Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

>masterofdeath6, 10 Sie 2009, 20:30

Kolejny raz pokazujesz swój pokój, ale nic nie idzie ku lepszemu, jak było tak jest - dramat w każdym calu ;) ...no może poza kolumnami ;)

>rysiu

Tak trzymaj chłopaku ;)

masterofdeath6, 10 Sie 2009, 20:44

>a i co gorsza! Oglądałeś kiedyś nędzną

>analogową kablówkę na LCD

Nie przesadzaj. Jezeli masz dobry przewod, nigdzie nie łączony i masz w nim sygnal taki jak powinien to na LCD 32" kablowka wyglada znosnie. Fakt ze nie tak jak CRT, ale mozna spokojnie ogladac. Nie ma zadnych snieżyc itp.

?👈

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

to 12 para kolumn i raczej już ostatnia :) a że przy tym zassały całą kasę na elektronikę itp to już inna kwestia :) co do kamyczków i dźwięku to zgodnie z kilkoma znajomymi z tymi kolumnami dźwięk się poprawia

L3VY, 10 Sie 2009, 22:49

>ganzz_gut a nie widzisz że masterofdeath5 pozbył się pieca kaflowego? Więc chyba idzie ku lepszemu?

Tego pieca to właśnie najbardziej szkoda :(((

masterofdeath6, 10 Sie 2009, 20:44

Oglądałeś kiedyś nędzną

>analogową kablówkę na LCD ?!

Zamiast LCD kup plazmę i można oglądać nawet analogową.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Problem w tym, że oglądam TV może ze 3h na tydzień :) czasem przez 2-3tyg nic, chyba najlepiej będzie usunąć pudło i tyle. Plazma ssie dużo prądu i mocno grzeje, ale obraz lepszy niż z LCD na moje oko.

Piec (wyrzucenie go) poprawiło w dźwięku więcej niż zmiana elektroniki :))

Teraz jeszcze bardziej współczuję ludziom, którzy nie mają symetrii :

Racja Plazma lepsza ale akurat jeśli ogladasz TV dość rzadko to tani LCDek 32" wystarczy do obejrzenia czegoś tam sporadycznie tym bardziej, że filmy jek rozumiem oglądasz z projektora.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ja mam takie pytanko, jak się sprawuję sub B&W, używany wył. do filmów, czy także w muzie?

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

sub sprzedany, zostało wysłać jeszcze, on jest całkiem fajny w muzyce! Tyle, że z subami trzeba się nieźle namordować z ustawieniem i głośnością, mi jest (będzie) zbędny jak 936 dostaną odpowiedni piec i źródło to basem ten sub nie podskoczy :)

Ale co do czego kawałek dobrego klocka z tego suba! Wystawiłem i w 8h poszedł jak bułeczka :D

Teraz na niemieckim e bay-u walczą o ASW4000! Ten to by sąsiadce dopiero kichy przetrzepał! lol

masterofdeath6, 10 Sie 2009, 22:54

>rafal735r, 10 Sie 2009, 22:51

>

>ale za to mamy piękną kolorową plamę :(

A ja wiem czy taka plame. Ja mam sygnal rozdzielony na 2 tv. Jezeli kabel masz normalnie na jeden TV jest jeszcze lepiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17230-100008405 1250002812_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Może jeszcze wrzucicie skany gazet z programem tv na najbliższy tydzień.

Wątki wam się nie pop...ły czasami?

Pomijam już sens kupowania jakiegokolwiek ekranu 16:9 do kablówki, zwłaszcza większego niż 28"...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

parantulla, 11 Sie 2009, 17:59

>Pomijam już sens kupowania jakiegokolwiek ekranu 16:9 do kablówki, zwłaszcza większego niż 28"...

Po czym wnosisz?

>parantulla, 11 Sie 2009, 17:59

>>Pomijam już sens kupowania jakiegokolwiek ekranu 16:9 do kablówki,

A czemu? Juz pare kanalow nadaje w 16/9. Np TVN Turbo, Ale Kino, Planete i zapewne wiele innych.

?👈

A mozna tez powklejac obrazy z imprezy porzadnie zakrapiane albo zrzutz ejkranu lub tapety na pulpit ?? Wazne aby zdjecie bylo wklejone jak ma to robic w zwyczaju audioholik.

Do kablowki najlepiej zakupic projektory kinowe, sciane z mebloscianka czy meblami zaadaptowac na ekran, a sama mebloscianke jak najbardziej zlampizowac.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

to nie jest mój ani ustrój ani pokój ani sprzęt, ale moje jest pytanie; skąd się bierze pomysł na wydanie 13 tys $ na kolumny i wstawienie ich do takiego "pokoju odsłuchowego"...kolumny są na sprzedaż, zakładam że z powodu, że źle grają

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to nie jest mój ani ustój ani pokój ani sprzęt, ale moje jest pytanie; skąd się bierze pomysł na wydanie 13 tys $ na kolumny i wstawienie ich do takiego "pokoju odsłuchowego"...kolumny są na sprzedaż, zakładam że z powodu, że źle grają

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dbx

co cię dziwi? większość pokoi "odsłuchowych" tak wygląda, zarówno te z tanim, jak i te z super drogim sprzętem.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

matee, 12 Sie 2009, 10:03

>co cię dziwi? większość pokoi "odsłuchowych" tak wygląda, zarówno te z tanim, jak i te z super

>drogim sprzętem.

mnie nie dziwi, mnie zastanawia

>tu akurat nie jest jeszcze tak tragicznie!

Raczej wątpię, pamiętam jak sam przyniosłem sprzęt na nowe mieszkanie do pustego pokoju. Echo o mało mnie nie przewróciło. Sam dywan i kawałek zasłonki wiele tu nie pomoże.

dbx, 12 Sie 2009, 08:27

>skąd się bierze pomysł na...

Z niewiedzy. Z głupoty. Z chęci wiecznych zmian.

Nie oszukujmy się - to jest choroba. Objawy widać na fotografii.

• Pokaż nowe odpowiedzi