Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Idąc tym tropem ponad połowa wpisów nadaje się do śmieci: jest niegramotna, słaba stylistycznie, kuleje logicznie i generalnie źle się czyta.

????

raz w życiu (forumowym) można wkleić swój skromny systemik,

wiem, wiem bardzo nieaudiofilsko za kolumnami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-16740-100003889 1234644785_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

->hazardzista5

Ah, chciałbym mieć dla moich Dynek tyle oddechu, pewnie przestrzeń znakomita i skrzynki też powinny już znikać ;) A jak z basem, nie brak najniższego uderzenia ? U mnie w przyciasnym pokoiku jest gęsto, ale do takiego salonu jak Twój jeszcze suba bym wstawił ;)

I love the sound of crashing guitars

na szczęście to jest tylko moje pomieszczenie (stary kawaler), ale domownicy mają jeszcze wpływ na te meble, sytuacja zmieni się dopiero w lipcu,

poprzednia wypowiedź dot. wpisu michał stabro (domownicy),

a co do basu to nie jestem jego specjalnym zwolennikiem (dynki mają go dużo "w sobie" ale elektronika (linn) niewiele), wbrew pozorom pomieszcznie ma tylko ok. 23mkw. a odliczając te meble na całej ścianie ok. 21m,

masterofdeath,

pod warunkiem, że jakość przetworników będzie na tym samym poziomie co w danych podstawkowcach, w przypadku dynek cena wtedy prawie x 2, jak ktoś kupuje nówki (bo jest niereformowalny) to już może być problem (dynki to oczywiście przykład bo nie każdy lubi).

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Dynki nie są złe - znam też kilku fanatyków :)

Jak piszesz, ze jakość przetworników będzie taka sama to już monitory mają dla mnie zamiecione po całości... Ale i dalej tez do podłogówek trzeba odpowiedniego wzmacniacza............

Jak z autami - jak największy silnik i najszersze opony, ale wtedy trzeba odpowiedniej drogi no i rachunki za paliwo :) eh, tak sobie gdybam, ostatecznie też wolałbym monitory niż ciszę :)))

Pozdr

master

jestes super gosc:-)..ale z tymi nieszczesnymi monitorami to cie cos nawiedzilo.

Osobiscie podlogi zamienilem na dobre monitory i zero kompleksow w kwesti masy , pierdniecia itp., a slucham od Vivaldiego po Napalm Death.

Sluchales niewlasciwych..i tyle.

pokoj 20m2

mysle ze kolega nie słuchał DOBRYCH monitorow moze skoro uwaza ze to nie ma prawa zagrac, dokładnie jest w sytuacji odwrotnej gdzie w pewnych aspektach brzmienia podstawkowce maja przewage ale nie o tym mowa w tym watku....

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

ma prawo zagrać, ale do mówię ino, że do podłogowców tej samej klasy (serii) nie mają startu :)

słuchałem ostatnio fajne monitorki z 30cm na dole - takie to grały :)

---> hazardzista5

a tak off-topic - widzialem w opisie, ze masz Tivoli - jak wogole oceniasz ten wynalazek? I jakie ma u ciebie zastosowanie?

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

witam

czy ktos z kolegow kupil mial , lub ma , poleca takie panele takie rozwiazanie adaptacji akustycznej ?

Ukryta Zawartość

post-13141-100003851 1234701837_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Ustroj' sprawiajacy 100% satysfakcje a wszelkie proby 'poprawienia' brzmienia ciagle sa odklade na przyszlosc z powodu braku powodu do narzekan.

Ukryta Zawartość

post-4412-100003839 1234715666_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

michal stabro, 15 Lut 2009, 13:43

>witam

>czy ktos z kolegow kupil mial , lub ma , poleca takie panele takie rozwiazanie adaptacji

>akustycznej ?

>

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeckylandhide,

mam nadzieję że nie pomyliłem nicku, intersujący ale nie tak łatwo powtórzyć,

tivoli oczywiście nie jako alterntywa do normalnych systemów, wiadomo zawężony zakres pasma itd. ale:

uważam że Koledzy którzy por. go z tego typu sprzętami za 100 zł komletnie nie mają racji (najczęściej albo nie słyszeli albo zbyt krótko, a Pan Redaktor który posiada 5 lat chyba bardziej jest wpaczony w Panią dla której kupił i nie posłuchał - ww. opinie przytaczam za wątkiem o tym urządzeniu),

moim zdaniem urządzenie przekazuje sens muzyki i to lepiej niż niektóre klocki hifi do 1500 zł, które grają dźwiękami (np. czasem tylko górą), poza tym design a przede wszystkim jakość wykonania - po prostu dobry smak, gra ciepło ale też da się wyczuć trochę przestrzeni mimo systemu mono - tak że jestem po wrażeniem.

Przemo7 - już odpowiadam, telewizor to Samsung 50" seria 410, kupiony 4 miesiące temu za 2800zł :) (teraz cena 2600). Jak za tą cenę to obraz jest bez zarzutu, mam porównanie tylko do LCD (LG 42" i dwie sztuki Bravia 23" i 27") i Samsung po prostu bezapelacyjnie wygrywa, na tamtych się po prostu nie daje oglądać TV... Tak więc reasumując za tą cenę bezkonkurencyjny, a kanały HD to po prostu przyjemność dla oka.

Co do wieszaka to jest to zwyczajny wieszak taki do 50", marki już nie pamiętam, telewizor odstaje z 6cm od ściany, od strony wejścia dorobiłem sobie panel osłaniający konstrukcję wieszaka.

Teraz najważniejsze czyli to oświetlenie - jest to zestaw diodowy z IKEA (ikea 200zł, allegro 100zł), ma 6 czy 7 kolorów (mogą zmieniać się płynnie). W tej cenie są 4 paski diodowe, na zdjęciu akurat nie ma podświetlenia dołu bo był w trakcie montowania ale normalnie jest.

Pozdrawiam

Szuler

Dzęki za odpowiedź - też planuje tak sobie podświetlić i "zapiąć"na ścianie - martwi mnie tylko odległość od ściany - w przyszłości chciałbym ekran do projektora no i musiałby wisieć tak z 15-20 cm od ściany ...zobaczymy . Dzięki - pozdrawiam

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

A ja właśnie wp...wyrzuciłem telewizor ze swojego salonu. I czy tak nie jest lepiej? Wybaczcie że zdjęcie poczynione komorką.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poprostu polubiłem życie bez telewizji! Naprawdę się da! Bez reklam w TVN, bez wiecznie powtarzanych, tych samych fimów. Najwyżej wieczorem 30 min na Fakty a po nich srru wyłącznikiem "gadułę" i idę do salonu. A tam już tylko muzyka. Rewelacja.

A ja wyp----------m telewizor z mieszkania dziesięć lat temu.Życie od tego czasu stało się łatwiejsze i przyjemniejsze.Mam czas na muzykę majsterkowanie czytanie książek i wiele innych dobroci.

• Pokaż nowe odpowiedzi