Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

To może burzyć Twoje odczucia estetyczne, ale odpowiedziałeś mu tak jak byś był jego ojcem i kazał mu zrobić porządek w pokoju. Ty tego nie akceptujesz i nie musisz takich "poczwar” na ścianach kleić Ja również miałem taki pomysł jak Nijaki ale po wstawieniu kilku regaliów doszedłem do wniosku, że ustroje będą dodatkiem. Żona mnie za to z domu nie wygoni, wydam mniej pieniędzy. Ustroje to nie jest kwestia wrażenia to jest fizyka w najczystszej postaci i tu się pewnie ze mną zgodzisz.

Co do elementu wywrotowego to zgadzam się z Jozwą że jesteś klasą samą w sobie i jak nie zniżasz lotów w stosowanym słownictwie to lubię twoje wypowiedzi poczytać, co nie znaczy że się z nimi muszę zgadzać.

A mur z słomy i gliny (nie gówna) to mór pruski.

Pozdrawiam :)

Micke 13

Harmonium kupowalem dosyc dawno, bezposrednio od ABC, ceny byly wtedy podobne do dzisiejszych, troche sie roznily, ale nie pamietam.

Qubric

Jestes w bledzie myslac, ze maly pokoj=male problemy, z basem sie nameczysz w kazdym typowym pomieszczeniu, teraz wiem, ze bardzo duzo mozna na tych czestotliwosciach podzialac. Ale celem moich prob, byla nie tylko praca nad jakoscia basu, wiele innych aspektow wchodzi w gre.

Piterski

W zakresie > 100Hz, H4S moze sobie nienajgorej poradzic, obawiam sie, ze mimo wszystko niewiele poradzi z modem np. 45Hz, tu juz rezonatory. Ale narozniki pomieszczenia to dobry pomysl, nie wiem jak u Ciebie to wyglada, ale z 85% pewnoscia moge teraz stwierdzic, ze zmiany beda pozytywne.

H3 raczej nie dawal bym na sufit. Na suficie swietnie sie sprawdzaja dyfuzory, rozpraszacze, a jesli do tego nieco tlumia, to juz swietnie. Stad najlepszym kompromisem (z oferty ABC) na sufit to H2, albo lepiej XP, czyli cos podobnego do tego co ja sobie zrobilem na suficie pomiedzy H2.

Nijaki -> czyli nie polecasz załamania odbić? Ustroje H3 są do tego chyba idealne. Tłumienie mógłbym zrealizować na ścianach bocznych. Ustroje H3 myślałem umieścić właśnie w polu występowania pierwszych odbić. A ty zagospodarowałeś cała powierzchnie sufitu (zgodnie z tym co na zdjęciu) czy tylko część?

Nijaki -na jakich częśtotliwościach masz pierwsze mody podstawowe pomieszczenia od najdalszych przeciwległych ścian? To beda te najtrudniejsze do wytłumienia.

Kolejny update:

Zmiany do porzedniej wersji to brak TV, do grona dołączył gramofonik, całkowita zmiana okablowania na produkty Audionovy no i małe :) ustroje za kolumnami, które naprawdę świetnie sie spisują.

PS. Jazz, gdybyś chciał się czepić po raz trzeci do okna to nie masz po co, tak lubię i tak chcę i kropka.

Pzdr

[obrazekLUKASZ-255537_1.JPG] [obrazekLUKASZ-255537_2.JPG] [obrazekLUKASZ-255537_3.JPG]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-442-100000044 1170264113_thumb.JPG

post-442-100000045 1170264111_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hmmm, bardzo ładnie i przytulnie. Mnie się podoba :-)))

Tylko doniczki wskazują na oszukańcze kwiaty, bo nie sądzę, że prawdziwe naszprycowałeś czymś do oporu ;-) (ładnie "rosną"). /Z żywymi dużo więcej kłopotu - fakt. Osobiście wolałbym prawdziwe./

Poza tym: naprawdę ok. Jeśli jeszcze tak dobrze gra, jak wygląda - szczyt audiofilskiego szczęścia ;)

Pozdr.

Super dyfuzory :-)))))

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

=>andrea29

Dziękuje za opinię, faktycznie kwiaty są sztuczne ale jak wspomniałeś raz że większy kłopot a dwa że u mnie coś nie chcą rosnąc, podejrzewam że jest to spowodowane nie dostateczną ilością światła. A jak gra ? Zapraszam do siebie..., ponieważ wiem że lubisz takie wyprawy, może będzie okazja abyś przekonał się osobiście.

=>abudzik

Stolik nie jest od Thomsona, jest to stolik firmy ANS

Ukryta Zawartość

=>Elberoth

Dzięki i faktycznie fajnie się to sprawdza, zwłaszcza że drzewka mają 210cm wysokości.

Ukryta Zawartość

Polecialo nastepne okno! Ygreg, gdybs odslonil to jedyne w pokoju okno, najprawdopodobniej cos by w koncu uroslo. W tym wypadku doniczki sa zupelnie zbedne. Sugerowalbym wywiercenie otworow w podlodze i wetkniecie "drzewek". Bedzie jeszcze ladniej z takim naturalnym efektem lasu.

Jeszcze uwaga a propos okien. Dla tych, ktorzy z wielka pasja ustawiaja swoje puszki pod oknami, jest alternatywne rozwiazanie zakupu okna atrapy i powieszenia go na dowolnej scianie danego pomieszczenia, tym samym pozostawienia prawdziwego okna do pelnienia funkcji, do ktorej zostalo ono pierwotnie zainstalowane.

Milym zaskoczeniem jest brak telewizora. Az tak milym, ze podejrzanym. Czy czasem 32-calowy Philips nie zostal zastapiony patefonem tylko do tego zdjecia?

>Jazz :-)> Nie odpuścisz. Wiele, jeśli nie większość pokoi w blokach ma kształt prostokąta + okno na krótszej ścianie, a na przeciwległej drzwi - do tego szerokość pokoju nie za duża i to jest przyczyną takich a nie innych ustawień. Poza tym zasłony to też niezły ustrój (akustyczny, a nie polityczny). Ja akurat mam sprzęt naprzeciwko okna, ale na tej samej ścianie mam kominek - mały i płytki który działa jak miniaturowa muszla (koncertowa). Jeśli dodam do tego, że jest umieszczony niesymetrycznie (blisko lewej ściany i dosyć daleko od prawej) - to będziesz miał piekny obraz akustyki u mnie. Chyba wolałbym pod oknem, alternatywą jest przemeblowanie i ustawienie sprzętu na dłuższej ścianie, ale przy wymiarach pokoju 3.65m x 4.85m (12ft x 16ft - ;)) musiałbym przesiąść się na monitory bliskiego pola.

OT: Będziesz w Polsce przed 23. ?

Faktycznie szkoda. Zawsze milo mi jest poznac nowe twarze. Niestety obowiazki i nieplanowane wydarzenia mnie tutaj przytrzymaja troche dluzej. Z Pit'em jestem caly czas w kontakcie, wiec wszystko zostanie przekazane.

W drugą stronę również wszystko zostanie przekazane. Myślę, że to nie będzie Twoja ostatnia wizyta po tej stronie oceanu i będzie jeszcze okazja się poznać.

=>Cerb

Zgadza się, to Reloop RP-1000mkIII

=>Pawiowy

Odległość od bocznych ścian wynosi dla prawej kolumny 40cm, dla lewej jest to 50cm, odległość od tylnej ściany to około 120cm. W takim ustawieniu baza wynosi 210cm i jest to najlepsze ustawienie na jakie mogę sobię pozwolić.

Jak uda mi sie wsadzić zdjęcia, to zobaczycie moje granie.

[obrazekLUKASZ-255997_1.jpg] [obrazekLUKASZ-255997_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-708-100000030 1170264136_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bardzo proszę o odpowiedż na moje pytanie :)

podłoga to zwykła mozaika jak widzę :) dębowa? czy jakieś inne drewno?

czym ją lakierowałeś ze jest taka jaśniutka? jaki podkład i jaki lakier?

na co ją kleiłeś do podłoża? pod spodem jest beton czy wylewka samopoziomująca? dawałeś jakiś podkład gruntowy żeby klej nie skruszał razem z wierzchniawarstwą betony i wszystko nie odpadło?

Przemek

P.S prosze jeśłi t omozliwe o odpowiedź na maila: [email protected] (po prostu wyjeżdzam i mnie nie będzie)

oczywiście pytam Pana Hermesa - zauważyłem że to nie wyświetla się nigdy do kogo sięzwraca user :) czemu nie ma możliwości cytowania cudzych postów (automatycznej)???

Ukryta Zawartość

tu umieściłeś fotki :)

P.S. czemu nie moge edytowac mojego wyższego posta?

Ukryta Zawartość

Witam

>Cretino

Jeśli nie masz nic przeciwko temu, to może przejdźmy na Ty. Odpowiedź na Twoje pytanie wysłałem pod wskazany adres.

Szanowni Forumowicze (płci obojga)

Ciekawi mnie bardzo jak przechowujecie płyty CD. Chętnie podejrzałbym jakieś ciekawe rozwiązanie. Nie chcę rozpoczynać tutaj dyskusji na ten temat. Po prostu, gdyby ktoś przy okazji umieszczania zdjęć swojego systemu, dodał fotografię z regałem, stojakiem, szafką, itp. gdzie "leżakuje" jego kolekcja, to myślę, że nie tylko ja chętnie bym coś takiego zobaczył.

Pozdrawiam

wlasnie, dobry pomysl, sam ciagle gromadze coraz wieksza ilosc cd w dosyc przypadkowym miejscu, zawsze staram sie podejrzec, jak inni to rozwiazali :) dalsze przyklady mile widziane

• Pokaż nowe odpowiedzi