Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawie to wyglada,piramidki i walce nie sa z jednego kawalka gabki? udalo ci sie polaczyc kilka mat? Probowales rozpraszac dzwiek w otoczeniu sluchacza szczegolnie bezposrednio za kanapa,ja za soba mam tektorowy dyfuzor pofalowany w trojkaty pokryty materialem jest wielkosci sciany;)a wczesniej mialem wlasnie takie pianki polwalcowe w liczbie 3 ale duzo ciensze niz te twoje. heh pomalowalem je lekko sprayem akrylowym tak zeby ich zupelnie nie zalepic farba i juz nie byly takie szare

wydaje mis ie ze biale szybkoprzestaly by byc biale one strasznie kurz przyczepiaja,moje byly pociagniete czerwonym sprayem a byly czrne

Pokój nie jest wytłumiony całkowicie.Z tyłu są półwalce bardzo dobrze spełniają swoje zadanie .

Półwalce są też na bocznych ścianach .Walce i maty są łączne takich dużych nie można kupić ale z tym nie ma problemu.Co ciekawe chociaż pokój jest wytłumiony to wrażenia jakie są na płycie Watersa

Amused to death są naprawdę niesamowite no ale to jest specyficznie nagrana płyta.

Pz

masterofdeath6, 15 Sie 2009, 09:16

>Pisz szybko o tej lampeczce!!! :) mi się czarne bardziej wyglądem podobają, ale...

>gdzie ją dopadłeś, można gdzieś posłuchać tego? Na aledrogo jest Ayon Triton :) ale ta cena troszkę

>hamuje haha. Jak Ci ona pogrywa?

Ayon Spirit - najtanszy w ofercie - ostatnio byl na allegro za 8 tys. nowka w takim samym kolorze. Niestety drogo, ale zapewnia naprawde ciekawe odsluchy, oczywiscie ma swoje wady jak kazdy wzmak.

Moj Ayon jest egzemplarzem eksdemonstracyjnym.

Wzmacniacz pracuje w dwoch trybach - triody i ultralinearnym. Stopien wzmacniajacy oparty na dwoch KT88 na kanal.

Tryb ultralinearny: preferowany przezemnie do sluchania metalu lub gdy masz ochote na mocniejsze uderzenie stopy

zalety:

zapewnia doskonala kontrole nad dzwiekiem w calym pasmie, mocny doskonale kontrolowany bas, dzwiek miekki o naturalnym zabarwieniu, bardzo dobra selektywnosc, sporo energii i dynamiki z dzwieku, dzwiek oderwany od kolumn, ale bez spektakularnej glebi, niezle wyciaga wydarzenia z tla, dzwiek oscyluje wokol lini miedzy glosnikami, rewelacyjna mikrodynamika, nie dodaje zadnego charakteru w rytmie wydaje sie byc neutralny wobec zrodla

wady:

slychac odrobine skrepowania a calosc jest minimalnie przesuniata w strone ocieplenia,

Tryb triody: wszystkie gatunki oprocz mocnego metalu i symfoniki gdzie najbardziej slychac ograniczenia oddawanej mocy

zalety:

naturalne czyste neutralne brzmienie, szeroka paleta barw, przy dobrych nagraniach spektakularna glebia, srednica z czysto brzmiacymi wokalami, deciakami itp, wokale z wieloma niuansami barwowymi, dynamicznymi, a przy tym neutralne, chcialoby sie powiedziec analogowe, bardzo dobra ++ selektywnosc, talerze rowniez maja spora ilosc odcieni barw, muzykalny, w kontrabasie mozna wreszcie uslyszec drewno

wady:

malo ostra scena dzwiekowa, slaba kontrola basu

To moja opinia na temat wzmacniacza.

digi58, 15 Sie 2009, 13:24

Pokój wygląda rzeczywiście doskonale. A jak realizujesz cyfrową korekcje w zakresie niskich częstotliwości?

Byłem bardzo sceptyczny w zastosowaniu komputera jako żródło .

Teraz komputer jest jedynym moim żródłem .

Zastosowałem takie rozwiązanie cała muzyka jest skopiowana na server .

W komputerze nie mam dysku oraz żadnych wentylatorów chłodzenie jest pasywne .

Steruję nim zdalnie z laptopa po sieci.

Muzykę odtwarzam w programie foobar sygnał cyfrowy jest bezpośrednio przekazywany na dac

Charakterystykę ściągam za pomocą mikrofonu programem Room EQ potem buduję do tego odpowiednie filtry najlepiej manualnie to co program proponował raczej było nie do przyjęcia.

Potem już za pomocą wtyczki w programie Foobar następuje korekcja.

jak to nie masz dysku:D magnetycznego? to w jaki sposob dziala twoj komputer? a jakiej uzywasz karty dzwiekowej? ja w laptopie uzywam prostej karty expres card creativa sound blaster X-Fi notebook ii szukam czegos lepszego,zewnetrznej karty

Digi58>>>

Ja nie rozumiem jak to działa, proszę o wytłumaczenie jak dla 10 latka.

Być może to jest rozwiązanie którego szukam.

Komputer działa jak terminal nie posiada systemu na dysku .

Ja robię to najpierw instaluje system na dysku w tym komputerze potem kopiuję go na server .W kopie ustawiam żeby system startował z sieci.Oczywiście jest trochę rzeczy które trzba ustawić w systemie.

Żeby zrobić takie rozwiązanie musisz mieć drugi komputer który będzie pracował jako server.Komputer który mam już w pokoju nie ma podłączonego monitora myszki oraz klawiatury.Laptop właściwie działa jak pilot zdalnego sterowania łączę się na zdalny pulpit i mogę na tym koputerze robić co chcę .Bardzo wygodne w użyciu.

Pz

no ok troche rozjasniles nam to zagadnienie,ale przeciez to samo mozesz robic poprostu z laptopa ktory generuje to w zasadzie zalezy od modelu ale przewaznie znikomy chalas nie slyszalny z powiedzmy 2 metrow.A jakiej karty uzywasz muzycznej,bo chyba nie grasz z plyty glownej:D

Zdzislav, 15 Sie 2009, 14:00

>Ale na pewno się

>opłacało. Co nie cieszy to brak telewizora :) A może gdzieś sie schował?

moze ma w naprawie :P a tak serio calkiem go rozumiem tam wieje nuda tez w pokoju nie mam :)

digi58

Czyli musisz mieć odpalone 2 PeCety i laptop żeby posłuchać muzyki? To nie lepiej było kupić squieseboxa (czy jak to się pisze)?

Czekam też na odp jaką masz kartę dźwiękową.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Owszem można z samego laptopa ale jest to nie wygodne pokój jest duży nie lubię jak leżą kable po drugie mam bardzo krótkie kable połączeniowe laptop steruje wszystkim po sieci bezprzewodowo.

Kartę oczywiście mam zewnętrzną Native instruments powiem szczerze ta karta zadziwiła swoim brzmieniem

jest niesamowita miałem trochę żródeł dzwiękowych ale ona bije wszystkie na głowe.

Pz.

ajcasz77, 16 Sie 2009, 10:56

>Zdzislav, 15 Sie 2009, 14:00

>

>>Ale na pewno się

>>opłacało. Co nie cieszy to brak telewizora :) A może gdzieś sie schował?

>

>moze ma w naprawie :P a tak serio calkiem go rozumiem tam wieje nuda tez w pokoju nie mam :)

Kurde, nie zauważyłem tego ale w moim wpisie jest kur..sko chamska literówka :/

Miało być co MNIE cieszy,

Czyli:

Ale na pewno się opłacało. Co mnie cieszy to brak telewizora :) A może gdzieś sie schował?

Co do komputerów server jest zawsze włączony 24 na dobę.Nie tylko ja z niego korzystam.Mozna go nie brać pod uwagę.Natomiast laptop w zasadzie dział za monitor klawiature i mysz jest to naprawdę wygodne rozwiązanie przy okazji można kozystać z internetu itd.Kartę podałem jaką używam.

To jest ta sama co jest dodawana do Traktor scratch pro?

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Kolego spokojnie, to tylko tymczasowe stanowisko... Co do kabli to lubia jak widać głośnikowe a zasilajaca jak ładne to też jak nie to rzeczywiscie lepiej schowac. Stanowisko jest tak tymczasowe ze nawet nie chce mi sie gabki przykleic solidnie a stoliczek kupie jak sie w koncu na ta elektronike zdecyduje...

spokojnie...

• Pokaż nowe odpowiedzi