Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Wątek ostrojach transformował do tematu o wzmacniaczach no ładnie ładnie.

P.S.

Hegel gra jak Hegel i trzeba się do niego przyzwyczaić zwłaszcza do prezentacji dolnego zakresu, ale warto się do niego przekonać podobnie jak do DACów Hegla, jedne i drugie potrafią pogonić inne "zacne" marki.

Co do "zabawy" w kable nie powinno się ignorować tego tematu zwlaszcza zasilających, bo te które dostajemy

od producenta sprzetu to kpina.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

O, a jeszcze chwilę temu pisałeś że nie słuchałeś i32, a już Hegel lepszy :) tak jak LS50 wypełniają spokojnie basem 30 metrowy salon :)

Brak mi już słów, umęczyłeś mnie strasznie a widząc co piszesz to wniosek nasuwa mi się jeden......ale, nie zaraz, to nie może być prawdą, ty naprawdę wmówiłeś sobie po wpisie jakiegoś gościa z forum, że I32 gra lepiej od H300 ?

Jeszcze żeby tego było mało to dlatego go kupiłeś ?....GRATULACJE wygrałeś talon :)

co do basu z LS50 to proszę nie kłam, ponieważ tłumaczyłem ci, że w 30m2 pewnych rzeczy nie przeskoczysz, gdyż LS50 to malutka kolumna i prostą sprawą jest to, że nisko nie zejdzie, ale bas jest słyszalny na zadziwiającym poziomie jak na taką kubaturę pomieszczenia a przy tym jest super szybki i kontrolowany (tu kłania się odpowiedni wzmak)

dobrze grają Death Metal...uściślę, instrumenty z lokalizacją, gradacją planów

Lokalizacja i gradacja planów w Death metal? No czapki z głów :)))).

Brak mi już słów, umęczyłeś mnie strasznie a widząc co piszesz to wniosek nasuwa mi się jeden......ale, nie zaraz, to nie może być prawdą, ty naprawdę wmówiłeś sobie po wpisie jakiegoś gościa z forum, że I32 gra lepiej od H300 ?

Ja tak napisałem? Osobiście nigdy nie ulagam kolorowym opisom innych, czasem się posilkuje. Natomiast sam jasno stwierdziłes że czytasz kolorowe recki i dałeś do zrozumienia że na nich się opierasz, bo byłeś dość mocno zaskoczony jak napisałem że i32 mi bardziej pasuje od H80. Jak to! Przecież w recenzjach jest na odwrót! Hehe.

Słuchaj tam stopy z LS50 i już daruj :) daj mi trochę popracować. Przez Ciebie zakład będzie miał same straty :)

P.S.

Hegel gra jak Hegel i trzeba się do niego przyzwyczaić zwłaszcza do prezentacji dolnego zakresu, ale warto się do niego przekonać podobnie jak do DACów Hegla, jedne i drugie potrafią pogonić inne "zacne" marki.

Co do "zabawy" w kable nie powinno się ignorować tego tematu zwlaszcza zasilających, bo te które dostajemy

od producenta sprzetu to kpina.

Niestety takie przyzwyczajanie nie prowadzi do niczego dobrego. Jak coś nam od początku nie gra to nic tego nie zmieni. Im dłużej próbujemy sobie wmówić że coś tam dobrze gra to jest coraz gorzej. Może podam przykład. Już o tym pisałem na forum. Kiedyś, może nie kiedyś. Z rok temu? Wpadł mi w ręce podstawowy model Marantza, chyba PM 4001. Podłączyłem to coś i stwierdziłem że jak za takie śmieszne pieniądze nawet fajnie gra. Na drugi dzień wrażenie się pogłębilo. Kurde, taki dziad, a fajnie daje radę aż nuzia chodzi. Moje zdziwienie szybko przepadło w czelusci jak z powrotem podlaczylem swój docelowy wzmak.

Tak działa te przyzwyczajanie się do czegoś na siłę, dlatego ja wyznaje zasadę jak ma grać to gęba się od razu ucieszy po pierwszych taktach znanego nam kawałka.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Ja slucham wszystkiego, nie mam ulubionego :)

Szczególnie potrafią oddać z wielką potęga stopę panującą w tego typu muzie. 15cm mid woofer miażdży klate w 30m2 :)

Rafał i teraz pokazałeś kolejny raz (jak można zauważyć na forum) sposób twojej rozmowy na argumenty.

Pozwól, że przypomnę, bo kleisz te posty z taką prędkością (w czym zresztą masz swój cel), że przypadkiem można ci przyznać rację.....a więc zaczynaliśmy rozmowę od "wzmacniaczy" a ty drogi kolego w kulturalnej dość rozmowie na powiedzmy argumenty, przyklejasz jakieś herezje o LS50 i pięknie i zwinnie składasz stwierdzenie, które stawia mnie w złym świetle czyli mówiąc prosto: LS50 gra ciężki metal z potężną stopą w 30m2 ! - klękajcie 3 drożne kolumny !

Czy ja tak napisałem?

Mógłbym w tym miejscu napisać coś o tobie po tym wszystkim, ale po co ? :)

To mówisz, że LS50 dobrze grają Death Metal...uściślę, instrumenty z lokalizacją, gradacją planów, itd. nie ściana dźwięków 3 metry za głośnikami...

Posłuchaj i sam sobie odpowiedz na to pytanie.

Ja ci nie odpowiedziałem, ale może ty mi odpowiesz na moje pytanie.

Jakie kolumny według ciebie zapewniają to o czym piszesz uściślę, instrumenty z lokalizacją, gradacją planów, itd. nie ściana dźwięków 3 metry za głośnikami...:) ?

Przestalem Cię brać na poważnie jak najpierw stwierdziłes że nie słuchałeś i32 po czym radośnie oznajmiles że trzeba być głuchym żeby nie wybrać H300. (zresztą nie mnie tu obraziles tylko forumowicza markus). Dla mnie to i te H300 czy 360 może byc i milion razy lepsze od i32 i od czego tam sobie wynarzysz. Sam doprowadziłes do takiej rozmowy i potwierdza się to co pisałem dawno temu. Nie broń Częstochowy z tym Heglem, a życie będzie weselsze.

Wzdychasz patrząc na H360, ale kogoś ten piec nawet nie obejdzie, a ty od razu jezysz się. Miałem w domu H2A, czyli chyba top of the top od Hegla i na mnie wrażenia nie zrobił. Może dlatego że nie mam pomieszczenia na takiego kloca i dwa kolumn żeby poznać jego walory (niestety LS50 też nimi nie są chocbys znowu bronił Częstochowy)

Kończę EOT, pisz co zechcesz, ale nie wmawiaj komuś swojej racji.

?👈

Ja tak napisałem? Osobiście nigdy nie ulagam kolorowym opisom innych, czasem się posilkuje. Natomiast sam jasno stwierdziłes że czytasz kolorowe recki i dałeś do zrozumienia że na nich się opierasz, bo byłeś dość mocno zaskoczony jak napisałem że i32 mi bardziej pasuje od H80. Jak to! Przecież w recenzjach jest na odwrót! Hehe.

Słuchaj tam stopy z LS50 i już daruj :) daj mi trochę popracować. Przez Ciebie zakład będzie miał same straty :)

znowu to samo... a więc przypomnę - napisałem wyraźnie, że recki to sprawa poglądowa czyli Rafale są to tylko wskazówki dla czytelnika, mam nadzieję, że tym razem zrozumiałeś.

Kwestia kolejna to taka, że potraktowałeś "przelotem" H80 zatrzymując się na I32 (na ten moment bo kto wie) i to mnie zdziwiło, dlatego chciałem dać ci trochę do myślenia, ale wyszło jak widać........no tak właśnie wyszło patrząc na twoje wpisy :)

Przestalem Cię brać na poważnie jak najpierw stwierdziłes że nie słuchałeś i32 po czym radośnie oznajmiles że trzeba być głuchym żeby nie wybrać H300. (zresztą nie mnie tu obraziles tylko forumowicza markus). Dla mnie to i te H300 czy 360 może byc i milion razy lepsze od i32 i od czego tam sobie wynarzysz. Sam doprowadziłes do takiej rozmowy i potwierdza się to co pisałem dawno temu. Nie broń Częstochowy z tym Heglem, a życie będzie weselsze.

Wzdychasz patrząc na H360, ale kogoś ten piec nawet nie obejdzie, a ty od razu jezysz się. Miałem w domu H2A, czyli chyba top of the top od Hegla i na mnie wrażenia nie zrobił. Może dlatego że nie mam pomieszczenia na takiego kloca i dwa kolumn żeby poznać jego walory (niestety LS50 też nimi nie są chocbys znowu bronił Częstochowy)

Kończę EOT, pisz co zechcesz, ale nie wmawiaj komuś swojej racji.

OK, ja myślałem, że rozmawiamy o wzmacniaczu pod kątem jakości dźwięku a tu się raptem okazuje, że rozmawialiśmy o twoich upodobaniach.

Nie mam więcej pytań.

Swoje zdanie na ten temat też wyraziłem. Cofnij się o parę postów.

A teraz trzymaj się tematu, dawaj zdjęcie.

?👈

Swoje zdanie na ten temat też wyraziłem. Cofnij się o parę postów.

A teraz trzymaj się tematu, dawaj zdjęcie.

Po co się cofać, przecież celowo odpisałem na każdy twój post co nie było proste, także każdy przeczyta i zrozumie :)

Chcesz fotkę mojego systemu, przecież ją widziałeś dawno temu.

Fakt zmiany już były spore, nowy transport poczynając od PC po Daca oraz zmiana H80 na H200....no i trochę audiovodoo ale tego ci nie zdradzę ;)

Niestety takie przyzwyczajanie nie prowadzi do niczego dobrego. Jak coś nam od początku nie gra to nic tego nie zmieni. Im dłużej próbujemy sobie wmówić że coś tam dobrze gra to jest coraz gorzej. Może podam przykład. Już o tym pisałem na forum. Kiedyś, może nie kiedyś. Z rok temu? Wpadł mi w ręce podstawowy model Marantza, chyba PM 4001. Podłączyłem to coś i stwierdziłem że jak za takie śmieszne pieniądze nawet fajnie gra. Na drugi dzień wrażenie się pogłębilo. Kurde, taki dziad, a fajnie daje radę aż nuzia chodzi. Moje zdziwienie szybko przepadło w czelusci jak z powrotem podlaczylem swój docelowy wzmak.

Tak działa te przyzwyczajanie się do czegoś na siłę, dlatego ja wyznaje zasadę jak ma grać to gęba się od razu ucieszy po pierwszych taktach znanego nam kawałka.

A ja myślę, że Hegel jest niedoceniany przesłuchiwany przez większość na prędko i z podejściem, albo odrazu się spodoba, albo nie. A nie zawsze tędy droga, bo warto się osłuchać i często po tym nie chce się wracać do innych wrażeń. Hegel jest neutralny i nie czaruje na siłę żadnym z zakresów, trzeba się tylko wsłuchać, oczywiście niemałe znaczenie ma reszta toru łącznie z okablowaniem i żeby była jasność nie mam wzmacniacza Hegla :))

Jeśli od lat uchwyciłeś się jednych kabelków i szukasz brzmienia żonglując wzmacniaczami i playerami, to albo masz topowe kable i tak neutralne, że czapki z głów, albo nie masz pojęcia jak uzyskać synergię w systemie.

P.S.

Mam nadzieję , że w tym wszystkim nie zapomniałeś o adaptacji akustycznej, bo o tym jest ten wątek.

Pzdr

nie powinienem, ale...no muszę jeszcze ten ostatni raz to przypomnieć (bronię tej Częstochowy oj bronię )

=============== I32 i H360 =================

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Edytowane przez CEzAR21

A ja myślę, że Hegel jest niedoceniany przesłuchiwany przez większość na prędko i z podejściem, albo odrazu się spodoba, albo nie. A nie zawsze tędy droga, bo warto się osłuchać i często po tym nie chce się wracać do innych wrażeń. Hegel jest neutralny i nie czaruje na siłę żadnym z zakresów, trzeba się tylko wsłuchać, oczywiście niemałe znaczenie ma reszta toru łącznie z okablowaniem i żeby była jasność nie mam wzmacniacza Hegla :))

Jeśli od lat uchwyciłeś się jednych kabelków i szukasz brzmienia żonglując wzmacniaczami i playerami, to albo masz topowe kable i tak neutralne, że czapki z głów, albo nie masz pojęcia jak uzyskać synergię w systemie.

P.S.

Mam nadzieję , że w tym wszystkim nie zapomniałeś o adaptacji akustycznej, bo o tym jest ten wątek.

Pzdr

Miałem wystarczająca ilość kabli. Chociażby ostatnio pożyczyłem od kumpla topowe Tara Labsy za górę pieniędzy. I co? I nic.

nie powinienem, ale...no muszę jeszcze ten ostatni raz to przypomnieć (bronię tej Częstochowy oj bronię )

=============== I32 i H360 =================

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Mam nadzieję że poprawił ci się humor, bo mi też.

Widzisz ja ten okres mam dawno za sobą, nie próbuje nikomu wmówić swojej racji, "bo moja jest moisza niż twoisza".

Z ciekawości, sluchasz tej swojej Częstochowy H200 po XLR chociaż? Z prawdziwego zbalansowanego źródła?

?👈

P.S.

Pzdr

Podziwiam, że odważyłeś się wejść w to......no jakby to tak delikatniej nazwać....wiem - dyskusję :)

Na poważnie to Rafał nie da sobie pomóc a może tego nie chce albo chce, ale się wstydzi, kto to może wiedzieć.

Ja pałzuję, może ty coś wywalczysz, ale życzę powodzenia zważając na fakt, że on nie słyszy kabli :)

Edytowane przez CEzAR21

Miałem wystarczająca ilość kabli. Chociażby ostatnio pożyczyłem od kumpla topowe Tara Labsy za górę pieniędzy. I co? I nic.

A inne, bo na Tara Labs świat się nie kończy?

:)

Nie słysząc różnic w okablowaniu dałbym sobie spokój z zabawą w audio, poszedł bym po Pianocraft Yamahy (model dowolny) i tyle w temacie.

Podziwiam, że odważyłeś się wejść w to......no jakby to tak delikatniej nazwać....wiem - dyskusję :)

Na poważnie to Rafał nie da sobie pomóc a może tego nie chce albo chce, ale się wstydzi, kto to może wiedzieć.

A w czym ty komukolwiek pomagasz i jak? Bo nie rozumiem? Żeby oznajmić światu ze wszyscy powinni mieć Hegla i że to jedyny słuszny wybór? Spusc powietrze w końcu z siebie i nie szukaj klakierni u przypadkowych forumowiczów.

A inne, bo na Tara Labs świat się nie kończy?

:)

Nie słysząc różnic w okablowaniu dałbym sobie spokój z zabawą w audio, poszedł bym po Pianocraft Yamahy (model dowolny) i tyle w temacie.

Nie wchodzmy w temat kabli, bo w ogóle burdel się zrobi. Ja natomiast zalecam wizytę u specjalisty jeżeli słyszysz sieciowe. :)

Tyle w temacie.

?👈

Ja pałzuję, może ty coś wywalczysz :)

Nie mam zamiaru...

Po pierwsze to wątek nie o Heglach i Primare etc., tylko o adaptacji akustycznej.

Po drugie nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swoich racji, preferencji etc. bo wątek musiałby być o Atollu i ProAcach i innych duperelach :)))

Wylogowuję się z wątku, niech każdy orze jak może ;)

Pozdrawiam

A w czym ty komukolwiek pomagasz i jak? Bo nie rozumiem? Żeby oznajmić światu ze wszyscy powinni mieć Hegla i że to jedyny słuszny wybór? Spusc powietrze w końcu z siebie i nie szukaj klakierni u przypadkowych forumowiczów.

Nie wchodzmy w temat kabli, bo w ogóle burdel się zrobi. Ja natomiast zalecam wizytę u specjalisty jeżeli słyszysz sieciowe. :)

Tyle w temacie.

Trzeba być poważnym, jak napisałem, że koniec to koniec tej "dyskusji"

Gość

(Konto usunięte)

Ile to człowiek rzeczy się może dowiedzieć...ach te charaktery, charakterki ;-)

Posłuchaj i sam sobie odpowiedz na to pytanie.

Ja ci nie odpowiedziałem, ale może ty mi odpowiesz na moje pytanie.

Jakie kolumny według ciebie zapewniają to o czym piszesz uściślę, instrumenty z lokalizacją, gradacją planów, itd. nie ściana dźwięków 3 metry za głośnikami...:) ?

A żebyś wiedział, że posłucham...na szczęście mam odmienne zdanie na temat stopy w death i pokrewnych gatunkach...

Jakie zapewniają scenę? Moje wydmuszki ze śmietnika...

Edytowane przez Gość

A po co te uszczypliwości, mamy wieczór, napijmy się whisky lub co kto woli. Proponuję na wieczór akcję: "za nasze zdrowie i cobyśmy nie pogłuchli". No i będę mógł powiedzieć, że nie piłem sam :)

Wracając do tematu na występach gościnnych herbatniki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Yamaha! To nie może grać!

A na poważnie to porownywales do starszej A-S2000? Bo miałem ją przed Primarem i cieszyła moje ucho. Zastanawiam się jak gra nowa seria.

?👈

Oj Panowie znowu kłótnie czyje jest najlepsze :)

Ukryta Zawartość

dajcie spokój i cieszcie się muzyką!!! Najważniejsze jest, że Wasze systemy sprawiają Wam przyjemność

Ukryta Zawartość

Ile to człowiek rzeczy się może dowiedzieć...ach te charaktery, charakterki ;-)

A żebyś wiedział, że posłucham...na szczęście mam odmienne zdanie na temat stopy w death i pokrewnych gatunkach...

Jakie zapewniają scenę? Moje wydmuszki ze śmietnika...

Brak odpowiedzi = brak pytania

Jak szukasz kolumn o dobrej rozdzielczości co przekłada się na przejrzystość grania a co za tym idzie na budowanie stabilnej i czytelnej sceny to LS50 dobrze zestrojone cię zaskoczą, niezależnie od gatunku.

Sprawdź sam a moje wpisy traktuj z dystansem, ja np zawsze tak robię traktując wpisy innych jako wskazówki a dopiero odsłuch u siebie mówi mi wszystko co chce wiedzieć.

Edytowane przez CEzAR21

Skoczę przy okazji do Premium Sound to obadam...

Jeżeli mogę coś podpowiedzieć co jest naprawdę istotne poza elektroniką i biżuterią to podstawki pod LS50.

Poproś żeby postawili kolumny na najcięższych, najbardziej solidnych standach jakie mają w salonie. Kwestię wzmaka poruszałem, min. dobre 200W 8Ω na kanał.

Tylko żeby ci pluc nie rozerwalo :)

Rafał, bez napinki, pamiętasz ? :)

Edytowane przez CEzAR21
Gość

(Konto usunięte)

Spoko...sprawdzę tak z czystej ciekawości...narazie co sprawdzam to ni chusteczki metal nie brzmi, i nie mówię tu o kopaniu w klatę, itp. zabobonach...

• Pokaż nowe odpowiedzi