to, że są to w większości przypadków ...dorobkiewicze, jak to w kraju "na dorobku", ale nie użyłem tego terminu, żeby się nikt nie poczuł urażony, ale wyjaśniam, żeby było jasne

i taki wywali nie wiem ile kasy, żeby mieć haj-enda i myśli, że go ma, bo przecież wywalił masę kasy, a inni przychodzą i biją czołem widząc tę kasę, "no taki facet nie może się mylić", "szacun" itd.

ja podziwiam zdolności biznesowe czy jakieś tam Kolegi Szymona, dzięki którym Go stać, natomiast rozmawiając o audio i akustyce mówię, co myślę i to, co wynika ze stanu wiedzy, a tu widać, że Kolega Szymon ma braki i głupio robi

dla dobra początkujących i mniej zaawansowanych, którzy mogliby się zasugerować, bo Kolega Szymon jest w swoich wypowiadziach bardzo kategoryczny, wyjaśniam

insaizm,co to ma znaczyć dzieciaku z tymi zdjęciami,coś ci sie w głowie zrobiło?widać,że większość nosi głowe,żeby deszcz do szyji nie nakapał

insaizm,co to ma znaczyć dzieciaku z tymi zdjęciami,coś ci sie w głowie zrobiło?widać,że większość nosi głowe,żeby deszcz do szyji nie nakapał

To nie są zdjęcia, ale wklejone to zostało po to, żeby jakiś cepiano jak Ty zacisnął piąsteczki i puścił pianeczkę z usteczek, jak to zobaczy.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

nie no mają, chodziło mi o to, że są to w większości przypadków ...dorobkiewicze, jak to w kraju "na dorobku", ale nie użyłem tego terminu, żeby się nikt nie poczuł urażony, ale wyjaśniam, żeby było jasne

A kolega co? Arystokrata (nie wierzę), ciągle się nie dorobił, gania z gołą dupą, czy co? A może zasrywa, ten (jakże szlachetny wątek) tak dla jaj?

To nie są zdjęcia, ale wklejone to zostało po to, żeby jakiś cepiano jak Ty zacisnął piąsteczki i puścił pianeczkę z usteczek, jak to zobaczy.

Ty jesteś COOL LESZCZU CO WSZYSTKO OBCZAJA? Pokłon….

Pomine komentarz paru postow powyzej bo to dziecinada.

Nadal czekam I chyba nie tylko ja na cokolwiek od szymona.od mojego pierwszego postu w tym temacie odezwali sie tylko jego zagorzali obroncy.

A wasz ..guru.. ani slowem.

Czyzbym jednak mial racje ...

Michal535 proponuje zakład o 10 000zl. Jeśli pokój jest mój placisz w innym wypadku ja płacę. Wchodzisz? Jaką gazetę kupić do zdjęcia?

Michal535 proponuje zakład o 10 000zl. Jeśli pokój jest mój placisz w innym wypadku ja płacę. Wchodzisz? Jaką gazetę kupić do zdjęcia?

Mysle, ze sie nie do doczekasz odpowiedzi od M535 :) byłoby dobre z rozkładówka z Playboy'a....

Pomine komentarz paru postow powyzej bo to dziecinada.

Nadal czekam I chyba nie tylko ja na cokolwiek od szymona.od mojego pierwszego postu w tym temacie odezwali sie tylko jego zagorzali obroncy.

A wasz ..guru.. ani slowem.

Czyzbym jednak mial racje ...

I jak? Podejmiesz wyzwanie Szymona? Tak chciałeś żeby Szymon coś napisał więc masz dżentelmeński pojedynek. Jeżeli bierzesz odpowiedzialność za własne słowa powinieneś stawić czoła temu wyzwaniu.

Generalnie bylo do przewidzenia , ze padna podejrzenia o to, ze pokoj nie jest Szymona. W Polsce w takich i analogicznych sytuacjach to norma.

Drogi Graaf widzę, że lubujesz się we wklejaniu opisów z internetu których nie pojmujesz.

Wklej wreszcie zdjęcia Swojego pomieszczenia i systemu, pokaż nam maluczkim jak powinno się wykonać prawdziwą adaptację!

Wytłumaczę Ci ostatni raz bo widzę, że masz straszne trudności z pojęciem istotnej kwestii. W systemie hi-endowym (nie technics, yamaha, philips) zwraca się uwagę na wszystkie aspekty poprawy brzmienia.

Zminimalizowane odbicie od sufitu nie jest jednoznaczne ze zlikwidowane. Jesteś w stanie to pojąć? Dyfuzor sufitowy wykonywany był po przeprowadzeniu wnikliwych pomiarów i służy do maksymalnego wygładzenia całej charakterystyki w moim pomieszczeniu bez utraty eteryczności góry pasma. Różnica po zamontowaniu jest olbrzymia ale żeby to sprawdzić nie wystarczy klepać w klawiaturę i/lub wklejać kolejne linki z internetu. Co gorsza dla ciebie często goszczą u mnie zestawy tradycyjne np. takie jak poniżej.

Z niecierpliwością czekam na Twoje rarytasy i dalszy opis Twych rozległych doświadczeń na polu hi-endowego sprzętu audio i elektrostatów. Póki co zero konkretów.

Czekam na tą referencję Graafa i się doczekać nie mogę. Zupełnie nie wiem dlaczego :)

Te glosniki ze zdjecia to jakies sonus olimpica czy amati? A jakich kolumn uzywasz nacodzien? Mozesz opisac roznice w dzwieku przy takim pomieszczeniu?

Pozdrawiam

Edytowane przez Huberto1984

Wieza STEREO Technics :)

Te glosniki ze zdjecia to jakies sonus olimpica czy amati?

Kolega kolegi pokazywał mi kiedyś :)

Niestety nie wiem czy wolno mi więcej ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kolega kolegi pokazywał mi kiedyś :)

Niestety nie wiem czy wolno mi więcej ...

Aktulane foto poniżej wersja 4.6 :)

Do tego podłącza się kable jak poniżej w tri-wire. Gra to nieporównywalnie lepiej od wersji pojedynczej. Zalecane MIT 850 tri wire shotgun evo.

Te glosniki ze zdjecia to jakies sonus olimpica czy amati? A jakich kolumn uzywasz nacodzien? Mozesz opisac roznice w dzwieku przy takim pomieszczeniu?

Olimpica to przy nich liliput. To są kolumny o wysokości całkowitej 170cm i 3 niskotonowych 26cm revelatorach na kanał.

Elektrostaty w systemie głównym to:

Ukryta Zawartość

post-58347-0-37169300-1428759971_thumb.jpg

post-58347-0-11457600-1428760141_thumb.jpg

post-58347-0-41283100-1428760344_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szymon1

Jestem jestem...

A moze podwoimy do 20.000 zl ?

Tez myslalem o playboyu :-) hehehe

Tak naprawde to nie jestem hazardzista I I nie stac mnie na takie zaklady (moze I stac ale szanuje moje ciezko zarobione pieniazki)

Tak naprawde szymonie to tobie samemu powinno zalezec aby.. utrzec mi nosa.. I udowodnic ze nie mialem racji.szczerze to nawet bym sie cieszyl ze bylem w bledzie I ze ktos ma takie ..cacko..w domu

Sadze jednak ze twoj zaklad to tylko zagrywka aby miec wymowke ze nie podjelem zakladu I nie ukazac prawdy.

Jezeli sie myle to wiesz co zrobic...

Ps. Ja odpowiedzialem na twoje pytanie w ciagu 24 godzin.ty chyba nie bedziez trzymal nas w niepewnosci przez kolejnych pare dni jak to bylo z odpowiedzia na poprzedni moj post ...

Jezeli nie playboy to moze byc newsweek lub nawet wyborcza... :-)

Jestem jestem...

A moze podwoimy do 20.000 zl ?

Tez myslalem o playboyu :-) hehehe

Tak naprawde to nie jestem hazardzista I I nie stac mnie na takie zaklady (moze I stac ale szanuje moje ciezko zarobione pieniazki)

Tak naprawde szymonie to tobie samemu powinno zalezec aby.. utrzec mi nosa.. I udowodnic ze nie mialem racji.szczerze to nawet bym sie cieszyl ze bylem w bledzie I ze ktos ma takie ..cacko..w domu

Sadze jednak ze twoj zaklad to tylko zagrywka aby miec wymowke ze nie podjelem zakladu I nie ukazac prawdy.

Jezeli sie myle to wiesz co zrobic...

Ps. Ja odpowiedzialem na twoje pytanie w ciagu 24 godzin.ty chyba nie bedziez trzymal nas w niepewnosci przez kolejnych pare dni jak to bylo z odpowiedzia na poprzedni moj post ...

Jezeli nie playboy to moze byc newsweek lub nawet wyborcza... :-)

Wchodze, może być 20 000zl. Podaj dane na pw to podesle umowę.

Czy przeczytales mojego posta ze zrozumieniem ?

Wydaje mi sie ze nie.prosze,przeczytaj ponownie

I przejdz do dzialania...

Tak z ciekawosci - sformuluj umowe bo ciekawy jestem jak by ona brzmiala.tylko wklej ja tutaj a nie na priva.po co ukrywac szczegoly.na papierze naprawde wygladalo by to zabawnie...:-)

Jak czytam takie wypociny to krew mnie zalewa. Skąd się jeszcze biorą ludzie, którzy mentalnie tkwią jeszcze w komunie. Sprzęt który posiada Szymon to drogi hi-end ale to nie szczyt marzeń. Mało wiesz i mało widziałeś. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jaki sprzęt ludzie mają w domu i nie afiszują się po forach. Jeśli piszesz do drugiej osoby zaczynaj imie z dużej litery. Chyba, że robisz to celowo bo już nie wiesz jak obrazić Szymona.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Ps

Podeslesz mi umowe na pw jak napisales ? czy moze , kurierem lub listem poleconym ?

No to robi sie ciekawe.w takich wypadkach jedynie kancelaria prawna a nie wiadomosci na PW. Pomalu obnazasz siebie jako osobe nie kompetetna ktora do konca nie wie o czym pisze .

lucky - nie czytaj moich postow.pomijaj je.ja sie nie obraze...

Ja pomijam te ktore mnie nie interesuja.

Nie uzywam duzych liter nie aby komus ublizyc.to tak dla klarownosci sytuacji.nie mam powodu by komus ublizac...

Ps

Podeslesz mi umowe na pw jak napisales ? czy moze , kurierem lub listem poleconym ?

No to robi sie ciekawe.w takich wypadkach jedynie kancelaria prawna a nie wiadomosci na PW. Pomalu obnazasz siebie jako osobe nie kompetetna ktora do konca nie wie o czym pisze .

Nie uzywam duzych liter nie aby komus ublizyc.to tak dla klarownosci sytuacji.nie mam powodu by komus ublizac...

Nie widzę żadnych przeszkód aby takową umowę sporządzić. Potrzebne będą jedynie Twoje dane z dowodu i podpis. Możesz przybyć do mnie osobiście z gotówką to załatwimy formalności na miejscu. Prawnika mam "pod ręką". Z przyjemnością zrobię Ci zdjęcie z moim systemem i zamieszczę na forum. Gazetę weź ze sobą.

Nie chciałbym Cię dalej ośmieszać ale popatrz sobie na zdjęcia moich urządzeń a zwłaszcza na monobloki Amplifona WM300. Jak widzisz są u mnie 2 pary (takie duże 4 częściowe). Dodam, że nikt na świecie oprócz mnie ich nie posiada więc weryfikacja wiarygodności jest więcej niż prosta. Mam podać numer do producenta czy tyle jesteś w stanie znaleźć?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli jak pisalem twoj zaklad to wymowka.

Co do osmieszania - w oczach inteligentnej osoby nigdzie nikt tu nie dopatrzy sie osmieszenia.chyba ze ty osmieszasz samego siebie

Czyli nic nie odowodniles.dla mnie temat zamkniety . nie ma sie co powtarzac...

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Co do osmieszania - w oczach inteligentnej osoby nigdzie nikt tu nie dopatrzy sie osmieszenia.chyba ze ty osmieszasz samego siebie

W oczach inteligentnej osoby się zesrałeś, a tchórzy odór jest nie do ogarnięcia żadnym antyprykatorem, nie podniosłeś Szymonowej rękawicy i dla tego temat jest zamknięty.

No to robi sie ciekawe.

Ciekawie to by było gdybyś się zgodził na Szymonowe warunki, a tak to jedynie smrodzisz w temacie.

Załóż bloga, nie będzie problemu, a tak smrodzisz w temacie.

I tyle w temacie. Czekamy na kolejnego użytkownika i jego fotografie ukazujące system i adaptację pomieszczenia.

Forumowym pieniaczom już dziękujemy!

Juz ktos powyzej napisal o udzielaniu sie w tym watku branzy.ale widac nie dotarlo...wiec o czyms to tylko swiadczy w wypadku syreny audio.

..uderz w stol a nozyce sie odezwa..

Inteligentna osoba zrozumie...

Zgodze sie jedynie z tym aby przejsc do kolejnych

Systemow I adaptacji.

Juz ktos powyzej napisal o ineligentnym udzielaniu sie brsnzy w tym watku branzy.ale widac nie dotarlo...wiec o czyms to tylko swiadczy w wypadku syreny audio.

Juz ktos powyzej napisal o ineligentnym udzielaniu sie branzy w tym watku branzy.ale widac nie dotarlo...wiec o czyms to tylko swiadczy w wypadku syreny audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi